Şimdi Ara

Kaza Kusur Oranı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar dün aracımıza yağmurda kayan bir araç sol önden çarptı. Fotoğraf ve tutanakları yüklüyorum. ( Beyaz 301 bizim araç) çarpan arkadaş ilk hatasını kabul ederken tutanak tutma kısmında çalkaladı merkezi bir nokta olduğu için kamera kaydı almaya çalışacağım bölgede ki iş yerlerinden.

Olayın özeti sokaktan ana yola çıkmak için sağa sinyal verip bekleme konumundaydım aracım yürümüyordu.Ana yola henüz çıkmadan sokak başında bekliyordum. Arkadaş çok hızlı geliyordu geçsin arkasından çıkarım diye düşündüm. Hafif virajda ıslak zeminde kayarak sol teker bölgesinden benim araca çarptı.

Tek tesellim yeni aldığım sıfır araçla trafiğe çıkmamış olmak böyle angarya işlere başıma bunların geleceğini bildiğim için eski aracımla gidiyordum.

Not : İki aracın da sigorta var ikisinde de kasko yok

1. Kusur oranı karşı tarafa %100 verilir mi
    2. Bize kusur düşük miktar da yazılırsa ödeme işlemleri nasıl oluyor ( 25 bin civarı hasar var)
    3. Direkt olarak sol lastiğe çarptı lastik sağlam duruyor ama çarpma etkisi şiddetli olduğu için telleri içten muhtemelen kırıldı bunu kazaya bağlı olarak sigorta değiştirir mi teklif etsek.
    4. Kaza anında çalışan klima şu an çalışmıyor tıslama sesi çıkartıyor kaza sebebiyle bunun tamiri bakımı sigorta aracılığıyla mümkün olur mu.
    5. Hasar kaydı bedeli tanzim davası açtığımıza değer mi ( arkadaşa masrafı karşıla araca hasar yazılmasın sonra mahkeme açılır uğraşırsın para her türlü çıkar senden dedim sigorta yaptırsın sonra ne yapıyorsan yap dedi)

Şimdiden teşekkür ederim.

Kaza Kusur Oranı Kaza Kusur Oranı Kaza Kusur Oranı Kaza Kusur Oranı Kaza Kusur Oranı Kaza Kusur Oranı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-416 -- 8 Mayıs 2025; 9:4:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Geçmiş olsun öncelikle.

Kusur karşı tarafa verilir muhtemelen.

Hasar tutarı düşündüğünüzden fazla tutabilir aks gitmiş gibi duruyor.

Bu kazadan hasar almayan bir parça varsa bence oda lastiktir. Tellere bu çarpmayla hiç birşey olmayacağını düşünüyorum. Olsaydı 120yle giderken her çukurdan sonra lastik değiştirirdik. Hasar muhtemelen janttadır.

Klima radyatör, boru, kompresör sistemi zarar gördüyse eksper tarafından zaten dosyaya dahil edilir diye düşünüyorum.

Sigortadan yaptırın geçin mahkemeye kaldımı işiniz süreç uzun ve sıkıcı. Eğer aracınız şartları karşılıyorsa sonrasında değer kaybı davası açarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 8 Mayıs 2025; 9:30:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • çarpan bölünmüş yolda. geçiş üstünlüğü var. beklemeniz gerekirdi. zaten beklemissiniz. aracınızın burnu hayli yola çıkmıs. o da sizi çıkacak olarak görüp ani panik fren yapmıs ve carpmıs gibi gozukuyor.

normalde kavsaklarda yanı uzerinde durdugunuz noktada yaya geçidi olur ve 3 metredir. yanı sızın 3 metre geride durmanız gerekiyordu. ama tabi genelde park eden araçlardan dolayı solu gormek için sizin gibi çıkmak gerekiyor.

bana kalırsa %50 -%50 sucluluk var ama size kusur 100% verilirse de şaşırmayın

Yaya geçidi çizgileri yok hocam ana yol virajlı gelen araçları görmek için yolun girişine kadar çıkmak gerekiyor. Kamera kaydı bulursam atarım buraya bildiğin duran araca vurdu 3 5 saniye bekledim orda geçmesini. Ana yoldan giderken sokağa gireceği aklına geldi son hız girip beni görünce frene asıldı duramadı. Benim aracım orada arıza yapmışta olabilirdi veya 2 metre yanında kaldırım yanına park etmişte olabilirdim. Yüksek hız var ve direksiyon hakimiyeti 0. Bırakın %50 %10 hatayı dahi kabul etmem öyle bir durumda.

En iyi iş akşam gidip orada ki şirketlerden kamera kaydı bulmak olacak diğer türlü başımız ağrıyacak sanırım.

Klima lastik ve jant için yapacak birşey yok dedi hocam servis. Jant ve lastikte yırtılma kırılma yok ileride bir problem olursa cepten. Klima içinde sarsıntıyla gaz kaçmış olabilir ama kanıtlayamayız dediler. Artık kendimiz ilgileneceğiz onlarla teşekkür ederim cevabınız için

Ayrıca arkadaş sokağa ( ana yoldan sağa) gireceğini belirtmiş tutanakta. Şu fotoğrafta görüldüğü üzere sağdan sokağa giriş için 1 tır girecek kadar mesafe bırakmışım. Çok rahat sağdan sokağa girebilirdi. Ki benim görüşüm arkadaş inkar edip sokağa girmek istediğini söylese de net olarak ana yolda giderken direksiyon hakimiyetini kaybedip bana çarptı. Şu fotoda ki şekilde sokağa gireniniz varsa tokyo drift izlemeyi azaltsın 😊. Şunu gören eksper hala bana suç çıkartıyorsa arabayı servise bağlar diğer aracımla gezer gerekirse 2 sene uğraşırım sigorta şirketiyle.

Kaza Kusur Oranı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-416 -- 8 Mayıs 2025; 15:22:12 >

• %100 karşı tarafa verildi kusur. Çıktı bugün rapor. 52 1 b maddesinden

İleride başına gelip konuyu görecek arkadaşlar için yazıyorum

Daha Fazla Göster
  • Hadi gecmis olsun

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.