< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Kaza sonrası icra durumu

-
-
Kanunu kitabı bilmem ben etik olarak konuşuyorum adam arabasıyla her gün çocuğunu okula götürüyor işe gidiyor kısacası ihtiyacını görüyor sen adamın arabasına vurdun ve araç tamirde ne yapsın bu adam tüm hayatın akışını durdursun mu? Çoluğu çocuğu okula göndermeyip maaile evde beklesin mı? Tabiki hayır ama kiralık araçla ama taksiyle ihtiyaçlarıni gidermek durumunda.Aksini düşünüyor olabilirsin ama bu böyle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üsteki arkadaş haklı
Dostum böyle birsey basıma ilk defa geliyor biraz araştırdım ve avukatların cakallığı olduğunu öğrendim. Eğer kusursuz olan tarafın aracı tamirde iken adam işini görmek için gidip araba kiralarsa veya taksi kullanırsa ve bunları dekontları ile beraber kanıtlarsa bahse konu parayı tarafımdan alabilir ama onun dışında aracım tamirde 1 hafta yattı mahrumiyet yaşadım diyip para alamaz (benim anladığım) eğer yanlışım var ise düzeltin lütfen
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Karsı tarafla da görüştüm zaten adam olaydan bi haber değer kaybı vs diyor bu para için alakası yok avukatı paradan komisyon aldığı için aylar sonra böyle bir yola başvurmus anlaşılan bakalım süreç ne gösterecek
Kazadan sonra arayan bu işleri meslek edinmiş kişilerden birine vekalet vermiş bence. Onlarda her fırsatı değerlendirmeye çalışıyor.
Kesinlikle haklısın bende zaten bunu demek istemiştim benimde çocuğumun okulu ve eşimin işi 20 km uzakta şimdi kaza yapsalar bende kiralık araçla işimi halleder kusur oranına göre karşı taraftan talep ederim.Kusurlu bensem de sineye çekerim sonuçta kazada olsa belada olsa hayat devam ediyor.
Olayı anlatıyorum .
Süresi geçmeden icraya itiraz edin .
kişisel veriler ortalıkta olduğundan bu işler ile uğraşan kişiler karşı tarafı arayıp değer kaybı tazminat vs alalım demişlerdir .
bu da tamam demiştir süreç bu şekil ileri gelmiştir .
Maalesef açılmış davalar var. Kiralama yapmasa bile bedelini alabiliyorlar. Ancak iyi şartlarda olması gerekiyor. Öyle yok 30 gün kaldı 30 günlük para alayım yok.
Bu konuda gösterebileceğiniz bir örnek var mı çünkü dava açmayacağını veya açsa bile aleyhime sonuçlanmayacağını kararlaştırırsam ödemeyi yapmayacağım en geç salı günü (zaten ilk mesai o zaman) itirazımı yapmam gerekiyor
Dostum ne etiğinden bahsediyorsun sen adamın dünyadan haberi yok avukatlar kaza dosyalarına nasıl oluyorsa ulaşıyorlar ve haklı olan tarafa bana vekalet ver karşı tarafa icra takibi başlatalım aldığımız parayı da kırışalım diyorlar bana bunu kaza yaptığım araç sahibi anlattı ben de eğer hakkı ise gerçekten ödeyeceğim değilse de etik metik bağlamaz beni kanuna kurala bakarım.
Yanlış bilgi hususi olsun ticari olsun aracı kazaya karışan kişi makul tamir süresi boyunca o araçtan mahrum kaldığı taktirde bunun maddi zararını talep edebilir. Zararı ispat zarar görene aittir. Aracının kazaya karıştığını ve serviste tamir gördüğünü hasar dosyası vs ile belgelendirme yeterli gelir.
Eğer dekont sunarsa kiralama rent a car vs itiraz halinde makine mühendisi bilirkişi makul tamir süresi nedir, fatura dekont vs piyasa rayicine uygun mu ona bakar.
Kiralama faturası dekont yoksa bu sefer makul tamir süresi ve kaza tarihinde günlük kiralama bedel ortalamasını hesaplar
İkame araç kullanırsa (kasko) makul tamir süresinden düşülür, kalan süre varsa hesaplanır. Sigortadan bu konuda ödeme aldılarsa bu tutar düşülür. İMM varsa zarar ödemesi yapmanız halinde kaskonuza rücu yani ödenen paranın karşılanması talebi açabilirsiniz.
Dip not; Ezbere itiraz göndermeyin. İtiraz halinde haksız çıkarsanız masraflar ve yargılama ücretleri %20 inkar tazminatı vs var. Fahiş bir rakam istenmemişse avukatla da görüşüp sulh ile dosyayı kapatabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam siz itirazınızı yapın. Yapmazsanız direkt ödemeyi kabul etmiş oluyorsunuz. İnternette ben emsal kararları okumuştum şuan hatırlamıyorum.
Hocam kasko sadece araç hasalarını karşılıyor. Bu gibi konuları rücu edemiyorsunuz. Eğer klon olarak ekletirseniz ödeme yspıyorlar.
avukatım . mahkemeler araç hak mahrumiyetini ticari olsa da hususi olsa da veriyor. ticari araçlarda daha çok tazminat çıkıyor sadece. itiraz etmeyin zira itiraz halinde itirazın iptali davası açarlarsa mahkeme %20 icra inkar tazminatı + dava vekalaet ücreti + mahkemede yapılan yargılama gideri , bilirkişi ücretine hükmeder . kısacası icrada x lira ödersiniz, ama itiraz üzerine itirazın iptali davası açılırsa 2x ödersiniz
-
Hocam çoğu kişi karşı taraf araç kiralamadıysa veya taksi kullanmadıysa yani bunları belgeleyemez ise bahse konu parayı alamaz diyor araç kiralamasa bile bu tazminatı hak eder mi ?
araç kiralamasa bile bu tazminatı kazabilir. araç kiralamasına gerek yok. herhangi bir belgeye gerek yok. Mahkemeler bu tazminatı; kişinin aracından mahrum kalma tazminatı olarak görüyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihkahve1234 -- 18 Mayıs 2025; 16:22:0 > -
İmm varsa diye belirttim hocam (İhtiyari mali mesuliyet klozu)
imm sadece karşı tarafa verilen ve sizin hasarı karşılıyor. Bu gibi şeyleri karşılamaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Kanunu kitabı bilmem ben etik olarak konuşuyorum adam arabasıyla her gün çocuğunu okula götürüyor işe gidiyor kısacası ihtiyacını görüyor sen adamın arabasına vurdun ve araç tamirde ne yapsın bu adam tüm hayatın akışını durdursun mu? Çoluğu çocuğu okula göndermeyip maaile evde beklesin mı? Tabiki hayır ama kiralık araçla ama taksiyle ihtiyaçlarıni gidermek durumunda.Aksini düşünüyor olabilirsin ama bu böyle.
|
Benzer içerikler
- trafik cezası e devlette gözükmüyor
- dönel kavşakta kazada kim suçlu
- bölünmüş yol
- aktif ceza puanı 0 ne demek
- radar cezası ne zaman gelir
- trafik cezası itiraz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X