Şimdi Ara

Kaza Tespit Tutanağı'nı fiilen kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Varsa tecrübelerini bizlerle paylaşabilir mi?
    Kullanan varsa kaza yapmış olması gerekir. Bizden de geçmiş olsun.



  • bende kullanmadım geçen gazeteden çıktı bır tane tespit tutnağı diğer sayfada örnekle nasıl doldurulacağı yazıyordu. Gazeteyi tebrık ederım bence 1 hafta boyunca örnekli tespit tutanakları gazetelerce dağıtılmalı.malıyetıde sigorta fırmaları versın diyorum...
  • kimbilir ne kadar komik seyler yazanlar ve cizenler vardir
    bazilarini bir yayinlasalar iyi olurdu
  • kullanmak zorunda kaldık. alt blümde durumu iyice anlatmazsanız exper sorun çıkarabiliyor.
    adamın arabanın elfreni tutmamış. araba geri geri gelip arkadaşın arabasına vurmuş. ama kurallara uygun park etmiş arabaya çarpan şahıs bile suçu kabull etmek istemedi.
    bizim gibi insanı demokrat olmayan ülkede bu sistem epey zor işler gibi.
  • Dakika bir gol bir. Katılıyorum. İnsanları birbirine düşürecek bir uygulama. Bir an önce bu yanlıştan dönerler umarım.



    quote:

    Orjinalden alıntı: merulaalba

    kullanmak zorunda kaldık. alt blümde durumu iyice anlatmazsanız exper sorun çıkarabiliyor.
    adamın arabanın elfreni tutmamış. araba geri geri gelip arkadaşın arabasına vurmuş. ama kurallara uygun park etmiş arabaya çarpan şahıs bile suçu kabull etmek istemedi.
    bizim gibi insanı demokrat olmayan ülkede bu sistem epey zor işler gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proteo -- 9 Nisan 2008; 22:15:27 >
  • inşallah kimse bu kağıdı doldurmak zorunda kalmaz........
  • Bagaja dosya içinde 4-5 tane boş tutanak, bir örnek doldurulmuş tutanak ve nasıl doldurulacağına dair bir sayfalık açıklma kağıdı koydum. Ne olur ne olmaz diye koydum. Allah kullanmayı nasip etmesin (amin )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 9 Nisan 2008; 20:24:05 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ihg70

    Bagaja dosya içinde 4-5 tane boş tutanak, bir örnek doldurulmuş tutanak ve nasıl doldurulacağına dair bir sayfalık açıklma kağıdı koydum. Ne olur ne olmaz diye koydum. Allah kullanmayı nasip etmesin (amin )


    şöfor koltuğunun arkasındaki cepe koydum dosya içine
  • http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kazatespittutanagi/

    buradan örnek tutanak ve boş tutanak bulabilirsiniz.
  • kaza kimseye yaşatmasin rabbim. eger kaza olacaksa tutanak tutacagimiz kaza olsun. polisin gelecegi kazalardan olmasin


    tutanakli kazalar ufak capli olanlar
  • inşallah kimse kullanmaz.
  • Bu işin yürümesini beklemek çok büyük bir iyiniyet. Bence ötesi değil....
  • Çok fazla ve değişik belgelerle karşılaştım. Bu sistemin biraz daha oturmasını bekleyeceğim. Allah kimseye kaza göstermesin. Herkesin yolu açık olsun arkadaşlar. (Not: yanınızda fotoğraf makinesi olmalıymış, sanırım 2.0 MP cep telefonları da bu işi fazlasıyla görür).

    T.G.

     Kaza Tespit Tutanağı'nı fiilen kullanan var mı?
  • kaza tutanağı tutarken kazaya karışan tarafların aralarında anlaşıp anlaşmaması önemli değil.kaza tutanağı tutulup sigorta şirketlerine veriliyor.karşı tarafla polemiğe girmeye gerek yok..
  • aynı tutanağın altına 2 tarafta imza atıyor , tutanakta olay anlatılıyor. Anlaşma zorunluluğu var. iki farklı senaryoyu tek kroki ve ifadede nasıl yazacaksınız. Karşı tarafla anlaşılamadığı sürece tutanak geçersizdir. Bu bir sözleşmedir ve sözleşme taraflarından biri sözleşmedeki beyana aykırı bir durum beyan ederse ve sözleşmeye imza koymassa sonuç aşikar.

    kısaca verdiğiniz bilgi tamamen yanlıştır.
    quote:

    Orjinalden alıntı: umtdrn

    kaza tutanağı tutarken kazaya karışan tarafların aralarında anlaşıp anlaşmaması önemli değil.kaza tutanağı tutulup sigorta şirketlerine veriliyor.karşı tarafla polemiğe girmeye gerek yok..
  • bu ülkede bu uygulama baştan falso arkadaş,

