Şimdi Ara

Kaza Sonrası Tepkiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler , trafikte en korktuğum şey aslında anlayışsız ve bilinçsiz insanlar. Kaza senaryosu yazmicam tabiki ama en çok dikkatimi çeken iki taraftan biri hep sinirlidir ,hep haklıdır , hep çözüm üretmek yerine kaza anına saplanıp kalır , anlayışsızdır vs vs. Bu tarz insanlarla iletişim kurabilmekde , hasarları telafi etmekde çok zordur boş yere arabası geri gelicekmiş gibi boşboş konuşup yorar insanı. Bikaç genelleşmiş cümleyle örnek veriyim.

    Arabamın değeri düştü ne olacak şimdi ? ( o zaman koca bir fanus yaptırıp arabayı sergileseydin içinde de değerini korusaydın , trafiğe çıkarak zaten bunu göze almış oldun )

    Duran arabaya geldi vurdu hayret birşey ? ( illaki giden arabalar mı çarpışmak zorunda kaza bu duranda vurur gidende duran araba kaza yapmaz diye bir kanun mu var? )

    Konu açılmışken şu kornayada zart zart basıp durmayın , Kıbrıs da yaşadım yıllarca kornaya basmak yasak orda insanlar rahatsız olmasın diye kanunen suç değil tabiki ama insanlarda kornaya basmamak gibi bir değer yargısı var adeti töresi bu. Kornaya basınca öndeki araç ışınlanmıyo yada tıkanmış trafik musanın denizi yardığı gibi yarılmicak aniden
    En saçmasıda taksiciler dolmuşçular ee bu araba sanayide yatıcak günlük kazancımı kim karşılayacak benim ? ( zaten bunlar hep öküz gibi kullanır arabayı daha sarı yanınca başlar kornaya basmaya , yolcu toplicam diye milletin önüne kırar aniden durur bilmem ne ama pardon sütten çıkmış akkaşık oldukları için bunların zararını kim karşılayacak ? )

    Herneyse demem o ki artık olan olmuş geçmişi unutup hızlıca gerekli prosedürü uygulamak gerektiğini düşünüyorum.

    Ben yapım gereği sakin bir insan olduğum için karşı taraf %100 kusurlu bile olsa ufak tefek kazaları sorun etmem. Ölümcül bir konu olur , eşin olur , bebeğin olur o zaman durum ayrı tabiki ama ufak tefek sürtmelerden çarpmalardan bahsediyorum. Sizin kaza anındaki tepkileriniz ne olur yada ilginç bir anınız var mı merak ediyorum ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cedric... -- 21 Aralık 2016; 21:07:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu kadar soğuk kanlı olamıyorum:

  • Benim daha önceki araçlarıma uç kez çarptılar, hepsinde inip gecmiş olsun iyi misiniz diye sordum, fotograf çekip tutanagi tutup gidip yaptırdım.



    Birisinde sağda park etmiş kamyonet tarzı bir aracın yandan kapısı acildi ve sağ önden darbe yaptı, ayna kırıldı az kalsın esimin burnunu kırıyordu. Durdum indim araçtan, diğer arac sahibi şirketmiş. Geldin sen çarptın dediler. Baktim olmayacak polis çağırdım. Kaskolari da varmış hallettik. İnsanlar kapıyı sabitlemiyor, kapı açılıp yandan gecen araba çarpınca da sen çarptın oluyor. Terbiyesizlikten başka birşey degil.



    Son aracımı ilk aldığım Zamanlarda esim avm ye gitmişti. Otoparkta park ederken bizim aracın sağ arka kapısını, başka bir aracın tamponuna surtmus. Neyse gittim, o sırada diğer arac sahibi geldi. Gecmiş olsun bir talihsizlik olmuş dedim. Ne yapacagiz dedi. Tutanak tutacağız yaptıracaksınız dedim. Ee benim arabamın değeri düştü dedi. Bende benim yapabileceğim birşey yok, mahkemeye başvurun dedim.
  • 3 gun once aldigim sifir civic'i bi yere surtmustum. Camurluk gocmustu. Agladim sinirden.
  • istanbulda arkadan vuran adam sopayla iniyor arabadan
  • Salağın biri göz göre göre çok doğal bir kuralı çiğneyip gelip aracıma vuruyorsa sinirlenirim mesela arkadan gelip vuran gibi, dibime girmese vurmazdı. Biz de parayı oltanın ucundan almıyoruz emeğimizin karşılığında elde ettiğimiz şeyler düşünce yeteneğinden yoksun biri tarafından hasara uğratılınca insanın canı yanıyor. Buna kalana kadar ben otomobillerine bağlı bir insanım eşyalarıma bağlıyım, kıyafetlerime de aynı özeni gösteririm, olağanca kusursuz olmalıdır, benim aracım yok yere hasarlıya çıktıktan sonra o araç işlem gördükten sonra inan bana o arabaya binmek içimden bile gelmiyor yani. Bir yanda bir çizik olsa gözüme batar.
    Yapı meselesi kardeşim evet bir materyal kusursuz olamaz, fabrikadan bile kusursuz çıkmıyor boya kalınlığı bile her yanında aynı kalınlıkta değil ama bir de şu var o materyal çok daha iyi olabilir ama kıt akıllının biri yüzünden öyle olamayacak, ben buna kızıyorum, her halde azıcık da olsa haklıyımdır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün arabama carptılar şok oldum aractan zor indim
  • Tamamen karşı tarafın bakışına göre değişiyor tavrım.



