Şimdi Ara

Kaza yaptik,Aracimiz pert !!!!! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
2
Favori
30.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Senyour kullanıcısına yanıt
    1. tipine sövmesi gerekir önce at hırsızı modeli derler ya. uzak durulması gereken tipler. mondeonun solundakiler.

    2. ayrıca tip eleştirisinde bulunuyorsun recep ivedik avatarın. bu da ayrı bi kendini bilmezlik.
  • ESER14 kullanıcısına yanıt
    Trafik sigortasından talep edilir. eger trafik sigortası limitleri dolmus ise varsa haklı olan araçların kaskosu ordan karsılanır ve araç sahibine rücü edilir.

    kısacası trafik sigortası limitleriniz(33.000 TL) dolduktan sonra haksız iseniz ve kaskonuz yok ise karsı tarafın bu bedelin ustunde kalan kısımları her zaman sizden talep etme hakkınız vardır.

    o nedenle her zaman soylerim kasko yaptırırken ihtiyari mali mesuliyet teminatınız adı altında olan kısmı her zaman yüksek tutunuz. Çünkü ne zaman hangi marka model yada kime nereye vuracagınız belli olmaz. Başınız ağrımasın...
  • Kaza raporundaki açıklama çok önemli...

    Aynı kazanın benzerini iş arkadaşım yaptı.



    Öndeki araç E-5 Merter yan yolda adres arıyor. Sokağı geçtik diyor yanda oturan ve şöför birden frene basıyor sağ şeride kırıyor . Bizim arkadaş ta fren yapıyor ancak duramayıp arkadan vuruyor...



    Fren yapan araç Superb , duramayıp vuran araç Auris...



    Arkadaş hemen çıkarıyor tutanağı resimleri vs çekiyorlar başlıyorlar doldurmaya...



    Açıklama kısmına geldiğinde , kendi ifadesine yazsa ki öndeki araç sağa girmek için durdu ben duramadım vurdum kesin kabahatli olacak



    Kendi açıklamasına yazıyor ; A aracı (superb) sol şeritte devam ederken tedbirsiz ve dikkatsiz şekilde geçiş işareti vermeden sağ şeride geçip anayol üzerinde ani fren yaparak durmuş ve arkadaki araç ile kazaya sebebiyet vermiştir.



    Kendisi içinde Sağ şeritte yasal hız sınırları içerisinde giderken A aracı tedbirsiz ve dikkatsiz şekilde kendi şeridinden benim şeridime geçmiş fren yaparak durmuş ve kazaya sebebiyet vermiştir..





    İfadelerdeki son cümleler çok önemli... öndeki durdu ben duramadım ÇARPTIM vs yazsa kurtuluşu yok kusuru verecek arkadan vurdun diye ...

    İnceleme sonucu kusur Superb sürücüne veriyorlar. Tedbirsiz ve dikkatsiz şekilde fren yaparak kazaya sebep oldu diye...

    Superb de 22 bin , Auriste 9bin hasar var



    Ama biraz kafayı çalıştırıp edebiyat yaparsanız işi kotarırsınız..

    Diğer önemli olan da tutanağı siz doldurun , direksiyon sizde olur böylece ..:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIXI MAN -- 24 Şubat 2017; 10:23:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • millet malzeme bulmuş adama yükleniyor.

    küfür falan tabi hata da. Takip mesafesi diyip burada adama yüklenenlerin 1 tanesi takip mesafesini heryerde dikkate alıyorsa hesabımı silerim.

    ne sahte insanlarsınız be.
    adama takip mesafesi nedeni ile suçlu sensin diyip geçin. ne ders vermeye çalışıyosunuz takip mesafesi hakkında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih


    quote:

    Orijinalden alıntı: manisa_tr

    doblo sahibi neden aniden durmuş sordunuz mu?

    mondeo parçaları inanılmaz pahalıdır, yaptırılmaya kalkılsa en az 30 bin tutar.. bir arkadaşın dediği 5-6 bine ancak 130 bin bakımını yaptırabilirsin.

    Hocam şu kaza sonucunda mı tamirat 30 bin tutar? Ne var ki bu kazada anlamadım.

    konuyu açan arkadaş götürsün yetkili servisine, söylesinler kaç tl tutacağını, o zaman tatmin olursunuz.
  • %100 suçlusunuz, bunda soru işareti yok. Diğer sürücü hakaret ettiğinize dair şikayetçi olursa, birde oradan dava yersiniz.

    Trafik sigortanız yettiği kadarını karşılayacak, bitti noktada kasko devreye girecek, bittiği noktada cebinizden ödeyeceksiniz.

