Şimdi Ara

Kaza yaptık Burada Trafik Kurallarına Göre Kim Hatalı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
5.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ne pazarı hocam ? Kumru sokak yazıyor.

    Yok hocam sadece bu sokak ve arkasındaki sokağa baktık. 100 metre olayını bilmiyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahim Kaypakkaya -- 3 Haziran 2014; 0:01:03 >
  • Burada kimse yüzde yüz hatayı size yükleyemez.
  • Pazarın kurulduğu yer 300 metre geride

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi aynı kaza benim başıma gelmişti hatta ana yol olarak kabul edilen yerdende giden bendim,ara sokaktan çıkıp direk çıktığı karşı sokağa girmek isteyen yolcu münübüsü gelip bana çarpmıştı onda hasar çoktu benim bir tek farım kırılmıştı, orda toplanan her kes sen haklısın yol senin hakkın dediler neyse trafik geldi tutanak tuttular bir hafta sonta trafikten gidip raporunuzu alın dediler,Gittik raporu aldık,raporda yazan; Kontrolsüz kavşak her iki tarafta dikkatsiz yarı yarıya suçlu.! Her iki tarafta kendi cezasını çekti. Ben itiraz etsemde trafiğin bana dediği, trafik ışığı olmayan yerlere kontrolsüz kavşak denir ve kaza olayında her iki tarafta dikkatsizlikten dolayı yarı yarıya suçludur dendi. Burda bana ilginç gelen sizinde kaza yaptığınız yer iki sokağın birleşimi ve trafik ışığı yok.! O halde sen neden suçlu çıkıyorsun valla kafam basmadı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: novinovi

    Şimdi aynı kaza benim başıma gelmişti hatta ana yol olarak kabul edilen yerdende giden bendim,ara sokaktan çıkıp direk çıktığı karşı sokağa girmek isteyen yolcu münübüsü gelip bana çarpmıştı onda hasar çoktu benim bir tek farım kırılmıştı, orda toplanan her kes sen haklısın yol senin hakkın dediler neyse trafik geldi tutanak tuttular bir hafta sonta trafikten gidip raporunuzu alın dediler,Gittik raporu aldık,raporda yazan; Kontrolsüz kavşak her iki tarafta dikkatsiz yarı yarıya suçlu.! Her iki tarafta kendi cezasını çekti. Ben itiraz etsemde trafiğin bana dediği, trafik ışığı olmayan yerlere kontrolsüz kavşak denir ve kaza olayında her iki tarafta dikkatsizlikten dolayı yarı yarıya suçludur dendi. Burda bana ilginç gelen sizinde kaza yaptığınız yer iki sokağın birleşimi ve trafik ışığı yok.! O halde sen neden suçlu çıkıyorsun valla kafam basmadı.

    % 90.




  • Oradaki sokakların hiçbirinde DUR veya YOL VER levhaları yoksa, bu durumda o kavşak KONTROLSÜZ KAVŞAK'ın Kralı durumundadır ve her sürücü sağından gelene yol vermek zorundadır...
  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt
    Haritadan baktım geriye doğru 2 tane sokak var onlarda bayağı geride. Buda haritanın linki kaza tamda yeşil işaretin olduğu yerde olduhttp://www.haritamap.com/yer/66689/cigdem-sk.html
  • Yanılmıyorsam Emek Sokağın Kumruya girdiği yerde tabela olacaktı ana ne tabelası hatırlamıyorum. @qunDy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Göremedim tam olarak nerde olduğunu.
  • evet kusurlusunuz..ancak %100 suçlu olmamanız Gerekir. O eğimden aşağıya inerken minibüs ordan hızlı bir araç çıkabileceğini düşünmeniz gerekirdi. Kaldı ki çarpan araç soförünün de minibüs orda yavaşlayıp durması lazım.. tali yol kuralı gereği suçu size yazabilirler ancak bence %50 ye %50 olmalı..görmediği yere o kadar hızlı girmemeli insan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Minibüs kazadan sonra gelip durdu orada merakli Türk milleti gibi bi ton araç yığıldı oraya tabii buna kazada sebep oldu ama çoğu meraktan gelip orda durdu.
  • Toygun_ank kullanıcısına yanıt
    Bu park edenler yüzünden kaza yapan çok var.Geçen kavşakta park eden minibüs yüzünden forumda bir Volvocu abi kazasız S40 ile bir minibüse çarpmıştı.Minibüsün çıktığını görmediği için.
  • Hiçbir levha yoksa, her iki yolun eni ölçülür. Hangisi daha genişse, dar olan yoldan gelenin geniş yoldan gelene durup yol vermesi gerekir...
  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt
    O zaman biz hatalıyız sesene