    önündeki aracı sollayıp bana ters şeritte vurduktan sonra bile kem küm eden, karda yolu paralel olarak kapatarak kayıp çarptıktan sonra karlı havada suçlu aranmaz diyen bir adam bile bu ülkede varsa (ki var bunlar yaşanmıştır) ben bu ülkede böyle birşeyin olmasına olanak vermiyorum, önce herkes hatasını kabul edecek, bir anlık sinirle hareket etmeyecek

    örnek tutanağı inceleyince daha da bir komiğime gitti, adamın yazdıklarına bakın; "yolu tek şerit sanıp genişten aldığım için şahısın arabasına çarptım" yazı Türkçe ama belli ki bunu Türkler yazmamış, bunun Türkler tarafından doldurulmuşu şöyle olmalıydı; "ben normal döndüm şahıs o sırada cep telefonu ile konuşuyordu bu dalgınlığı ile arabası şeridi ortalamıştı(veya daha kreatif bir bahane) bu yüzden çarpıştık" Fotoğrafı da photoshoplar öyle gönderir..

    Ben şahsen bunu hiçbir zaman kullanamayacağıma dair bahse girerim..




  • kimse suçlu bile olsa bu ülkede suçu kabullenmiyor kolay kolay çok kavgalar çıkıcak bu yasadan bence gereksiz bir yasa trafik polisini çağrıp eskiden 10 dakikada ne güzel hallediyolardı
    halen kağıdı arabamda taşımıyorum
  • tutanak tutulurken taraflar olayı tarafsız bir şekilde çizer veya yazar anlaşmaya gerek yo derken demek istediğim budur.şimdi siz bilir kişimisiniz de bir kazada hangi tarafın haklı olduğuna karar vereceksiniz oldu olacak ceza da yazın haksız tarafa bide ceza makbuzu dağıtsınlar. benim demek istediğim yukarda da yazdığım gibi kazaynın oluşumunu anlatamak bu iki şekilde olmaz tek şekilde olur taktir edersiniz sonucada yetkililer karar verir. tabi karşı tarafla bunu yapmak mümkün değilse o başka zaten ben bu olay çıktığında bunun türkiye de çok sağlıklı işlemiyeceğinide söylemiştim şahsi fikrim olarak........



    quote:

    Orjinalden alıntı: VolvoNokturn

    aynı tutanağın altına 2 tarafta imza atıyor , tutanakta olay anlatılıyor. Anlaşma zorunluluğu var. iki farklı senaryoyu tek kroki ve ifadede nasıl yazacaksınız. Karşı tarafla anlaşılamadığı sürece tutanak geçersizdir. Bu bir sözleşmedir ve sözleşme taraflarından biri sözleşmedeki beyana aykırı bir durum beyan ederse ve sözleşmeye imza koymassa sonuç aşikar.

    kısaca verdiğiniz bilgi tamamen yanlıştır.
    quote:

    Orjinalden alıntı: umtdrn

    kaza tutanağı tutarken kazaya karışan tarafların aralarında anlaşıp anlaşmaması önemli değil.kaza tutanağı tutulup sigorta şirketlerine veriliyor.karşı tarafla polemiğe girmeye gerek yok..






  • Arkadaşlar aradım adaım bulamadım,

    Şimdi Allah korusun kaza oldu, karşı tarafla anlaştık tutanağı doldurduk, her ikimizde tutanak doldurup imzalayacakmıyız.

    Tek tutanak mı yoksa her ikimizde ayı tutanaktan yazarak imzalaycakmıyız, Aynı kira kontratı gibi, Biri kiracıda biri evsahibinde kalacak şekilde,

    Yoksa sadece tek tutanak tutulacak suçlu taraf almayacakmı,

    Çift tutanak tutulacaksa 2 tutanağada aynı şeyler olduğu gibi yazılacakmı , Eğer öyleyse aydıngel kağıdı taşımak mantıklı gözükür,

    Yada bir tane tutturup fotokopi ile tutanağı çoğaltıp her 2 sine imza atılabilir mi?

    Bunları anlayamadım, Açıklayacak varmı
  • bu işte çok üçkağıt olur örneğin benım arabama biri çarptı adamın parası yok maddi hasar var kasko falan yok araba yürücek durumda adam çeker arabayı amcasının eniştesinin varsa böle tamponu çizilmiş olan park ederoda ona çarpmış gibi yapıp fotoyu çeker suçlu benim çarptım der vee kaskodan 2side faydalanırrr taa taaaammm
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.