Şimdi Ara

KEDİ BAKIMI ZOR MUDUR?SOKAK KEDİSİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
25.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim kedi az yiyor, 1 seneden fazladır hills kullanıyorum, geçen ay yeni paket aldım.
    30g sabah 30g akşam veriyorum, çok acıkmıyor çünkü. Fazla koyarsam bırakıyor. Gece uyanma huyu yok zaten,
    sabah bizim alarm saatleri çalmaya başlayınca o da uyanır yanımıza gelir uyandırır bizi

    Yazın dediğiniz gibi hayvan 2.80 yere seriliyor, parkelerin betonların üzerinde yatmaya başlıyor.
    Kışın yapmıyor bu davranışı sadece havalar ısınınca başlıyor, çok sıcak olunca ben zaten kendi odamı 25 derecede tutuyorum klimayla,
    içeri alıyorum hayvan rahatlıyor, sonra çıkmak isteyip kapıya patisiyle vurunca açıyorum gidiyor. Arada rahatlatmak lazım,
    pencere balkon gibi yerlere çıkmasına izin vermiyoruz biz yanında da olsak. Bazen kendim alıp seyrettiriyorum dışarıyı ama kendi
    haline bırakmaya korkuyorum açıkcası ayağı kayar düşer diye. Çok hareketli bir hayvan değil zaten cinsi itibariyle,
    günün %90'ını uyuyarak geçiriyor.




  • @oranj001

    Benim oğlum hiç ses çıkarmadı sadece şoka girmiş bir haldeydi. En dayanılmaz olan şey derdini sana anlatamaması bu durumdaki bir hayvanın.

    Bu olaydan sonra birkaç yerde denk geldim ki kediler genelde daha alçak yerlerden düştüklerinde sakatlanıyorlarmış yani 2.kat gibi bir yerden düşen kedilerde ayak kırılmaları vs. daha fazla oluyormuş. Bunun içinde "hayvan yükseklik arttıkça kendini yere düşmeye hazırlıyor" deniliyor.

    @umutcan

    Bizim oğlanı gece yatmadan önce yormazsak eyvahlar olsun İnan bana saatlerce bıkmadan usanmadan kapının önüne gelip miyavlıyor. Hatta öyle bir hal alıyorki miyavlaması dahi değişip sanki korkunç bir hayvan varmış gibi bir ses dahi çıkartıyor. Yanımızda yatsa alıcaz ancak yatmıyorda. Odaya alıncada başlıyor sağa sola zıplamaya hoplamaya. Uyandırmaya çalışıyor benimle oyna diye. Sonra kumunu kurcalıyor (biliyor çünkü kumuna çiş-kaka yapınca anında temizliyeceğimizi). Anlıyacağın gece en az 2-3 kere kaldırıyor. Ama bahçeye götürüp saldığımız günlerde eve geldiği an ertesi öğleye kadar pestil gibi uyuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 19 Mayıs 2010; 12:15:33 >




  • http://www.sahibinden.com/safkan_siyam_yavrulari_izmir_sooook_fiyat-57WQQaXQQ25335609WQQpXQQdisplayitem


    siyam kedisi almaya karar verdim.Annemde diyor van kedisi al sizce hangi tür güzel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oranj001 -- 19 Mayıs 2010; 13:13:02 >
  • valla dün eve 2 tane yavru kedi getirdim (dh de konum da vardı) geldiklerinden beri uyuyolar
    bi de büyük bi kedi var hamile..

    evde kedi sürüsü olacak ya bakalım
  • arkadaşlar bende yakın bi zamanda kedi sahibi olucam hayırlısıyla. benim kedi dişi siyamla-erkek iran kedisi kırması olucak.bu konuda bi bilginiz var mı acaba,kırma kedilerde farklı özellikler oluyor mu?

    tüm mesajları okudum ve 2 sorum olucak;

    1) kediyi kısırlaştıramadık diyenler var,bunun sebebi maddi bişey mi? ne kadar oluyo kısırlaştırma işlemi ?

    2) kedi kumu;bana kedi bi akrabamdan gelicek,onunla da konuşmuştuk kedi kumu olayını.ben demiştim ona,evin üstünde inşaat kumu var o olmaz mı diye,olur bi sorun olmaz dedi.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w910i -- 19 Mayıs 2010; 13:51:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: w910i

    arkadaşlar bende yakın bi zamanda kedi sahibi olucam hayırlısıyla. benim kedi dişi siyamla-erkek iran kedisi kırması olucak.bu konuda bi bilginiz var mı acaba,kırma kedilerde farklı özellikler oluyor mu?

    tüm mesajları okudum ve 2 sorum olucak;

    1) kediyi kısırlaştıramadık diyenler var,bunun sebebi maddi bişey mi? ne kadar oluyo kısırlaştırma işletmi ?