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavaş yavaş insen bişy olmaz dı en fazla dokunurdu hıza hayır hele sehir de double hayır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qunDy

    Minibüs kazadan sonra gelip durdu orada merakli Türk milleti gibi bi ton araç yığıldı oraya tabii buna kazada sebep oldu ama çoğu meraktan gelip orda durdu.

    Minibüs sahibi ile tartışsaydın bi daha park etmezdi öyle korkudan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ıamberke kullanıcısına yanıt
    Ben yavaştım zaten hızlı olsam ya kurtarırdım yada daha kötüsü olurdu hızlı olan beyaz araç zaten geldiği hale bakarsanız açık şekilde belli oluyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzer bir kazayı arkadaşım yaptı. beyaz araba mavi arabanın önüne çarpmış. kapıdan girmiş olsa beyazın hatalı olması gerekirdi. ama bu durumda anayola burnunu sokan araç durumunda olduğundan eksper mavi araca vermiş hatayı.
    herşeyi geçtim allah korumuş. büyük geçmiş olsun. kimseye birşey olmaması sevindirici. olsaydı kazada kimin hatalı kimin hatasız olduğunu konuşmak ta hiçbir şeyi değiştirmezdi.
  • Öncelikle geçmiş olsun.
    Normal trafik kurallarına göre soldan ilerleyen araç, sağındaki araca yol vermelidir. Kavşaklarda bu kural, kavşağın durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Sizin olayınızda, beyaz aracın geldiği yol şerit çizgileri belirgin olarak çizilmiş, sizin geldiğiniz yola göre geniş ve ana yol konumunda. Bu durumda sizin kavşağa girerken hızınızı azaltmanız, mümkünse durup kontrol edip o şekilde ilerlemeniz gerekirdi. Kusur dağılımı olarak, tamamen size kalmaması gerekirdi. Sonuçta trafiğe çıkan her araç 2/8 yani %25 kusuru kabul etmiş sayılır.
  • herkes kafasına göre birşeyler yazmış. arkadaşım işin doğrusu şudur. Bir yolun diğer bir yola trafik bakımından üstünlüğü ancak ışıklı işaret veya dur / yolver gibi levha ile olur. böyle bir ayrım yoksa bu defa karayolları Trafik kanunu na bakılır. ktk madde 57

    Kavşaklarda aşağıdaki kurallar uygulanır. a) Kavşağa yaklaşan sürücüler kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak, dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadırlar. b) Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı trafik işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda; 1. Bütün sürücüler geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlara, 2. Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara, 3. Doğru geçen tramvay hattı bulunan karayoluna çıkan sürücüler bu yoldan gelen araçlara, 4. Bölünmüş yola çıkan sürücüler bu yoldan geçen araçlara, 5. Tali yoldan anayola çıkan sürücüler anayoldan gelen araçlara, 6. Dönel kavşağa gelen sürücüler dönel kavşak içindeki araçlara, 7. Bir iz veya mülkten çıkan sürücüler, karayolundan gelen araçlara, c) Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirlenmemiş ise; 1. Motorsuz araç sürücüleri motorlu araçlara, 2. Motorlu araçlardan soldaki sağdan gelen araca,

    uygulama bu şekildedir. size verilen kusur gerekçesini yazarsanız daha net bir açıklama yapabilirim. geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.