Şimdi Ara

Kaza sonrası sigorta firması ve orjinal servis..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2009 model corolla aracımız var. ufak bir kaza geçirdik. %100 karşı taraf suçlu bulundu. Ön kaputta göçük var. Servistekiler kıvrım yeri olduğu için kaput ısınınca sorun cıkarır diyor. Sigortanın yönlendirdiği yer ise yaparız ,ederiz , tamir ederiz ,hiç bir sorun çıkmaz diyor..

Karşı tarafın sigorta firması kaputu değiştirmem ,tamir ettiririm diyor..
    Tamir ettirelim diyincede orjinal serviste ettirmem , dışarıda şuraya git orasıyla anlaşmalıyız orda tamir ettir diyor..

Servisle görüştüm. Servis sigortanın ödediği fiyata biz yapmayız , aradaki farkı ödersen biz yaparız diyor. Paranın tamamını ödersin ,sonra sigortadan parayı alırsın diyor..

Acaba dışarıdan bir ustaya götürsem , usta servisten kaputu alsa , kendi taksa ,sigortadan parayı alabilirmiyim?
    Veya siz ne tavsiye edersiniz bu durumda?

Şimdiden teşekkürler..

Siz aracınızı orjinal serviste yaptırmak için direnin bunu kabul etmek zorundalar diye biliyorum. Gerçek servisler ne diye varki ?

Tam emin değilim ama orjinal serviste yaptırma zorunluluğu yokmuş galiba sigorta firmalarının..

Peki dışarıdan rastgele bir ustanın yaptığı tamiri ödüyormu acaba sigorta firmaları? Yoksa anlaşmalı veya yetkili servisemi götürmem gerekiyor illa?

Orijinalden alıntı: mboyaci

Hayır , kaskomuz yok.. Sigorta firmaları ve servis gerçekten bıktırıyor adamı..

Tam emin değilim ama orjinal serviste yaptırma zorunluluğu yokmuş galiba sigorta firmalarının..

Peki dışarıdan rastgele bir ustanın yaptığı tamiri ödüyormu acaba sigorta firmaları? Yoksa anlaşmalı veya yetkili servisemi götürmem gerekiyor illa?

Öder tabi niye ödemesin. Gittiğiniz yerde dosya açtıracaksınız exper gelip dosyayı açtırdığınız yerdeki masrafı onaylayacak sonra araç yapılacak.
  • Dışardaki usta daki tamiratı da öder elbette. Ama parçanın tamir edilip edilmeyeceğine eksper karar verir. Parça değişecekse de, sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu tedarikçiden parça satın alınır. Dolayısı ile ha servis ha dışardaki usta farketmez. Sigorta şirketi için ise dışardaki ustanın işçilik ücreti daha ucuz olduğundan işine bile gelir.

www.limonsigorta.com
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.