    2) kedi kumu;bana kedi bi akrabamdan gelicek,onunla da konuşmuştuk kedi kumu olayını.ben demiştim ona,evin üstünde inşaat kumu var o olmaz mı diye,olur bi sorun olmaz dedi.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?


    1) Kısırlaştırma işlemi 80TL civarından başlıyor. Kısırlaştırma yapacağınız kliniğe,semte hatta şehre göre fiyat değişebilir. Dişi kedilerin kısırlaştırılması sanırım biraz daha pahalı oluyor.

    2) Kedi kumu olarak asla inşaat kumu kullanmayınız, çünkü yapısı gereki inşaat kumu sıvıyı emer ancak içine hapsetmez ve kum sürekli nemli kalır. Koku yapar. Ayrıca tek bir işemede tüm kum muhtemelen ıslanır. Bunun yanı sıra hayvan sağlığı açısından zararlıdır. Tahriş yapar ve bakterilerin üremesine olanak sağlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: exist34

    Aşkım, herşeyim, bitanem Gofim:


    Gofi2





    Maşallah Nazar değmesin acayip sevimli gerçi benim Fıstığım daha güzel :D


    Evet buradaki yazılanları ciddi ciddi oku anla ve düşün ona göre kedini al gerçekten insanlara alıştıktan sonra Sokağa dönmesi Onu canlı canlı ölüme yollamaktan farkı yok.


    Evinizde sadece siz istiyor diğer ev sakinleri istemiyorsa bu iş olmaz çünkü Kedi evi dolaşmak ister heryere girmek ister benim Kedim Dişi ve şu anda azgınlık döneminde daha tam gelişmediği ve biz ev halkı olarak hazır olmadığımız için azgınlığını giderici bir Hap ile geçirtmek istiyoruz .

    Kedi tuvaletinin kesin çözümü ; Kedi kumudur (inşaat kumu olmaz!) ve katı dışkılarını 1 günde bir yada 2 günde bir özel tarağı ile alırsan uzun ömürlü olur o kum biz Kedi kumunu Balkonda tutuyoruz hem daha kuru kalıyor hem kokusu daha az oluyor tuvaleti geldiğinde kedi kapı önünde miyavlıyor açıyoruz .

    Kedi nin karnı doyması biraz da kedinize bağlı aslında evde yapılan yemekleride yiyebilir yada yemez her halukarda kedi maması şart size .

    Kedi temizliği ev ile alakalı eğer eviniz genel olarak temiz ise kediniz de temiz kalacaktır daha da temiz olsun diyorsanız ılık su ile 2 haftada bir yıkayabilirsiniz kedi tırnaklarına dikkat yanlız .

    Bizim kedimiz pati tırmalama olayını Halımızda çözdü devamlı halıyı kullanıyor.
    Birde ben kedimi sokaktan temin ettim bu işi para için yapanlar da hiç hoşuma gitmiyor onu da belirtmeden edemicem.Yakında buraya fotosunu da koyayım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 19 Mayıs 2010; 16:45:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NirVaNa


    quote:

    Orijinalden alıntı: N4O1

    Kedi bakımı çok kolay. Bendede kedi var ama erkek kedi olursa kolay. Dişi olursa işin gerçekten zor



    Erkek kızgınlık döneminde her yere koku bırakır, öyle bi kokuki bütün evi sarar. Dişiler ise çoğunlukla kızgınlık dönemini bağırmalar şeklinde geçirir. Hangisi daha kolay siz seçin. Tabi kısırlaştırılırsa bu 2 cinsiyet içinde sorunlar çoğunlukla ortadan kalkar.


    Ben dişi kedinin yavrulamasından bahsetmiştim zor diye. Yavrularını eve getirir kediler.(Yani şimdiye kadarki bütün kedilerimiz öyle yaptı.)




