Şimdi Ara

Kaza-Doğuş otonun öngördüğü masraf 12.000 tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba..

    Tamamen kendi dikkatsizliğimden ötürü yaklaşık 2 hafta önce bir arabaya arkadan çarpmam neticesinde fotoğraftaki kazayı yaşadım:

    Doğuş oto bana bu kazaya istinaden 12.000 tl'lik öngörülen bir masraf çıkarttı. dün rotları kontrol ederken direksiyon kutusunda da arıza tespit etmişler sanırım benim 12.000 tl'lik masrafı 15.000 Tl'ye çıkartacaklar gibi geliyor.

    bu masrafın içersinde ikinci lastik yok. Kazada sol ön lastiğim patladı kasko patlak lastiği karşılayacak ancak sağ ön lastiği karşılamıyor ve doğuş benden bu lastik için 600 tl talep etti. Neden bu kadar pahalı olduğunu söylediğimde de en kaliteli michelin lastik takacaklarını söylediler. kabul etmedim kış lastiklerimi verdim komple onlar takılacak kaskodan tek lastiği alıp öteki lastiği piyasadan bulmaya çalışacağım

    Kaza-Doğuş otonun öngördüğü masraf 12.000 tl

    Başıma ilk kez böylesi bir kaza geliyor işler hakkında bilgi sahibi de değilim ama kime sorsam araçtaki masrafın 15.000 tl'ye dayanacak bir masraf olmadığını söylüyor fakat olan oldu bu dakikadan sonra siz direksiyon kutusunu onu bunu değiştirmeyin demekte olmuyor.

    Şimdi şunları sormak istiyorum arkadaşlar:

    1- Servisler işin içersine kasko girdi mi ya da girmese bile yapılan hasarları şişiriyor mu ? Tramer'de 15.000 tl'lik bir hasar görünmesi neredeyse arabanın 1/5'i olacak benim için büyük rakam

    2- Arabam leon 2016 dsg ve kilometresi 30.000 civarı. Acaba 70.000- 80.000 km'ye geldiğinde piyasası bu hasar kaydı ile iyice ölür mü yoksa daha önce satmak daha doğru mu olur ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksenophanes -- 16 Kasım 2017; 13:27:23 >







  • 2016 ağustos ayında hanım 2008 jazzla aşağıdaki kazayı yaptı. araç honda yetkili servisinde indirim sonrası 6700 tlye onarıldı. sol çamurluk değişti, sol far, sol sis farı yenilendi, tampon ve kaputun ucu boyandı ve yürüyen aksamda da bazı şeyler yenilendi. sizin araçtaki led farlar eminim iyi para tutuyordur (çift halinde değişiyor olabilir bu farlar), istenen fiyat çok uçuk gelmedi bana açıkçası.
  • Az daha kassa servis aracı pert edecekmiş

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kaputu değiştirecekler mi? çok anlamam ama kaputu değiştirtmemeye çalışsan iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeybek1982 -- 16 Kasım 2017; 11:21:23 >
  • piyasası zayıf olan bir araç (toledo ise ) zaten 12 bin tl hasar kaydı olursa satışta çok canınızı sıkar ben olsam dışarıda yaptırırdım dışarıdaki servislerin ne kadar hasar çıkaracağı önemli ütopik bir fark olursa bence dışarıda yaptırın

    Ciddi bir hasarda yok eli yüzü düzgün bir özel servis güzel toparlar bence düzen sorunu olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 16 Kasım 2017; 11:24:18 >
  • 4-5bin tl sirf led fara yazmislardir, teknoloji artinca hasar da artiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracinizin bir fari bile 3-4bin liradir. Ledli farz ediyorum. Boyle kaporta onarimina bile servisler 3 binden kapi acarlar hele ki Doğuş... yürürünün masrafini da üstü koyarsaniz fiyat normal. Satarken 7-8bin lira asagi satarsiniz zarariniz bu olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kazada bir şey yok. ama gerçekten doğuş masrafı şişiriyor. bence dışarıda falan hiç yaptırmayın. yetkili serviste kasko ile halledin. kazanın detaylı birden fazla fotosunu çekin. yapılan işlemin faturasını ve değişen parçaların tek tek yazıldığı iş emrinin kopyasını saklayın. yarın bir gün arabayı satarken fotoları ve fatura iş emrini alıcıya gösterin.

    bu şekilde satılan bir araçta ben hasar kaydına bakmam. çünkü kaza ağır bir kaza değil. bu kazanın ağır bir kaza olmadığını ipatlayacak her türlü belgeyi bilgiyi saklayın.
  • 12.000₺’lık masraf değil bu. 3000-4000₺ tutar. Servisin şişirmesi bu 12000₺.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 ağustos ayında hanım 2008 jazzla aşağıdaki kazayı yaptı. araç honda yetkili servisinde indirim sonrası 6700 tlye onarıldı. sol çamurluk değişti, sol far, sol sis farı yenilendi, tampon ve kaputun ucu boyandı ve yürüyen aksamda da bazı şeyler yenilendi. sizin araçtaki led farlar eminim iyi para tutuyordur (çift halinde değişiyor olabilir bu farlar), istenen fiyat çok uçuk gelmedi bana açıkçası.
    Kaza-Doğuş otonun öngördüğü masraf 12.000 tl




  • Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar..

