Şimdi Ara

Kediler yıkanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, kedi konusunda acemiyiz ve bu nedenle bir sorumuz var:
    Kedi yıkanır mı?
    Yıkanırsa ne zaman (yani periyodik mi) ve nasıl yıkanır?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



  • Kedi yıkanır hocam ama yazın havalar sıcakken yıkamanız daha iyi olur. Tırmıkla haftada 1 yada 3-4 günde 1 tüylerini alıyorsanız senede 1 -2 defa yıkıyoruz biz. Pek sevmiyor kendileri ama tüylerinin rengi açılıyor.
  • Belki yazın o da kedi suyu seviyorsa bir iki kez yıkayabilirsiniz. Normal koşullarda böyle bir ihtiyaç yok ev kedisi için. Kedi sürekli evdeyse hiç yıkamasanız da olur, o kendisini temizler.
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar. Bizimki de suyu hiç sevmiyor. Geldiği ilk gün şampuanla bir güzel yıkadık. O zaman ufaktı. Büyüdükçe sinir olmaya başladı, suyun serpintisine bile dayanamıyor. Kesinlikle yıkatmıyor. Şimdi havalar kış. Denemek bile istemiyoruz hasta ederiz diye. Ama yazın mutlaka yıkayacağım. Hatta haince bir fikrim bile var. Şaka bir yana gerçekten kendi kendini harika temizliyor. Yalama sırasında ağzında ıslattığı dilin aslında çok özel dezenfektan ile kaplandığını öğrendik. Oldukça sevindik. İlginize ve cevaplarınıza teşekkür ederim.
  • Veterinerimiz kedilerin çamura vs bulanmadıkları sürece yıkanmasını tavsiye etmiyoruz demişti. Strese giriyorlarmış.
  • Bir Kedi Gördüm Sanki kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Kediler yıkanmaktan nefret eder, sırf bu nedenle bile kendi temizleyemeyeceği kadar bir kirlenme söz konusu değilse yıkama taraftarı değilim. Ayrıca kedinin tüy diplerini kurutmak zordur. Üşütme hasta olma riski fazladır. Sokaktan iyi niyetle kışın kedi sahiplenip bilinçsizce ilk iş olarak yıkayan çok kişi var. Bu çok yanlış. Kedi diliyle kendini temizler zaten. Pirelenme falan mevcutsa da aşıları yaptırılır. Bence Yıkama olayı bir kedi de en son yapılacak iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 27 Ocak 2017; 16:55:19 >
  • aslında cevaplar verilmiş ama veteriner bloglarını takip edin hocam. kedi bakımına yönelik enfes bilgiler oluyor. meselahttp://www.kedihakkinda.com/kediler-yikanir-mi-kedilerde-banyo/ ben kedi bakımı konusunda hiç bilmezdim mesela
  • AnlamakYetmez kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.
  •  Kediler yıkanır mı?

    kardeşimin kedisi kendiliğinden lavaboya çıkıp yıkanmak istiyor
  • Ben gayet kış ortası yıkadım hemde kedim çok tüylü olmasına rağmen ama bi köşeye sıkıştırıp kurutma makinesiyle 1 saat kadar uğraşıp kuruttum tabi bu sırada kendisi pek sevimli haraketlerde bulunmadı tırnaklarını çıkarmaya ve hırlamaya başladı her kedi suyu sevmez eldivenle falan yıkayın derin bi şekilde tırmalayabilir kulaklarına sakın su kaçırmayın iltihaplanabilir ve kafasını yıkamayın elinizi ıslatıp sürün hiç sevmezler kafalarını gözlerine ve burunlarına da getirmemeye çalışın. Özel kedi şampuanı kullanmaya özen gösterin onun dışındakiler tüylerini sertleştirebiliyor karışık olmasına neden oluyor :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi ben yazın 1 kere yıkıyorum her sene , çok tüylü kışın kurutamam diye korkuyorum.

    Solucan kadar kalıyor duştan çıkınca
  • General Darknes kullanıcısına yanıt
  • quote:

    Orijinalden alıntı: degobar

     Kediler yıkanır mı?

    kardeşimin kedisi kendiliğinden lavaboya çıkıp yıkanmak istiyor

    Bizimki de bazen bunu yapıyor ama yaz gelmeden yıkamayı düşünmüyoruz şimdilik. Ama yazın kurtuluşu yok.




  • bildiğim kadarıyla alt derileri çok su görünce zarar görüyor, mikroplara ve dış parazitlere olanak sağlıyor. bu bilgiden emin olmamakla birlikte, zaten kedi ne kadar pis olursa olsun, temiz bir evde yaşıyorsa kendi haline bırakılıp 2 günde pırıl pırıl yapar kendini. hiç gerek yok.
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam bu cinsin adı nedir acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AltaNora kullanıcısına yanıt
    Scottish Fold, bir kedi ırkıdır. Genellikle gri tonlarında olan Scottish Fold, 1961 yılında İskoçya'da bir çiftçi tarafından fark edilmiştir. Kulak kıkırdağındaki bir mutasyon sebebiyle öne ve aşağı katlanmış kulakları ile ünlüdür.[1] Renkleri genellikle gridir ama diğer renklerde de görülebilir. Bu ırktan olan bazı kediler kucakta durmayı sever ve çabuk kilo alırlar. Kulaklarındaki mutasyon nedeniyle hala bazı kişiler farklı bir cins olduğuna karşı çıkıyor.
    Vikipedi
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum nasıl bir tatlılıktır bu ya aşık oldum resmen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AltaNora -- 5 Nisan 2017; 23:48:53 >
  • Bazı arkadaşlar yanlış bilgiye sahip kediler yıkanmaz. Deri kimyası bozulur. Çok çamur olmuşsa kirlenmişse ıslak bezle silin. Suya alıştırırsanız kendini yalayarak temizlemeyi bırakır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kediler kendilerini temizledikleri için çamura bulanmadıkça yıkanmaz. Kedi aidsi denen bir hastalık var bagışıklık sistemlerinin çökmesine sebep oluyor o yüzden yıkamanızı önermem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.