  • Evde beslediğiniz kediyi kısırlaştırmalısınız zaten, erkek de olsa dişi de olsa.
    Yoksa hayvana eziyet çektirmekten başka birşey olmaz, çiftleştirseniz bile bu sefer de yavrulara sahip aramanız gerekir, evde 6-7 kediye bakamayacağınıza göre.
    Eğer kedi evde tek başına bakılacaksa kısırlaştırılmış bir dişi kedi idealdir, erkek kediler huylarına/yapılarına bağlı olarak kızgınlık dönemine girebiliyor kısırlaştırılsalar da.
    Kısacası yine kedinin huyuna göre koku(idrar) bırakma ihtimali olabilir erkek kedilerde. Dişi kediler kısırlaştırılmasa da koku bırakmaz eve, ama kızgınlık döneminde
    evden kaçmaya çalışabilir, o yüzden hayvana işkence çektirilmemesi açısından kısırlaştırılması şarttır.
  • ne yapacamı bilmiyorum kedim azgınlığa girdi tam yaşında değil çiftleştirmek istemiyorum bir kere de olsa doğutturup sonrasında kısırlaştırmak istiyorum fakat bu sefer de deli gibi barıyor :S
  • çok sevap işlersiniz, bakımı zor gibi gözüksede aslında kediler kednilerini temizledikleri için kolaydırlar.Yanlız iyi bir mama ile beslenemeniz önemlidir.holistic mamalar çok faydalıdır.nette aradıgınızda bulablirsiniz.Benim bulduğum ve önerceğim proseries holistic mama , ithalürün ve yurtdısında bilinen bir marka.Sağlıklı bir kedi için beslenme çok önemlidir.
  • tüğ degil lan tüy.
  • Kediler çok farklı hayvanlar duygularını hissettirmez. Köpek gibi duygulu değildir. Mesela ben eve gelince benim köpek koşa koşa gelir üstüme atlar, yalar ama bir kedi öyle değildir. Geçen misafirliğe gittiğimizde onlarında bir kedisi varmış ikiside beyaz ve aynı gibiler. Kedi çok hafif ben köpeğe alıştığım için garip geldi bana yılan gibi kıvrılıyor alınca eline kemikleri yok gibi, ikisini yan yana getirdik. Bizim köpek çok farklı davranmaya başladı bacağını kazmaya başladı, çiftleşmek istedi, oynamak istedi ama kedi her an tetikte en ufak birşeyde tırmalamaya çalışıp kaçıyor. Gözlerine de uzun süre bakamıyorum her an saldıracakmış gibi duruyor çok sinsi hayvanlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Behlül Kaçar

    Kediler çok farklı hayvanlar duygularını hissettirmez. Köpek gibi duygulu değildir. Mesela ben eve gelince benim köpek koşa koşa gelir üstüme atlar, yalar ama bir kedi öyle değildir. Geçen misafirliğe gittiğimizde onlarında bir kedisi varmış ikiside beyaz ve aynı gibiler. Kedi çok hafif ben köpeğe alıştığım için garip geldi bana yılan gibi kıvrılıyor alınca eline kemikleri yok gibi, ikisini yan yana getirdik. Bizim köpek çok farklı davranmaya başladı bacağını kazmaya başladı, çiftleşmek istedi, oynamak istedi ama kedi her an tetikte en ufak birşeyde tırmalamaya çalışıp kaçıyor. Gözlerine de uzun süre bakamıyorum her an saldıracakmış gibi duruyor çok sinsi hayvanlar


    nasıl duygulu değil anlayamadım. benim kedim varken kapıdan girdiğim an beni bekler üstüme atlardı. kucağıma alınca direk yanaklarımı yalardı. onun beni öpme biçimi buydu

    gözler konusunda belki haklı olabilirsin, eğer kedinin göz bebekleri büyümüşse kediye yüzünü pek yaklaştırmamakta hayır var




  • 2 ay önce bir yavru kedi sahiplendim, petarkadas.com'dan bir ilandan buldum
    valla kediyi aldığım bayan oturduğum semte geldi kediyi vermek için.. yanında taşıma çantasını, kedi kumu, 3 konserve mama verdi...

     KEDİ BAKIMI ZOR MUDUR?SOKAK KEDİSİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 5 Kasım 2010; 14:59:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BrightDaggers


    quote:

    Orijinalden alıntı: Behlül Kaçar

    Kediler çok farklı hayvanlar duygularını hissettirmez. Köpek gibi duygulu değildir. Mesela ben eve gelince benim köpek koşa koşa gelir üstüme atlar, yalar ama bir kedi öyle değildir. Geçen misafirliğe gittiğimizde onlarında bir kedisi varmış ikiside beyaz ve aynı gibiler. Kedi çok hafif ben köpeğe alıştığım için garip geldi bana yılan gibi kıvrılıyor alınca eline kemikleri yok gibi, ikisini yan yana getirdik. Bizim köpek çok farklı davranmaya başladı bacağını kazmaya başladı, çiftleşmek istedi, oynamak istedi ama kedi her an tetikte en ufak birşeyde tırmalamaya çalışıp kaçıyor. Gözlerine de uzun süre bakamıyorum her an saldıracakmış gibi duruyor çok sinsi hayvanlar


    nasıl duygulu değil anlayamadım. benim kedim varken kapıdan girdiğim an beni bekler üstüme atlardı. kucağıma alınca direk yanaklarımı yalardı. onun beni öpme biçimi buydu

    gözler konusunda belki haklı olabilirsin, eğer kedinin göz bebekleri büyümüşse kediye yüzünü pek yaklaştırmamakta hayır var


