Şimdi Ara

Kazanması Zor ama Bitirmesi Kolay Kaliteli Sayısal Bölümler Nelerdir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
2
Favori
3.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tıp okuması kolay ama branşına göre icrası zor bir meslek.

  • @Furkyleon Hocam sabancının tm sıralaması geçen sene yarı bursta yönetim 9k ssb 17k civarı kapamıştı. bu sene kaçla kapar acaba sanki geçmiş yıllara göre çok daha falza talep var. 5-6k tm yapsam girebilir miyim kesin şekilde? (sabancıtalks da yorumlarıza denk geliyorum arada iyice hypelandık okula)

  • goater kullanıcısına yanıt

    Çok bilgim yok hocam ama 5-6 bin yeter herhalde. (Okulda aktif olmaya çalışıyorum hocam  )

  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Hocam bu sene istediğim yerler olmazazsa yarı burslu bilkent iktisat düşünyorum istanbuldan gelip. yorumunuz nedir sizce hep istanbuldan gelmeye değer mi hem de gereksiz yoğun eğitimi var diyorlar.

  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin ODTÜ makina mezunu olduğunuzu biliyorum, ancak her üniversitenin kendi içinde bir zorluğu ve kültürü vardır. ODTÜ bunların başını çekiyor. Tercih ettiğiniz bölümün şuanki ülke şartlarında karşılığını almıyor musunuz ? Şuanki dünya şartlarında yazılım, elektronik ve haberleşme çok daha ön planda iken mühendisliğin tercih edilmemesini sağlayan etkenleriniz nedir ?

  • goater kullanıcısına yanıt

    Eğitim bir bachelor programı için görece ağır evet. Ama bence kesinlikle deger hem o aralikta duzgun baska program yok hem ucuz hem de Ankara bence cenned 

  • Elektriği görünce bende kahkaha attım kolay demiş birde

  • cappy34 C kullanıcısına yanıt

    ne odtü makinesi anadoludaki bir mühendislik fakültesinden mezun, odtüden falan değil karıştırıyorsunuz hocam


    eskişehir miydi, anadolu üniversitesi miydi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 19 Mart 2023; 19:5:27 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Bir postunda odtü makinanın zorluğundan bahsetmişti ordan aklımda kalmış

  • cappy34 C kullanıcısına yanıt

    Ben yurt dışındayım.Karşılığını şuanki şartlarda alamazsın.Makina global bazda da trendi düşen bir alan.Genellikle yurt dışında daha spesifik alanlara bölünmüş.Türkiye'de temel mühendislik olarak kullanımlar var ama ABD dahil dallanmalar ve daha uzmanlaşılmış dallanmalar var makina ve elektrikte böyle.Çalışma alanı görünüşte geniş ama siz her işi yapmaya yetkin bir süper kahraman değilsiniz.Bir alanda uzmanlaşmanız lazım.


    Şuan yurt dışında metalurji,kimya,havacılık esaslı alanlar daha trend ve elektriğin alt dalları telekomünikasyon,güç elektroniği,gömülü sistemler,kontrol,otomasyon vs gibi.Yani uzmanlaşılmış alanlar.


    Tercih edilmemesine neden arıyorsak bu çin ve hindistan bazlı aşırı mühendis enflasyonu.İşlerin artık mobilize hale gelmesi.Özellikle yazılım bazında her alandan remote çalışma imkanları maalesef mühendislik bazında ücret karşılığın düşmesine neden oldu.Bu eğilim giderekte artacak gibi.


    Şuan ABD mühendislik adına ortaya koyduğun verim ve karşılık manasında en iyi imkanları sunuyor fakat.Özellikle AR-Ge hastaları adına.Ha çalışma şartları yer yer bunaltıcı.Kazanç iyi ama.Ben sevmedim.Fakat görünüş o ki bu çalkantılı dünyada tekrardan gidebilir gibiyim.İstemesemde.


