selamlar. bugun bi kaza yasadim, fikirlerinizi tecrubelerinizi ve tavsiyelerinizi aktarmanizi bekliyorum. olay su sekilde gerceklesti. cift seritli bir caddede kirmizi isik yaniyodu ben de sol seritteydim 15-20kmh hizla ilerliyodum duracak kivama gelmistim onumde 4-5 tane arac vardi sag seritte 2 arac vardi arkamdaki arac sag serite gecip ilerledi ben de sag serit ilerliyo diye sag seride gectim 30-40 kmh hizla sag serittekiler ilerlerken sag seritte en ondeki arac cadde uzerinde aniden durdu arkasindaki arac ta durdu ve benim onumdeki arac da carpmamak icin onumde durdu ben de aniden fren yapinca arac biraz kaydi ve ondekine tahminen 10-15 kmh hizla vurdum benim aracta bir sey yok ondeki aracin arka tampondaki bazi yerler cikti ve tamponda asagi yukari 10cm gibi bir catlak var bagajin ic kisminda (macunla halledilebilecek bisey diye dusunuyorum). ondeki araclar uzadi carptigim arkadasla biz kaldik. arkadasta kasko da varmis. kazadaki suc oranim nedir ? tutanak sigorta kasko vs bu islerle ugrasmali miyiz yoksa kaportaciya gidip halletmeli miyiz? masraflarin hepsini ben mi karsilamaliyim? cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim. |
kazada kim suclu

-
-
Piyango size çıkmış, arkadan çarpan siz olduğunuz için kusurlu taraf tamamen sizsiniz. Diğer sürücü kabul ediyorsa tamirini yaptırın, görsel yok ama çok basit bir hasar diye düşündüm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kimin durduğu kimin fren yaptığı önemli değil
Takip mesafesini koruyamadığından kusur tamamen sizde
Tutanak tutun
trafikte önünüzdeki araç çeşitli sebeplerle aniden durma hakkına sahip. siz de bunu düşünerek önünüzdeki araçla mesafenizi korumalısınız. o aniden durdu onun önündeki daha yavaş durdu falan kısmı tamamen gereksiz detaylar. siz önünüzdeki kişiyle korumanız gereken mesafeyi korumamış ve kazaya sebep olmuşsunuz.
-
arkadaslar tekrardan merhaba. bu konuyla alakali bilgisi olmayan arkadaslar icin yaziyorum sigorta carptigim aracin masraflarini karsiliyomus benim bir ucret vs odememe gerek yok. karsi tarafin masrafi yaklasik 15k civari. sigortaciyla gorustugumde ise bu sene kazasizlik vs gibi indirimlerle sigortam 9k odenmis eger tutanak tutup sigortayla halledilirse seneye odeyecegim sigorta tutari yaklasik 11 civari olacakmis(kaza yasamamdan dolayi) bu sebepten oturu tutanak tutup sigortayla halletmek benim icin daha makul ve masrafsiz bi cozum olacak. ancak carptigim arac tanidik oldugu icin (hasar kaydi vs olmamasi icin) sanayiden ortaklasa yaptirmak karsi taraf icin daha iyi bir cozummus yani iki sekilde de bi tarafin zarari oluyor. cevaplariniz icin tekrardan tesekkur ederim.
Yaşadığınız kazada, öndeki araca arkadan çarpmanız nedeniyle Karayolları Trafik Kanunu ve genel uygulamalar uyarınca asli kusurlu sayılmanız kuvvetle muhtemeldir; zira trafik kuralları, takip mesafesine uyulmasını ve aracın önündeki engellere karşı her an durabilecek şekilde kontrol altında tutulmasını zorunlu kılar. Bu durumda kazanın oluşumunda %100 kusurlu sayılma ihtimaliniz yüksektir. Ancak çarpılan araç sürücüsünün ani ve gereksiz fren yaparak trafik akışını tehlikeye sokması gibi istisnai hallerde kusur oranı yeniden değerlendirilebilir, bu da olayın tüm detaylarının tutanakla net olarak ortaya konmasına bağlıdır. Karşı araçta kasko bulunduğundan, hasarın onun kaskosundan karşılanması, sonrasında ise sizin trafik sigortanıza rücu edilmesi muhtemeldir; bu noktada zararın doğrudan tarafınızca ödenip ödenmemesi, sigorta poliçenizin hasarsızlık indirimine etkisi ve karşı tarafın talebi göz önünde bulundurularak karar verilmelidir. Hasar çok yüksek değilse ve karşı tarafla uzlaşabiliyorsanız kaportacı üzerinden anlaşmak, hem prosedürleri azaltır hem de maliyet açısından daha uygun olabilir; ancak hasar tespiti ve olası hak kaybı risklerini önlemek için yine de tutanak tutulması ve fotoğraflanarak belgelenmesi tavsiye edilir.
-
sigortayı neden yaptırıyoruz ben anlamadım gidip sanayiden yaptırılıp elden para ödenecekse, tutsun tutanağı sigortanızdan yapılsın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X