    O göz bebekleri çok tehlikeli

    Benim en çok nefret ettiğim nokta kediler nankördür, sinsidir şudur budur diyip sevilmemesi, zarar verilmesi bazı hayvana benzeyenler tarafından

    @Behlül kaçar; yabancı olduğun için öyle davranması çok normal. Bizim evde şu anda yaşayan kedide günde 14 saat evde olmayan babama karşı çok temkinli, sevdirmiyor kendimi. Ama benim kucağıma tırmanıp duruyor deli gibi sevdiriyor Sev beni diye miyavladığı oldu, gece yatarken yanıma geliyor falan acayip seviyor beni

    Normal yani.




  • dostum hiç ama hiç kokmuyor işi bilirsen Sana bi önerim olcak çiftçilerden kap 1 tane onlar toprakta yaşadığı için topraktan başka biyere mıçmıyolar yani sırf dışarı çıkarsan mıçar.Benim kedim öyleydi. Ama kediyi sakın çiftçiye geri verme 2 günde kedi gider
  • ya kokmuyolar kesinlikle ilk aldığında yıka (barınaktan alıcaksan bilemem) . yıka ama çok zor oluyo tabi acı acı miyavlaması var onun bide banyodaonun dışında pirelerini hallet özel pudrayla tam bi ev kedisi oluyor . ama tüy döküyor tabi sık sık tararsan bilemem ama bide koltukları tırmalamaları var tırnaklarını bilemeleri için o yüzden koltukları gözden cıkarman lazım bende bi süre evde sokak kedisi alıp beslemiştim ordan biliyorum yani. toprağa yapıyodu bizim ki balkona koymuştuk toprağı öle yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jale-de-jale

    ya kokmuyolar kesinlikle ilk aldığında yıka (barınaktan alıcaksan bilemem) . yıka ama çok zor oluyo tabi acı acı miyavlaması var onun bide banyodaonun dışında pirelerini hallet özel pudrayla tam bi ev kedisi oluyor . ama tüy döküyor tabi sık sık tararsan bilemem ama bide koltukları tırmalamaları var tırnaklarını bilemeleri için o yüzden koltukları gözden cıkarman lazım bende bi süre evde sokak kedisi alıp beslemiştim ordan biliyorum yani. toprağa yapıyodu bizim ki balkona koymuştuk toprağı öle yani


    Ben silikon kum alıyorum. Sıvıları içine çekiyor böylece ne koku kalıyor ne bir şey. Ayda 1 alıyorum yetiyor, 5 TL. Kadıköyden 8'e alıyordum birde baktım aynısı eminönü çiçek pazarında 5 TL. 3-4 kilo var sanırım.

    Eve ilk getirdiğim gün ısırdı ısırdı oynadı o kumla, sonra da dağıttı hoşuna gitti. Canı sıkılınca cumhuriyet sucuğunu bırakıp gitti




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AurorAbeam


    quote:

    Orijinalden alıntı: jale-de-jale

    ya kokmuyolar kesinlikle ilk aldığında yıka (barınaktan alıcaksan bilemem) . yıka ama çok zor oluyo tabi acı acı miyavlaması var onun bide banyodaonun dışında pirelerini hallet özel pudrayla tam bi ev kedisi oluyor . ama tüy döküyor tabi sık sık tararsan bilemem ama bide koltukları tırmalamaları var tırnaklarını bilemeleri için o yüzden koltukları gözden cıkarman lazım bende bi süre evde sokak kedisi alıp beslemiştim ordan biliyorum yani. toprağa yapıyodu bizim ki balkona koymuştuk toprağı öle yani


    Ben silikon kum alıyorum. Sıvıları içine çekiyor böylece ne koku kalıyor ne bir şey. Ayda 1 alıyorum yetiyor, 5 TL. Kadıköyden 8'e alıyordum birde baktım aynısı eminönü çiçek pazarında 5 TL. 3-4 kilo var sanırım.

    Eve ilk getirdiğim gün ısırdı ısırdı oynadı o kumla, sonra da dağıttı hoşuna gitti. Canı sıkılınca cumhuriyet sucuğunu bırakıp gitti

    şeriat sucuğu olsa bırakıp gitmezdi ama






  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.