Şimdi Ara

Kayseri'nin çok büyük potansiyeli olup kullanılmaması (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
5
Favori
5.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dracos



    yeni nesil bilmez tabii böyle şeyleri

    Zuhahahaha bu ne.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simerazzı

    Anladım. Bi garip insanlar o bölgedekiler. Dinle kesinlikle alakası yok bu durumun dindar falan da değil çoğu. Dini yobazlıklarına perde ederler.


    Kayserili tanıdığım vardı üniversitede. Çocuğun yemediği halt yok escorta falan gidiyo biliyorum. Nanazı yok cumadan cumaya o da bazen. Ramazanda çubuk kraker yiyen bir kız arkadaşa git başka yerde ye saygısız gibi bir cimle kullanmıştı. Ne bileyim değişik kafalar

    olayı çözmüşsün

    bir an itiraz edeceksin sandım ama haklısın


    sadece kayseriye mal etmek yanlış olur genel bir durum bu. ama kayseri konya gibi yerlerde daha çoğunluk.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihrali Bey -- 12 Şubat 2020; 17:58:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simerazzı

    Aynı şeyi söylüyorum ben de. Cumhuriyetin temellerini atan şehirden nasıl bugünlere gelindi. Şahsınıza bir lafım olmadı şşehirden değil halkından bahsediyorum zaten. Şehirde yaşayan insan profili belli. Bunlara geniş parklar planlı caddeler yapaan ne yapmasan ne. Yine birini oruç tutmadı diye linç edecekler, yine milletin kızına göz dikip dar giyindin diye saldıracaklar. Sivasın bugün %70i böyle kim inkar edebilir?

    Allah aşkına şimdi söyle, bu halka planlı şehir yapsan ne yapmasan ne.

    Ben beş yıldır Sivas'ta öğrenciyim. İnanın bahsettiğiniz gibi olaylarla hiç karşılaşmadım. İçki içeni de gördüm, mini etek giyeni de gördüm. Hele oruç tutmayanını daha çok gördüm. Acaba bunca yıldır farklı şehirde mi yaşıyorum diye tereddüte düşüyor insan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ismail58000 kullanıcısına yanıt
    20 yıl sonra sivasta arpa dışında hiçbir şey yetişmeyecek. Nerede verimli toprak var bina yaptılar yol yaptılar. Sivasin tek güzel yanı üniversitesi. Kalite olarak değil büyüklük olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bir ara emlak krizi patladı ev yoktu satın alınacak ondan yapmışlardır :D klavuz felan daha yeni yeni birden yüklendiler ev yapmaya .


    siz klavuzda kalıyordunuz oralar hep inşaattır şimdi :)
  • Dracos D kullanıcısına yanıt
    😃😃😃😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt
    Hocam al bendende o kadar kayseri lafını duyunca bi değişik oluyorum
  • Sivaslı olarak diyorum ki yobaz kesim tabiki var ama insanlar yavaş yavaş kendilerini aştı. Bir kişi gelipte size kolay kolay neden oruç tutmuyorsun, Cuma'ya gitmiyorsun demez. Diğer şehirlerde olan apaçi/görgüsüzler/cahiller doğal olarak var. Bu bir Türkiye gerçeği ne yazık ki!



    Polis arkadaşlarımız var öyle yakmaymış(!) yıkmaymış vs olaylar yok. Yine diğer Türkiye illerinde yaşanan olaylar illaki yaşanıyor. Mesela en son büyük olarak nitelendirilecek bıçaklı bir kavga yaşanmış iki grup arasında. Dövüşenler Türk bile değil. Afganlar birbirine girmiş.



    Şehirden şuan iki beklentim var. Birisi hızlı tren inşaatının biran önce tamamlanması ki ortada dönen rantlar falan zor. İkincisi eski stadyumun yerine Central Park'a benzer bir park yapılması ki oda zor. Toki'ye verecekler, beton dikecekler gibi.

    Bu arada en koyu AKP'li arkadaşlar dostlar bile mevcut AKP'li belediye başkanına oy vermeyecek. Doğruda bir tercih yapıyorlar.