    Araba leon 1.2 dsg piyasası olan bir araba olduğunu düşünüyorum..

    Hava yastıklarım açılmadı ancak çarpışmanın şiddeti ile lastik kesildi ve patladı.

    Kaskom doğuş ile anlaşmalı olduğundan ve ilerde sattığım zaman şansımı arttırmak için yetkili servisi seçtim ancak her şeye rağmen bu kadar hasar çıkartacaklarını tahmin etmiyordum.
  • illa iki lastik de aynı yaşta olacak diye bir kural yok, lastikçiler ne yumurtlasa inanıyor halkımız.

    allah muhafaza piyasadan kalkmış lastik olsa, bir lastik yarıldı mı 4 lastik birden değiştirtecekler adama.


    içiniz rahat osun istiyorsanız yeni lastiği arkaya alın, arkadaki 2 lastiği öne alın, arka aksta hiç bir problem olmaz.

    15 bin hasar yetkili servis için normal. şimdi satarsanız zararınız daha çok olur, ileride enflasyonla beraber 15 bin tl alıcının gözünde daha küçük gözükecektir.
  • Serviste yaptırıp kullanmak en iyisi. Uğraşmamak için kaput, çamurluk ve tamponu değiştirirler. Önde sensör var gibi, bir ihtimal onunla ilgili masraf çıkabilir, lastik değişecek, ön farlar zaten büyük para derken servis şartlarında rakamlar bu civarda tutuyor. Yapılan işlemlerin faturası kasko şirketine kesiliyor, aynı faturanın bir kopyasını alıp detaylı resimlerle birlikte saklayın.

    Dışarıda yaptırmakta çok mantıklı değil. Araç yine ön köşeden işlemli olacak, 6-7 bin fatura çıkacak, satarken ki değer kaybını şimdiden ödemiş olacaksınız.

    Lastiği de eski ve yeniyi arkada kullansanız sorun olmaz ama illa değişecekseniz dışarıda halledin. 17 jant kaliteli lastikler bile bu rakamın altında, 15-16 ise zaten piyasa ile alakası yok verdikleri rakamın. Serviste faturanın neden yüksek çıktığının sebebi de lastik fiyatından anlaşılıyor zaten.
  • Dışarda yaptır max 3500

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Hocam nick leon fr ama araci sifir alirken sirf led fara 4bin tl fark verildigini bilmiyor musun :) hasarin yarisi far zaten, 3-4bin tl ye yaptirabilecegi bi yer biliyosan bana soyle ben de nasipleneyim :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serviste yaptır. adam akıllı olsun. O direksiyon kutusu 2 bin lira değişmeli kesinlikle bir arıza varsa.

    ben bu resimleri görsem 15 bin hasar kayıtlı da olsa alırım.
  • Serviste yaptırın zaten soldan yemiş 12000 görünsede önemli değil her türlü aeacın değeri muadillerinden 2000 4000 arası düşer kaputu değiştirmemeye çalışın yoksa daha da düşer geçmiş olsun piyasa konusunda bi golf gibi hızlı değil ama 1 2 ayda satarsınuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaptır sat . içine dert düşecek çünkü daha kullanırsam km yükselcek nası satarım vs vs sen yaptır sat arabayı
  • Bu kaputu sakın değiştirme denmesinin sebebi ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar az evvel doğuş tarafından arandım sağolsun ilgilendiler ve durumu izah ettiler..

    Hiç bir parçada tamirat olmadığını, direkt parça değişimi yapıldığı için fiyatın yüksek olduğu söylendi.Fotoğrafta kaputtaki ufak yamulma için dahi tamirat değil değişim yapılacakmış mesela.

    Sizinde dediğiniz gibi özellikle farlar ve direksiyon kutusu işin rengini çok değiştirmiş. Bu ikisi epeyce pahalı parçalar.

    Artık tamirat faturasını ve fotoğrafları saklayıp satış yapacağım zaman bunları göstereceğim. Elden gelen bu.

    Allah kimsenin başına kaza bela vermesin, cana gelen mala gelsin ne yapalım iyiki kasko yaptırmışız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ksenophanes -- 16 Kasım 2017; 16:47:43 >
  • o değil de şimdi doğuş hayvan gibi bir fatura çıkarmış ya
    değiştirdiği parçaları kasko mu alıyor? yoksa doğuşta mı kalıyor?
    ya da bunları talep etme hakkımız var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.