Şimdi Ara

Kayra Online - Yerli MMORPG Oyunumuz Yakında. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
16
Favori
25.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Offf bayıldım.İsminizi bilmiyoruz ama deneyimli olduğunuz belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silkroad'a geri mi dönsem diye düşünüyordum ama eski tadı yok ne zamana çıkacak bu oyun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • League Of Legends-Dünyanın en çok oynanan oyunu ve mmorpg. 7 ay gecmis

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YKS2024Hedef15000

    League Of Legends-Dünyanın en çok oynanan oyunu ve mmorpg. 7 ay gecmis
    LoL bir MMORPG oyunu değil ki MOBA oyunu
  • Herkese Merhaba. Oyunumuzun için bir soru cevap yazısı oluşturduk. Bu konuda birçok mesaj aldığımız için bize sorulan soruların birçoğuna da yer verdik. Biraz uzun bir soru cevap olacaktır fakat birçok noktada aydınlatıcı bir yazı olduğunu düşünüyorum.

    Oyun tam sürüm olarak ne zaman çıkacak?
    - Kayra Online tam bir tarih verememekle birlikte Kasım-Aralık ayında Beta sürecine girecektir. Herhangi bir sorun ile karşılaşılmadığı halde Ocak ayında tam sürüme girecektir.

    Oyun bedava mı olacak ve herhangi bir P2W ürün içerecek mi?
    - Kayra Online bedava bir oyun olacaktır. Mağazada yer alacak ürünlerin karakterlerin gücüne etki etmesine izin vermeyeceğiz. Bu bizim en titiz olduğumuz noktadır. P2W bir ürün satışı yapılmayacaktır ve oyun içi ekonominin düzgünce sağlanması için gerekli müdahaleler yapılacaktır. Mağazada yer alacak ürünler genelde karakterlerin dış görünüşü ya da diğer oyunculara karşı bir güç artışı elde ettirmeyecek ürünlerden oluşmaktadır.

    Oyun Steam’de yer alacak mı?
    - Kayra Online Steam platformunda yer almayacaktır. İlerleyen zamanlarda, Steam platformuna oyunumuz eklenilse de bütün oyuncular aynı sunucuda buluşacaktır.

    Sistem gereksinimleri neler olacak?
    - Sistem gereksinimleri olarak henüz net bir nihai sistem sunamıyoruz. Bunun sebebi oyunumuzun büyük bir çoğunluğu tamamlanmış olsa da, düşük bir sistemde net bir test yapma fırsatımız henüz olmadı. Muhtemelen 2-3 ay içerisinde bu konuda kesin bir açıklama yapılacaktır. Fakat optimizasyonlarımız çok ağır işlemlerden geçtiği için de kesinlikle birçok oyuncumuz Kayra Online’ı rahatça oynayabilecekler.

    Dungeon (Zindan) sistemi olacak mı?
    - Oyun içerisinde Zindan olarak 10’dan fazla mekan yer almaktadır. Bu mekanların hepsi ayrı özelliklere ve içeriklere sahiptir. Bazıları alfa tanıtım videosunda saniyelik olarak gösterilmiştir.

    Video ve bilgi paylaşımı devam edecek mi?
    - Şuan geliştirmelerimiz daha çok teknik kısımlarda olduğu için yakın zamanda tekrar yeni tanıtım videoları ve oyun içi tam oynanış videoları çekmeye başlayacağız. Ayrıca birçok görsel ve bilgi paylaşımında bulunacağız.

    Oyun içi görevler nasıl olacak?
    - Oyun içi görevler oyuncularımızı sıkmayacak şekilde olacaktır. Genelde az görev ve çok tecrübe puanı (exp) veren görevler olacaktır. Ayrıca herhangi bir yaratığı 500 - 1000 tane öldür ya da şuraya git, sonra tekrar gel tarzından oyuncuları gereksiz yere çok uğraştıracak görevler kesinlikle olmayacaktır.

    PVP sistemi olacak oyun nasıl bir içeriğe sahip olacak?
    - Oyuncularımız Kayra Online’da PVP’nin doruk noktasını yaşayacak şekilde her saat topluca olacak şekilde etkinliklere çağrılacaktır. Örnek olarak her saat 30-40 seviye arası (Her 10 seviye arası bir grup olarak) tüm oyuncular bir arenaya çağrılacak ve o arenada etkinliğin amacına göre savaşabilecekler. Tabi ki bununla birlikte oyun içi Yerleşik Klan sistemi ile (Oyuncularımızın kendi aralarında kurabileceği Loncalar hariç) tüm oyuncular diledikleri yerde savaşabilecekler. Ayrıca tüm bunlara Kale kuşatmalar da dahil olacak. Bu yüzden PVP yapmak isteyen oyuncularımız her an kendini PVP içerisinde bulabilecektir.