    Edit : Konu Kayseri olunca bir iki kelam edelim. Trafiği en ufak bir sıkışıklıkta mahvoluyor. Şehre girip çıkmak resmen zulüm. Sivas'ın büyükşehir hali olarak görüyorum. Görünüm olarak pek bir cazibesi yok. Erciyes güzel ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirrüs -- 20 Şubat 2018; 16:32:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlancpaiN

    Hocam 1.5 senedir Kayseri'deymişsiniz, o bahsettiğiniz kalenin restorasyonu siz gelmeden önce başlandığı için gidip gezme imkanı olmadığı için kullanılamıyor demişsiniz :)

    Ancak durum öyle değil, kale içerisinde dükkanlar vardı, koskoca tarihi kale pazar alanı gibiydi, iki sene kadar önce kalenin içini boşalttılar ve restorasyona başladılar, çok kapsamlı bir restorasyon olmasından dolayı biraz uzun sürüyor diye biliyorum...

    Onun haricinde Kayseri dünyanın en eski kentlerinden yine, şu an adını ve tarihini hatırlamıyorum ama eski roman imparatorluğundan kalma bir komutanın mezarı istasyon caddesindeki donasın orada otobüs duraklarının arkasında, şehirde yaşayanların %99'u bundan habersiz... Kayseri'nin çok büyük potansiyeli olup kullanılmaması

    daha bunun gibi niceleri...

    Avrupa'da olsa o mezara tüm dünyadan ziyaretçi çekerlerdi. Binaların arasında, yerin 1 metre aşağında bırakılıp gözardı edilmiş.
  • Kayseri belediye başkanı ile görüşün ve buraya yazdıklarınızın aynısını söyleyin bence .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    İstanbul da öyle hocam, büyük validehan'a gitmiştik bi sene kadar önce, böyle yapılar avrupada olsa tarihi bina diye yanına yaklaştırmazlar, millet fotoğraf çekinirken çatısını kırmış bizden sonra...

    Türkiye'de şu anda kültür için böyle yerlere bakım yapılsa kullanıma sunulsa çoğu şehrin organize sanayi bölgesinden daha çok döviz katar piyasaya...
  • Neden yazdığını anlam veremedim. İç Anadolu'nun şehrinden söz ediyorsun. Ve burası DH. Bahsetsene sahil kesiminden koyunların %50 civarı olup belediyeleri alamadığı yerlerden. Neyse iyi partide barajı aşacak zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen insan yapısı ve zihniyetle alakalı. İnsanlar boşuna mı İzmir'e , Muğla'ya , Eskişehir'e göç ediyor? Bir oturun düşünün ya cevap bulması çok zor değil.
  • Bir tarafta Eskişehir gibi bir bataklıktan Venedikvari bir şehir yaratan zihniyet var; diğer tarafta Kayseri, Gaziantep gibi potansiyeli her yönden yüksek olmasına rağmen içine edilen şehirler var.

    CHP'li falan değilim. Zihniyetten kastım da partiler değil.
    Mesele idarecisiyle, halkıyla vizyon ve kültür meselesi. Yüzlerce yıldır yaşadığı dünyanın dışına çıkmamış, kültürü yerelliğinden ibaret, etrak-ı bi idrak, kandırılması da güdülmesi de yolunması da kolay olan kitlelerin 'potansiyelin kullanılması' gibi bir talebinin olmaması çok doğal. Bu tip insanların talepleri, kadınlara pembe otobüs istemekten ileri gidemez.

    Elbette tüm Kayserilileri kastetmiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Elbette istisnalar var.
    Ama son kertede olay eğitim ve kültür de bitiyor. Bunlar yoksa bile hoşgörü olsun, yine kurtarabilirsiniz bir şekil. O da yok anasını satayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekmek arası sakız -- 20 Şubat 2018; 22:22:42 >
  • O dediklerini neyle yapcakmüşük ki gardaş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz olmadığı halde boğulan gençlerine çare bulamayan bir yerdir Kayseri.
  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    Evet, İstanbul tarihiyle dünyadaki sayılı şehirlerden olmasına rağmen İtalyanların Roma'yı koruması gibi koruyup turizmde hak ettiği yere getirememişiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 6 yıldır kayserideyim o kapalı çarşı 6 yıldır restore edilmedi. Ben daha ne diyim böyle şehre. Esnaf desen ayrı şerefsiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok iyi hatırlıyorum Kayseri'de 2009 yılı Ramazan Bayramında şeker toplamaya çıkan üç çocuk komşusu tarafından öldürülüp gömülmüştü, o olaydan önce çocuklar dışarıda deli gibi şeker toplardı, şimdi bayramlarda sokaklarda çocuk yok. 5 yıl yaşadım, itici bir şehir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.