    Öndeki aracın belki ayağına kramp girdi, belki kolu uyuşt, belki arkada çocuğu öksürdü.. Adam istediği gibi durma hakkına sahip, mesafenizi korumanız lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 38erciyes

    Kaza olmuş.Araba parçası diyorsun.Doblocu abimize geçmiş olsun.Bir magandadan iyi kurtulmuş.

    fordçu arkadaş konu açmış, adam derdini anlatıyor, olan olmuş. tutup da adamı linç etmenin , insanları yargılamanın ne anlamı var. ne faydası var. hukuk gereğini yapacak zaten. doblocu da şikayetçiyse gider karakola hakaret davası açar. bana ne aralarındaki diyaloktan.. doblocu beni duyuyuormu da ona geçmiş olsun diyecem? Evrene mi yollıyacam mesajımı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manisa_tr -- 24 Şubat 2017; 11:9:3 >
  • BIXI MAN kullanıcısına yanıt
    Tutanağa küfür ettim üzerine yürüdüm de yazsın. Yol ver işareti var bu yan kırıp serite geçmek değil .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baban muhtemelen takip mesafesi nedir bilmeyen bak nasil sag seritten solluyorum allahim diye bagiran zekilerden iyi olmus kaskonuz yoktur umarimda uzun bi sure trafige cikamazsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi arkadaş yarın bir gün sarıdan kırmızıya geçen ışıkta frenleyip duran motorluya da arkadan çarpıp adamı uçursa yine ben haklıyım diyecek tipte, ne diye laf anlatmaya çalışıyorsunuz ki ?



    Sinirlerine hâkim olamıyorsan git, bilgisayar oyununda araç kullan babanla birlikte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırmızı ışıkta durmayan adam takip mesafesi konusunda öğüt veriyor , öbür bir tanesi nasıl sahte beyanla olaydan sıyırılacagını anlatıyor, herkes salon beyefendisi olduğundan küfüre çok içerlemiş falan. Tam bir Türkiye mozaiği konu ,ilgiyle takip etmek lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satarken pert yazmıcan ama minik minicik bir hasarı var yazacan demi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E 5 TE orta şeritte gotume yaklsana arada ufak bı fren yaparım kı akıllı olsun tabi yol çok sıkışık değilse benim gotume yapisacaksa refleksleri iyi olacak :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes takip mesafesi demiş ama türk insanına takip mesafesini döverek söverek uygulatamazsın kolay kolay herkes için geçerli değil ama burada takip mesafesi diye yırtınanların hemen hemen hepsi bu ihlali yapmıştır boşuna ''ben kuralcıyım'' oynamasınlar.
  • Burada atıp tutuyorsunuz da kaçınız takip mesafesine her zaman uyuyor? Arkadaş hatalı ama siz de aniden birisi durunca kızmıyor musunuz? Bakıyorsunuz hiçbir şey yok yolda adam ya telefonla oynuyor ya bir şey yapıyor o an dikkati dağılıyor,panikleyip fren yapıyor, %80 böyle oluyor. Yol bomboş iken keyfine göre fren yapana kızmıyorum diyen yoktur. Burada efelik taslamayın hele beter ol yazanlar olmuş aynısı başına gelince ağlama arkadaş olur mu? Kaza yapanı savunmuyorum ancak tarafsız durum değerlendirmesi yapmayı, empati yapmayı bilmiyoruz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy


    quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    trafik kuralına uymak şart gerisi ekonomiye bakar. abartmaya gerek yok mal aynı mal biri 3 lira diğeri 13 lira hangisi içine siniyorsa git onu al sonuçta aynı işi görecek. adam demiş iyi tamir eden diye. işini bilen adam hata yapmaz 3 liraya iş biter.

    bende mini cooper vardı direksiyondan kıtır kıtır ses geliyor borusan mini bmw servise gittim 3000 küsür 1 parça fiyatı çıkardı, ayrıca direksiyon kutusu değiştimi aracın başka parçasıda değişecekmiş oda 4000 küsürmüş, her minide oluyormuş falan. dedim arabayı satsan ne kadar mutlaka bunu ucuza yapan vardır. buldum tamir eden birine gittim. 400 liraya iş bitti. sen 7000 verince memleket güzel olmuyor o para ingiltereye gidiyor. ingiltere güzel oluyor. hayret bişey.

    Ne diyeyim Allah sizin gibilerden 2.el araç almaktan herkesi korusun

    yahu uzatıyorsun. bir işten anladığında yok. doğru düzgün tecrübe yaşamamış gibi eleştiriyorsun. bende z4 te vardı tente motoru bozuldu gittik borusandan 2500€ ya aldık taktık orjinalini, önce borusana sorduk sonra gittik dışarıda tamir işini araştırdık borusan daha mantıklı geldi bastık parayı. ama ön bilyaları ses yapıyordu gittik borusan dedi tüm tabla değişecek her tabla 1500 lira falan. bilya dediğin 5cm bir parça. sonra dışarıda birine götürdük z4 ile 520 bilyalarının aynı parça olduğunu söyledi taktık 200 liraya bitti gitti. takan adam mercedesin eski servis müdürü mercedes bile işin içinden çıkamadımı bunu çağırıyorlardı.