    Hikayesi ve Oyunun adı ile bağlantısı nedir?
    - Kayra Online adı Türk Mitolojisinde yer alan Kayra Han karakterinden gelmektedir. Hikayemiz Türk Mitolojisini ve Kayra Han içerdiği için bu isimle bağdaşmıştır. Kayra Han diğer adı Kara Han’dır. Oyunumuzun adını bildiğiniz üzere böyle bir oyun olduğundan Kara Han koyamazdık. Kayra Han ise buna çok benzer kaldığı için oyunumuz Kayra Online olarak yayınlanacaktır.

    Oyunun kıyafet tasarımları nasıl olacak?
    - Kıyafet tasarımlarında birçok noktada farklı yöntemler uygulayarak karakterlerimize uygun türü seçmeye çalıştık. Tabi ki oyunumuzda karakterlerimizin kullanabileceği yaklaşık 90 çeşit yüksek çözünürlükte zırh bulunduğundan bu süreç zor geçmiştir. Bu noktada biz de takviye olarak birçok 3D Sanatçısından Lisanslı olarak bazı beğendiğimiz zırhları satın aldık. Aynı şekilde bu olay oyunumuzun yaratıklarının bazılarında da geçerli olmuştur. Bu noktada çok fazla içeriğe sahip olmak maalesef bunu gerektiriyordu.

    Oyun içi görsel etkenler olan modellemeler, animasyonlar, efektler nasıl ve kimler tarafından yapıldı?
    - Oyun içerisindeki modellerden bazılarının Lisanslarıyla beraber satın alındığını belirttik. Geri kalan tüm modellemeler bize aittir. Bununla birlikte oyun içerisindeki animasyonlar, efektler yine bize aittir ve hala da geliştirmeleri devam etmektedir.

    Sınıflar neler olacak?
    - Sınıflarımız Muhafız, Savaşçı, Okçu, Büyücü, Şifacı olarak 5 adettir. Hepsinin ayrı özellikleri ve yetenekleri ayrıca detaylı olarak yakında açıklanacaktır.

    Silah çeşitleri neler olacak ve bu silah çeşitlerini hangi sınıflar kullanabilecek?
    - Silah çeşitlerimiz olarak Kılıç - Çift Kılıç - Çift El Kılıç - Balta - Çift Balta - Mızrak - Yay - Çift Bıçak - Asa - Değnek - Kalkan - Hafif Kalkan mevcuttur. Muhafızlar Kılıç, Balta, Çift El Kılıç, Kalkan kullanacaktır. Savaşçılar Çift Kılıç, Çift Balta, Mızrak kullanacaktır. Okçular Yay, Çift Bıçak kullanacaktır. Büyücüler Asa kullanacaktır. Şifacılar ise Değnek ve Hafif Kalkan kullanacaktır.

    Silah ve diğer ekipmanların güçlerini neler belirleyecek?
    - Silah ve diğer ekipmanlar değiştirelemez en az 0 ve en çok 4 adet efsuna sahip olacaklar. Bununla birlikte tüm silah ve ekipmanlar + basılarak güçlendirilebilecek ve ayrıca Sihirli Taşlar eklenerek de ekstra güçler kazanabilecektir. Böylelikle item çeşitliliği çok fazla olacaktır.

    Lonca ve Klan sistemi olacak mı?
    - Yerleşik olarak Klan sistemi şu şekilde çalışacaktır. Oyuncular oyun başında aynı noktada başlayacaklar ve ilerleyen seviyeleriyle beraber oyun içerisinde yer alan 2 ana klandan birini seçerek o klanlara üye olabilecekler. Ayrıca üye olmadan da oyunlarına devam edebilirler ve böylelikle tarafsız olarak oyunlarına devam edebilirler. Klan üyeleri karşı klan üyelerine herhangi bir yerde saldırabileceklerdir. Fakat Lonca sistemi ise belli bir klan içerisinde üyelerin yine kendi aralarına kurdukları ufak klanlar olarak anlaşılabilir. 2 ana klan için haritanın birçok noktasında sancaklar yer alacaktır. Bu 2 klandan birine girip çıkmak isteyenler bu sancaklarda işlemlerini yapabilecekler. Ayrıca her zaman 2 klan üyeleri birbirine düşmanken kale kuşatmalarında da 2 klan üyeleri birbirine düşman olacaklar. Bu şekilde oyuncuların kendi birliklerini iyi bir strateji ile kurmaları gerekecektir. Bu arada grup kurma olayı ise yine sadece 2 ana klandan kendi tarafındakilerle gerçekleşecektir. Tabi ki bunun dışında tarafsız üyeler olarak klan sahibi olmayanlar yine kendi loncalarını kurarak savaşlara katılabilecekler.

