Şimdi Ara

Kayyum Atanan Şirketten Tazminat Nasıl Alınır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dayım bir çiftlikte çalışıyordu. Yaklaşık 3 sene çalıştı. Ancak çiftliğin sahibi olan şifkete Föte nedeniyle kayyum atandı. Dayımın işten çıkışını yaptılar. Şu anda hesaplamalarımıza göre 8000 TL civarında tazminat hakkı var. Biz bu tazminatı nereden ve nasıl isteyebiliriz ?



  • dayınız şirkete bağlı çalışıyorsa şirketten talep edebilir. yok şahıs asına çalışıyorsa şahıstan talep edebilir. bu konuda herhangi bir düzenleme gelmediğinden dolayı hala iş kanununa göre işlemler yapılıyor. konu hakkında bir avukattan yardım almanız faydalı olacaktır.
  • selvetarm S kullanıcısına yanıt
    Araştırdık ve dayım şirkete bağlı olarak çalışmıyormuş. Şahıs sigortasını kendisi yatırıyormuş. Ancak şahısta yurt dışında kaçak durumunda. Avukatla falanda konuştuk iş mahkemesine gidip dava açabilirsin ancak ve şahısın üzerine kayıtlı mal varlığı var ise o şekilde alabilirsin başka yolu yok dedi.
  • şuan sizin dayınız şahsın yanında çalışıyor gözükmekte öyleyse. eğer maaşı ödenmiyorsa artık konu ile ilgili bir ihtarname çekmeli ve sözleşmeyi feshetmeli akabinde ise iş mahkemesinde dava açmalısınız.bütün alacaklarda olduğu gibi eğer söz konusu şahsın üstüne mal var ise tahsil edebilirsiniz zaten bunun başka nasıl yolu olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.