    hyundai coupe vardı. hyundai orjinal servise gittiğimde elentra diye stok kodunu girip öyle parça takıyorlardı. hyundai servisin kendisi dedi abi parça aynı parça stok kodunu böyle girecez fazla para çıkmasın cebinden diye. cam sileceği bile elentra ile aynı, stok koduna coupe yazınca 30 lira çıkıyordu elentra stok kodunu girince 12 lira çıkıyordu. sen bazı şeyleri anlamak istemiyorsun. ticaretlende uğraşmamışsın ne kucaklar var görmüyorsun. hayatımda araba alırkende satarkende yalan söylememişim boya varsa var değişenleri fotoları elimle göstermişim tutmuşsun birde Allah korusun falan... senin gibiler işte biz deriz 1 parça boya şurası değişti, gider başka arabayı temiz diye kmsi düşürülmüş suya girmiş çıkmış arabayı alır boyasız diye. size bu müstehak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

    Burada atıp tutuyorsunuz da kaçınız takip mesafesine her zaman uyuyor? Arkadaş hatalı ama siz de aniden birisi durunca kızmıyor musunuz? Bakıyorsunuz hiçbir şey yok yolda adam ya telefonla oynuyor ya bir şey yapıyor o an dikkati dağılıyor,panikleyip fren yapıyor, %80 böyle oluyor. Yol bomboş iken keyfine göre fren yapana kızmıyorum diyen yoktur. Burada efelik taslamayın hele beter ol yazanlar olmuş aynısı başına gelince ağlama arkadaş olur mu? Kaza yapanı savunmuyorum ancak tarafsız durum değerlendirmesi yapmayı, empati yapmayı bilmiyoruz...

    Halkımız empati yapamıyor haklısınız, buradaki arkadaşta yapamamış çarptığı adama.



    Dükkanın önünde her hafta oluyor böyle tampon tampona giden araçlar arasında. Sanki NASCAR yarışındalar. Bu kadar hızlı ve yakın gitmenin artısı nedir ? Benim motorun dibine ya da kör noktasına girip gitmeyi seven çok fazla fantezi sahibi var, hemen yol veririm gitsin diye. Çok zor olmasa gerek birazcık kurallara uymak ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BIXI MAN

    Kaza raporundaki açıklama çok önemli...

    Aynı kazanın benzerini iş arkadaşım yaptı.



    Öndeki araç E-5 Merter yan yolda adres arıyor. Sokağı geçtik diyor yanda oturan ve şöför birden frene basıyor sağ şeride kırıyor . Bizim arkadaş ta fren yapıyor ancak duramayıp arkadan vuruyor...



    Fren yapan araç Superb , duramayıp vuran araç Auris...



    Arkadaş hemen çıkarıyor tutanağı resimleri vs çekiyorlar başlıyorlar doldurmaya...



    Açıklama kısmına geldiğinde , kendi ifadesine yazsa ki öndeki araç sağa girmek için durdu ben duramadım vurdum kesin kabahatli olacak



    Kendi açıklamasına yazıyor ; A aracı (superb) sol şeritte devam ederken tedbirsiz ve dikkatsiz şekilde geçiş işareti vermeden sağ şeride geçip anayol üzerinde ani fren yaparak durmuş ve arkadaki araç ile kazaya sebebiyet vermiştir.



    Kendisi içinde Sağ şeritte yasal hız sınırları içerisinde giderken A aracı tedbirsiz ve dikkatsiz şekilde kendi şeridinden benim şeridime geçmiş fren yaparak durmuş ve kazaya sebebiyet vermiştir..





    İfadelerdeki son cümleler çok önemli... öndeki durdu ben duramadım ÇARPTIM vs yazsa kurtuluşu yok kusuru verecek arkadan vurdun diye ...

    İnceleme sonucu kusur Superb sürücüne veriyorlar. Tedbirsiz ve dikkatsiz şekilde fren yaparak kazaya sebep oldu diye...

    Superb de 22 bin , Auriste 9bin hasar var



    Ama biraz kafayı çalıştırıp edebiyat yaparsanız işi kotarırsınız..

    Diğer önemli olan da tutanağı siz doldurun , direksiyon sizde olur böylece ..:

    Hocam yalnız yan yol olsa bile direk sinyalsiz bir şeysiz sağına soluna aynaya falan bakmadan sağ şerite kıran da hiç mi suç yok? "... ve şöför birden frene basıyor sağ şeride kırıyor " bu cümleden dolayı soruyorum.




  • Altınızdaki aracla basıpda duramadığınız fren sisteminden yola çıkarsak hem hızınız hemde takip mesafeniz demekki hayli sınırların dışında.Gidip birde özür yerine küfür edersen dua et ben gibilere denk gelmemişsin ;)
  • Allah kimseyi bu tip adamlarla trafikte karşılaştırmasın
    bu ve bunun gibilerin hızlıca trafikte azalması dileğiyle
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.