    Alışveriş sistemi nasıl olacak?
    - Alışveriş sistemi 2 sistem olarak oyunumuzda yer almakta. Hem şehir yerleşkelerinde kendi tezgahınızı kurabilirsiniz. Hem de açık artırma şeklini de içeren bir toplu satış NPC karakterine, satmak istediğiniz eşyayı teslim ederek diğer oyuncuların sadece o NPC ile bütün satılan itemleri görmesiyle ve satın almasıyla gerçekleşmektedir. Böylelikle herkes kendi tercihine göre bir satış ve alış sistemine dahil olabilecektir. Bu iki sistemin belirli bir komisyon yada tezgah ücret sistemi olacağından dolayı aslında iki sistem de yoğun olarak kullanılacaktır.

    Ceza sistemi nasıl olacak?
    - Ceza sistemine dair detaylı bilgiler yakında yayınlanacaktır. Ceza çeşitleri olarak ise süreli-süresiz susturma, bloklama, jail dediğimiz (hapis) sistemi kullanılacaktır.

    Level (Seviye) sistemi ve stat sistemi nasıl olacak?
    - Maksimum Seviye 70 olarak belirlendi. Oyuncularımızın son seviyeye ulaşmaları çok zor olmayacaktır. Tabi ki kolay da olmayacaktır. Ayrıca yapacakları görevler ile bol bol Tecrübe (exp) puanları kazanacakları için sıkıcı bir süreç olmasını engellemeye çalışacağız. Her seviye atlamasında 4 stat puanı eklenecektir. Toplam 6 Stat çeşidi bulunmakta ve oyuncularımız karakterlerin gücünü kendi belirledikleri yönde geliştirebilecekler.

    Mesajlaşma ve özel mesajlaşma nasıl olacak?
    - Mesajlaşma kutusu birçok özelliği ve kolaylığı sunmaktadır. Bununla birlikte mesajlaşma kutusunun dışında özel mesajların ekstra olarak ayrı bir kutucuk olarak çıkmasını isteyen oyuncularımız ayarlardan tercihlerini yapabilecekler. Böylelikle isterlerse aynı mesajlaşma penceresinde özel mesajlar da dahil olarak hepsini görebilirler, isterlerse de özel mesajları ayrı bir kutu olarak ekranın başka bir noktasında açabilecekler.

    Skill sistemi nasıl olacak ve sınıfların yetenekleri neler olacak?
    - Skill sistemi olarak her sınıfın kendine özgü 28 adet yeteneği mevcut olacaktır. Bunlar bir oyuncunun sahip olacağı maksimum yetenek sayısı değildir. Oyuncular oyun içerisindeki bazı güçleri elde ederek (Kaleyi kuşatan Lonca liderleri, Klan başkanları, Olimpiyat sisteminde Kahraman olarak seçilen sınıflar) süreli olarak ekstra özel yeteneklere sahip olacaklar.

    Olimpiyat sistemi nedir?
    - Olimpiyat sistemi şöyle çalışmaktadır. Her gün günün belli 2 saati içerisinde (Örnek saat 21:00-23:00 arası) şehir yerleşkelerinde Olimpiyat yetkilisi NPC’sine adını yazdırarak, oyuncular saniyeler içerisinde adını yazdıran diğer oyunculardan biriyle bir arenaya ışınlanır ve 1v1 düello yapılması istenir. Kazanan kişi puan kazanır ve şehre tekrar ışınlanır. Bu şekilde 2 saat içerisinde istediği kadar düelloya girebilirler. Böylece 1 hafta sonunda en yüksek puanı alan 5 ayrı sınıftaki 5 karakter 1 hafta boyunca Kahraman ilan edilir. Kahramanların ekstra yetenekleri ve özellikleri olacaktır. Buna karakterlerin 1 hafta boyunca özel olarak parlama efekti sahip olması da dahildir. Bu sistem hakkında görseller paylaşılmaya çalışılacaktır.

    Harita nasıl bir içeriğe sahip olacak?
    - Haritamız tamamen açık dünya olarak tasarlanmıştır. Dev bir haritada bütün oyuncularımız yer alacaktır. Tabi ki zindanlar ve farklı kapalı mekanlara da ışınlanarak ve diğer yapılara giriş yaparak ulaşabileceksiniz. 4 mevsimi farklı koşullar da dahil olarak içeren bir harita tasarlamaya çalıştık. Hem de ilk etapta oyuncularımızı sıkacak kadar da büyük bir harita olmasını istemedik.