    Kaza olabilir ama iyi niyet önemli.
  • Dalga geçmezseniz memnun olurum
    Malesef kaza anında kendimden geçiyorum normalde böyle bir insan değilim hayret ediyorum kendime.Kazadan 5 dakika sonra gayet anlayışlı konuşurum kavga vs durumuna kesinlikle girmem






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 21 Aralık 2016; 22:36:54 >
  • 3 4 kmh ile olanlari saymazsak 1 tane kaza oldu. yagmurlu havada trafik birden kitlendi. 80 le giderken zar zor durdum arkadaki kiz duramadi. el frenini cekip hisimla indim arabadan. kiza baktim bembeyaz olmus aglamaya basladi. urkek urkek indi arabadan. gecmis olsun dedim. ben size zarar verdim arkada cocuk da varmis diye yine agladi. kizi teselli edip durduk

    gecen gun 2 seritli yolda sag seritten 110 la gidiyordum. soldaki gobekten bi araba firladi birden onume dogru. ben biraktim artik kesin vurdum diye kornaya abandim. adamda nasil refleks varsa 1 saniyede duzeltti arabayi aynalar tokustu. camdan s.carim surecegin arabaya bakisi atinca hemen kaldirdi elini. cektik saga yine gecmis olsun falan el sikistik ayrildik

    ben orada kizi tartaklasam adamla kavga etsem elime ne gececekti hicbir sey, sakin kalmak onemli. sinir icimde kalmasin diye bi omur boyu pisman olmak da var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan bir anda sinirleniyor önüne geleni tanımıyor yani.
  • O sırada bizden veya karşı taraftan birinin canına birşey olmamışsa gayet sakin karşılarım ama ilk kaza anında kesin söverim arabanın içindeyken
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Anasını sattın arabanın
  • Yaşadığım tek kazada ailecek taksideydik trafikde sıkışıktı dura dura ilerliyodu neyse yandaki araba nasıl olduysa duran taksinin aynasına çarptı kırdı. Camları açtılar taksici başladı duran arabaya vurdun bilmem ne , adamın arabasıda son model corsa mı fiesta mı öyle bişeydi tam hatırlamıyorum neyse çarpan diyoki ben bilmem nerde öğretim görevlisiyim tutanak tutalım halledelim falan filan. Taksici seviyesizleşti senin kim olduğundan banane kullanmayı bilmiyosan dreksiyon başında işin ne vs vs. Derken taksici bi ayna için sıfır mercedes dolusu laf etti herkesin vaktinden çaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cedric... -- 22 Aralık 2016; 3:21:15 >
  • karşı tarafın tepkisine bağlı kaza olur bu kadar takılmamak gerekiyor yok boyasız arabamı mahvettin gibi tepkiler benim çok canımı sıkıyor madem bu kadar önemli çıkarma aracını sokağa araç sizi değil siz aracı kullanın ...
  • Bir gün sonra ehliyetimi alacakken kaza yaptım kamyonete yandan çarptım kapı altı hafif içeri göçtü. İndim baktım ve birşey olmadığını görünce arabama binip kaçtım. 3 gün sonra o şirkete ulaştım normalde basit bir onarım olacakken pişmanlığımdan kapıyı orjinali ile değiştirdim keşke kaçmasaydım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkdkutalmış

    karşı tarafın tepkisine bağlı kaza olur bu kadar takılmamak gerekiyor yok boyasız arabamı mahvettin gibi tepkiler benim çok canımı sıkıyor madem bu kadar önemli çıkarma aracını sokağa araç sizi değil siz aracı kullanın ...

    Nesi garip bu lafı söylemenin. Bir defa kaza yaptım kaç yıllık orijinal arabanın içine etti. Şimdi sol farım titriyor, sağ farım buğulanıyor, saçma sapan renk farklılıkları oluştu arabaya her baktığımda sinirim bozuluyor. Gidip adamı tebrik mi etmem lazım! Açtım değer kaybı davasını bekliyorum.
  • BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaşı görsem gidip tebrik etmek isterim.

    ülkemde bu kadar anlayışlı ,medeni insanların olduğu görmek sevindirici.

    Ne güzel adam kaza yapıyor önce inip el sıkışıyor,sonra araçlara bakıyorlar.Kendilerinde şükür bişi yok.Araçlar zarar görmüş.

    Dünya malı dünyada kalır keşke hep kazalar böyle sonlansa .Küfürleşmeden ana bacı sövmeden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrcnd

    Dalga geçmezseniz memnun olurum
    Malesef kaza anında kendimden geçiyorum normalde böyle bir insan değilim hayret ediyorum kendime.Kazadan 5 dakika sonra gayet anlayışlı konuşurum kavga vs durumuna kesinlikle girmem











    Hocam 2. videonun sansürsüz versiyonu varsa merak ettim. Çünkü normal küfürler kurtarmaz bu durumda.
  • the_zula kullanıcısına yanıt
    Bence bu kadar hızlı hüküm vermeyin. Pek çok sürücünün kaza anındaki tepkisi karşı tarafın fizik-kondüsyon durumu ile doğrudan alakalı olabiliyor. Bir hışımla aracından aslan gibi fırlayan adam karşısında XL bir muhatap görünce kediye dönebiliyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.