    Odtü Makina mezunuyum fakat bölümümü tavsiye etmiyorum.Okumak için okunacak bölüm değil Elektrikte öyle.Odtü'nün genel bir öğrenciyi boğma zorlama boş bırakmama eğilimi var fakat bu bölümden bölüme biraz farklılık gösteriyor.En fazla dinazor ve öğrenci düşmanı yapılanma genellikle eski bölümlerde makina,elektrik.Mühendislikten farklı olarak misal mimarlıkta da aynı problem vardı.İntihar eden öğrenciler bile vardı.Halada olabilir.Kıyas tutarsam ilk 5-10 bin sıralama yapan gençler endüstri,metalurji şuan çok trend ve sıralaması çok yüksek noktaya ulaştı ama bilgisayarı zorlanmadan yüksek not ortalaması ile bitirir.Ben dönemimde arkadaş çevreme bakarakta bunu yaşamıştım.Özellikle 3.sınıfta bariz görülüyor bu.


    Dünya küreselleşiyor.Yani ne kadar ucuz iş gücü insan gücü o kadar kazanç demek.Eskiden doktorlar olsun mühendisler olsun sadece nitelik belgesini aldığında iyi kazanç elde ederdi şuan ise bu açıkçası mümkün değil.Buda zorluk ve harcanan emek olarak bölümlerin gözden düşmesine sebebiyet veriyor.


    Benim şahsi tavsiyem yaptığım yüksek lisans ve arkadaşlarımında yönelimine bakarak yazılım esaslı tercihlerde bulunmanız adınadır.Bilgisayar mühendisliği özellikle en tavsiye edilen ve dönemin trendi bir bölüm yazılımdan ziyade bilgisayar okuyun.Ama okurken okuduğunuz yerde gösterilmeyen ama sizi rekabette tutacak yazılım dili.Ayrıca yabancı dilinizi geliştirin.Ayrıca yine tavsiyem özel bir probleminiz yoksa çalışın.Tecrübe edinin.


    M/p oranı en iyi meslek şuan bilgisayar mühendisliği.Pandemi ile de yönelim sonucu bunun belirginliği iyice arttı.İlerde şişme illa olacak.Ama kendini geliştiren ve belli bir noktaya gelen iyi kazanımında kaybı olmazken sektöre yeni dahil olanlar şuanki kolay kazanımlarını elde edemeyecekler.Fakat bu işsiz kalmalarını gösterecek anlamı içermiyor.Sadece tatmin edici hızlı kazanç elde edemeyecekler.





  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    Öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim. 6.Sınıftan beri yaz dönemi ve haftasonları olmak üzere küçük bir dükkanda küçük ev aletlerinin tamiri ile işe başlamıştım. Birkaç sene sonra ısıtma havalandırma şuanki ismiyle iklimlendirme sektöründe çalıştım. Lise 2.sınıfa geçerken okulu açığa aldırıp aynı sektörden devam ettim. Bu sektörün piyasa ve çalışma koşullarını sevdiğim için makine mühendisliği veya elektrik elektronik okumaya niyetlendim. Fakat her halükarda her iki bölümden birini okumak istesem de yanına mutlaka bir yazılım dili koymayı düşünüyorum. Sonuç olarak okumak istediğim bölümün piyasa şartlarıyla doğru orantılı olması gerekiyor. Aksi durumda boşuna dirsek çürütmeye gerek yok.


    Yurt dışındaki çalışma koşullarını pek bilmiyorum ancak Türkiye'de özel sektörün istediği az zamanda çok iş bu mentalite ile çalıştırıyorlar. Bu da süreç içerisinde devamlılık zorunluğu olduğu için insanı psikolojik ve ruhen bayağı bunaltacak seviyeye getiriyor. O yüzden bölümdeki dinazorluğu tatmasam da iş hayatındaki dinazorluğu çok iyi biliyorum.


    Dünya eksponansiyel olarak değişiyor. Bizim de bu değişime bir şekilde ayak uydurmamız veya kendi fikirlerimizi ortaya koyup çalışmamız lazım. Bunun içinde belirttiğiniz bölümlerden endüstri ön plana çıkıyor. Bununla birlikte dünyada olan bitenleri takip edip elimizden geldiğince sahip olduğumuz mesleğimizi çok iyi yapmamız gerekiyor.





  • moonknightmetal kullanıcısına yanıt

    İlk 2 sene mühendisliklerin çoğu dersi ortak ve zorlayıcı fakat bölüm kodlu derslere geçince rahatlıyor bu da 3. sınıfta oluyor. Oda arkadaşımdan biliyorum.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.