    Envanter ve Kasa sistemi nasıl olacak?
    - Envanterimiz 3 bölümden oluşmaktadır. Her bölümde 56 slot bulunmaktadır ve toplamda envanterde 168 slot yer almaktadır. Oyuncularımız 2. Ve 3. Bölümleri açarak toplamda 168 slota sahip bir envantere sahip olabilecekler. Ayrıca Kasa içeriği aynı şekilde 2 bölümden oluşmaktadır. 1. Bölüm karaktere özgü iken, 2. Bölüm hesaptaki diğer karakterlerin de ulaşabileceği bir bölümdür. Kasada toplam 200 slot yer almaktadır. Slotların çok olması ise tabi ki oyunumuzun içeriğinin çok olmasından kaynaklanmaktadır.

    Sunucu tarafı ve Client tarafı göz önüne alınarak toplamda kaç Online oyuncu bağlanabilecek?
    - Toplamda 10.000 Online oyuncuyu kaldırabilecek bir sunucu altyapımız mevcut. Fakat bu sınır daha da artırılabilirken biz bunu ilk etapta sınırlandıracağız. Bunun sebebi ise oyuncularımızın sistemlerinde herhangi bir aksaklık olmasını istemediğimizdendir. Bu yüzden Online sayımız duruma göre değişkenlik gösterecektir ve bunu tüm oyuncularımızla beraber belirleyeceğiz.

    Optimizasyonlar ne durumda?
    - Bu konuda birçok açıklama yapmıştık. Optimizasyonlar çok ağır süreçlerde geçti ve hepsi başarıyla tamamlandı. Bu konuda oyuncularımızın içi rahat olsun. Bazı modelleri Satın almış olmamız bir şey ifade etmez. Çünkü satın aldığımız modelleri bile tek tek yeniden elden geçirerek optimizasyonlara adapte olmalarını sağladık.

    Alfa tanıtım videosundaki eksiklikler tamamlandı mı?
    - Alfa videosundaki birçok eksiklik giderildi. Bu konuda birçok oyuncumuzun tavsiyesine uyduk. Yakında yayınlayacağımız tanıtım ve oyun içi videolarla beraber alfa tanıtım videomuzu yayından kaldıracağız. Çünkü şuanki güncel oyunumuz alfa videosundan daha farklı durumda.

    Binek sistemi ve Pet sistemi olacak mı?
    - Binek sistemi ve Pet sistemi olacaktır. Her Pet için seviye kasma özelliği olacaktır. Her karakter aynı anda 1 pet kullanabilecektir. Petin seviyesi ve türüne göre karakterimiz belirli bir güç kazanacaktır.

    Craft(Üretim) sistemi ve Toplayıcılık(Meslek) sistemi olacak mı?
    - Craft sistemi olarak 3 meslek ve toplayıcılık olarak 3 meslek olacaktır. Silahçı, Zırhçı, Kimyacı olarak 3 üretim mesleği yer alacaktır. Bu meslekler oyun içerisindeki reçetelerden ürünler üretebilecekler. Madenci, Sarraf, Lokman olarak 3 toplayıcı mesleği yer alacaktır. Yine bu meslek haritanın belli yerlerinde öbekleri toplayarak bazı önemli materyaller elde edebilecekler. Tabi ki yaratıklardan düşecek materyallerle beraber geniş bir üretim yelpazesi olacaktır. Bu şekilde efsunlu ekipmanlar da üretilebilecektir.

    Eşya bağlama özelliği olacak mı?
    - Bu konuda kesin bir karar verememekle beraber oyunumuzda +10 ve üzeri yükseltmelere sahip ekipmanların ticareti yapılmayacaktır. Ya bağlı olduğu karakterde kullanmaya devam edeceksiniz. Yada + gücünü düşürerek satabileceksiniz. Ayrıca Oyunumuzda en fazla yükseltme +15 olacağını belirtelim.

    Grup Eşya dağılımı sistemi olacak mı?
    - Grup halinde yaratık avında düşecek olan eşyaların kimlere düşeceğini belirleyebilirsiniz. Dilerseniz rastgele düşer, dilerseniz en çok hasarı verene düşer.

    Oyun içi sesli görüşme olacak mı?
    - Oyun içinde tek tuş uzağınızda kalan bir yerleşik sesli görüşme sistemi olacaktır. Özel olarak biriyle konuşabilirsizin, Grup içerisinde beraber konuşabilirsiniz, Lonca ekibinizle beraber konuşabilirsiniz.

