Kaza yaptım. Kusur oranı hakkında

-
-
Sinyal olsa da olmasada motorcu haklı, sağa dönüş yapan araç 8' de 8 kusurlu...
-
Bence siz haklısınız. motorcunun tek şeritli yolda sağ tarafta ne işi var. arkadan sizi takip etmesi gerekirdi.
-
-
geçmiş olsun. yol tek şerit arkadaki sağdan sollamaya çalışmış. takip mesafesi yok. aşağıdaki videoyu izleyin ya da asli tali kusur yazın çıkar googleda. suç karşıda tamamen.
sinyal vermeseniz de takip mesafesi bırakması gerek, bırakmazsa asli kusurlu olarak arkadan çarpmış olması gerek. burda sağ arka kapıya da sağdan sollamak isterken çarpmış. tek doğrusu yok karşı tarafın. nerden baksanız asli kusurlu karşısı.
trafik kaza analiziyoutube
trafik kazalarında asli kusurlar nelerdir? Diğer kusur madderinden farkı nedir? https://trafikkazaanalizi.com/asli-kusurlar https://trafikkazaanalizi.comhttps://www.youtube.com/watch?v=a20uyhPhZMw
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 22 Nisan 2025; 13:53:47 > -
Sinyal olmasa bile motorcunun sizin sağınızda ne işi var? Neticede sollama sol taraftan yapılır, sağdan geçmeye çalışması hata. Ama sinyalsiz dönüş yaptıysanız sizde de hata var bence.
-
Hocam yer aradığım için zaten oldukça yavaş gidiyordum. Görüntüde fren izi de var arkadaş gerçekten çok süratliydi. Bu şekilde tek şeritten akan yolda sinyal olup olmaması asli kusuru değiştirir mi ? Ben takip mesafesi sürat ve sağdan geçmeye çalıştığı için kusurlu olduğunu düşünüyorum. Arkadaş tutanakta zaten sol şeritten önüne kırdığımı idda etti ki allahtan kamerada öyle bir durum olmadığı belli oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
takip mesafesi yok yol kontrolü yok gelmiş girmiş arkadan ne kadar hızlı bir manevra yapmış olabilirsin ki sağa dönerken
-
Motor %100 kusurlu.
-
Geçmiş olsun paylaştığınız senaryo ve deliller çerçevesinde, park halindeki araçlar nedeniyle daralan bir yolda sağa dönüş yapmak üzere yavaşladığınız esnada motosikletin sağ arka kapınıza çarpması halinde, ilk değerlendirmede motosiklet sürücüsünün takip mesafesi kurallarına uymaması ve kontrolsüz sürüş sergilemesi nedeniyle asli kusurlu sayılması muhtemel sinyal vermemiş olmanız iddiası ise eğer gerçekten sinyal vermediyseniz tali kusur olarak değerlendirilebilir ancak kazanın oluşumuna doğrudan etkisi sınırlı kalacağından genel kusur oranını değiştirmesi beklenmez. Araç içi kamera görüntüleri ve fren izi gibi teknik bulgular, motosikletin hız limitlerine uymadığını ve ani fren yaptığını gösterdiği takdirde kusur oranını destekler nitelikte olacaktır. Kaskodan hasarınızı yaptırmak kısa vadede daha pratik bir çözüm olmakla birlikte sonrasında karşı tarafa rücu edilecekse ve aracınızda değer kaybı söz konusuysa, değer kaybı talebi de ayrı bir hukuki süreçle ileri sürülebilir buna karşılık hasarınız düşük maliyetliyse ve kasko kullanımının poliçenizi olumsuz etkileyebileceği düşünülüyorsa cepten yaptırmak da alternatif olarak değerlendirilebilir.
-
Merhaba.Geçmiş olsun öncelikle.Tek şeritli yolda kendini adeta taşıt olarak kabul etmeyip yılan gibi bisiklet / motorsikletin ancak geçebileceği boşluğu görüp önünüze geçmek amacı ile araya girmesi sonucu olan kazada motorsiklet suçlu olması gerek.Misal,siz fren yaptınız takip mesafesi ihlalinden size yine çarpar.Yine suçlu olur.Normal olan siz nasıl şeridi doldurup devam ediyorsunuz ,onunda şeridi ortalayıp trafiğin akışına riyayet etmesidir.O zaman bu kaza olmazdı.
Hatanızda sinyal vermemeniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 22 Nisan 2025; 15:41:37 > -
Motorcular motoru taşıt olarak degerlendirmiyor karayolunda tasitlar serit icinde gitmeli motorda olsa arabada olsa bu aynıdır tek seritte motorun senin sağında solunda işi yok bunu ogrenemediler.
Takip mesafesi de yok motorcu kusurlu. Zaten video hizinda oynama yoksa hızınız da normal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 22 Nisan 2025; 15:58:25 >
motor mu aldın Hakan abi
Hayırlı olsun.
sağdan geçmeye çalışan ve takip mesafesi olmayıp arkadan çarpan motorcu kusurludur, yüzde 100 değilse bile 75-80 kusur motorda olur zaten. muhtemelen de yüzde yüz kusur motora çıkar.
-
Geçmiş olsun
-
Motosikletli asli kusurludur, Türkiye'de şerit paylaşımı yasaktır, sağınızda olmaması gerekir. Bu arada ben de bir motosiklet kullanıcısıyım, hem otomobil hem de motosiklet kullanıyorum. Ancak sinyal vermemeniz sizi de tali kusurlu yapar. Sinyal verseydiniz çok muhtemelen sağınıza girmeyecekti ve bu kaza da olmayacaktı.
.
-
Hocam motorsiklet benim sağımda seyir halinde değildi. Yavaş gittiğim için sağımdan sollamaya çalıştı.
Teşekkür ederim sağolun. Allah beterinden korusun.
geçmiş olsun
sinyal vermeyip yola zıplayan aracın içindeki haytayı iyice haşladım camı açtı ne bağrıyon ya demezmi..
sinyal verseydiniz
şu an bunları konuşmuyor olacaktık
çünkü motorcu sizin sinyal vermediğinizi ve yavaş gitmenizden durum sizi geçmeye çalışmış doğal olarak
biraz empati kurun
çok geçmiş olsun araçtaki donanımları lütfen kullanın aksesuar olarak kalmasın
-
Videoda ses olsa sinyali ispatlardın. Sinyal verdiysen %100 motorcu suçlu. Sinyal vermediysen oran değişir.
-
Gözlerim troll arkadaşları aramıştı sağolsunlar gelmişler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Motor %100 kusurlu. |
Benzer içerikler
- vw cc 2.0 tdi kronik sorunlar
- fiat linea 1.4 benzin lpg yorumları
- teknorot nasıl
- range rover velar yorum
- golf 8 1.0 tsi impression yorumlar
- 2025 transporter
- habaş otomotiv
- cla yeni kasa
- togg mtv 2025
- byd piyasa değeri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X