    Kostüm ve Aksesuarlar olacak mı ve bunlar karakterlerin gücüne etki edecek mi?
    - Kostüm ve aksesuarlar hala tasarlanmaya devam ediyor. Bunlar karakterlerin gücüne herhangi bir şekilde etki etmeyecek. Birçok kostüm ve aksesuar Mağazadan elde edilebilecektir. Karakterlerin güçlerine bu yüzden etki etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrenzyTR58 -- 22 Haziran 2020; 10:22:11 >




  • Ikisidd aynı değilmiydi hem oyunlar ikiye ayrılmazmı mmorpg ve mmofps diye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnş benim pc kaldırır bunu.Oynadığım en yüksek grafikli mmorpg teraydı.Onu kaldırıyorsa bunu da kaldırır diyebilir miyiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese Merhaba. Oyunumuzun tam tanıtım resmi videosu Bugün saat 21:00'de canlı olarak Youtube üzerinden yayınlanacaktır. Sizler de bizimle beraber bu videomuzu izleyebilir ve aynı dakikalarda yapacağımız canlı sohbet ile yorumlarda bulunabilirsiniz.

    Youtube Link:https://www.youtube.com/watch?v=TU5hw1lpbiA
    Discord Link:https://discord.com/invite/7KtFnTP




  • Cidden çok güzel görünüyor.O kale savaşındaki topların canı var mı ? Kaledekiler karşı atak yapabiliyor mu ? Duvarlar felan da yıkılıyor süper.Yıllar sonra ilk defa bir mmorpg ye heyecanlandım.Sistem gereksinimlerini de açıklasanız süper olur.Benim külüstür low da açarsa kendimi şanslı sayarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 29 Temmuz 2020; 21:22:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrenzyTR58

    Herkese Merhaba. Oyunumuzun tam tanıtım resmi videosu Bugün saat 21:00'de canlı olarak Youtube üzerinden yayınlanacaktır. Sizler de bizimle beraber bu videomuzu izleyebilir ve aynı dakikalarda yapacağımız canlı sohbet ile yorumlarda bulunabilirsiniz.

    Youtube Link:https://www.youtube.com/watch?v=TU5hw1lpbiA
    Discord Link:https://discord.com/invite/7KtFnTP
    Reklam bütçenizi biraz artırın, hiçbir yerde reklamını görmedik, çok oyuncu olmazsa sarmaz, zaten yeni nesil mmorpg oynamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • engineer037 kullanıcısına yanıt
    Reklam çalışmalarımız henüz başlamadı. Kapalı beta sürecinde reklamlarımız başlayacaktır. Bu yüzden kapalı betamıza girecek olan arkadaşlar sadece discord kanalımızda olan arkadaşlar olacaktır.
  • Sabırsızlıkla bekliyoruz.

  • BaskiliUrunum kullanıcısına yanıt

    29 ekim kapalı beta, 3 hafta kapalı beta'dan çıkacağı duyuruldu. Devamı geliştiriciye ve çıkan hatalara bağlı diyelim.

  • @FrenzyTR58 Kapalı beta duyurusunda %50 exp (deneyim) arttırıcıyı iknalarımız sonucunda oyuna koyduğunu söyledin. Bu güzel bir haber çoğu kişi için. Teşekkür ederiz. Bizi dinledin ekledin.

    Peki %50 hızlı deneyim kazanarak seviyede öne geçen kişinin; eşyalarda ve ekonomide, düz biçimde oynayıp daha fazla drop almış olan kişiyle aynı klasmanda yarışmasını nasıl dengeleyeceksiniz?

  • Seviyede öne geçmek için droptan vazgeçersin.Her mmorpgde bu böyledir zaten.Mesela sen exp artırıcı almadın 10 seviyesin ve 10 seviyelik moblardan drop alıyorsun.Ben exp artırıcı aldım 20 seviyeyim ve 20 seviyelik moblardan drop alıyorum.20 seviyelik eşyalara ilk ulaşan insanlardan birisi olacağım için düşük seviyede drop almamak sorun değil bence.

  • rabego R kullanıcısına yanıt

    Bunu 20'ye geçtiğinde yarım yamalak aldığın 10 seviye eşyasıyla kolaylıkla yaparsın. 30 seviyede de yaparsın. 40 seviyede biraz zorlanırsın. 50 seviyeye geldiğinde iyice kendi seviyendeki yaratıkları öldürmen zorlaşır ve belki öldüremezsin. 60 seviye olduğundan ise 40 seviye yaratıklarımı öldürsek acaba demeye başlarsın.

    Bunun için soruyorum.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.