arkadaslar kaynak makinesi nasıl yapılır.ya bende bitane nitendo ateri ataptoru var 9 volt luk onun (+) (-) birbirine tutunca açayip kıvılcım çıkarıyor ,metale degdirince metale yapısıyor. kısaca bu atapktorle kaynak makinesi yapılır mı???????
Keşke buraya yazmadan önce internetten biraz araştırma yapsaydın.
Mümkün değil ...Onunla iki toplu iğneyi bile kaynak yapamazsın... Kaynak makinaları iki çeşit : 1. DC 2. AC.
Genellikle piyasada kullanılan kaynak makinaları AC... Endüstriyel kaynak makinaları ise DC ve ayarlı tip olur
Kaynak makinasında aslonan Trafo kısmıdır... Öncelikle kaç Amper lik bir kaynak akımı gerekir onu tespit etmen gerekir...Örneğin Kaportacıların kullandığı kaynak makinaları 1.kademede 50 amper son kademede yaklaşık 200-250 amper akım verirler. Yani kademeli yapılır ..Genellikle 5 kademeli mal edilirler. Amatör kaynak makinaları (ev işleri için) ferforje işi balkon demiri kaynatma vs. 100-150 Amper ...Profosyenel kaynak makinaları 250-300 ampere kadar akım verirler. Kaynak makinası yapmak için öncelikle" TRAFO HESABI" bilmek gerekir. Çıkan hesapta sarılacak trafonun saç gövdesinin boyutları ortaya çıkar.Daha sonra primer ve sekonder sargı kesit ve sarım sayıları falan ... Uzun iş ve hesaplama işi. Benim yaptığım birkaç kaynak makinasının hesapları var... Ama kağıt üzerinde müsvette gibi yani... Bir de bunun soğutma işlemi var ..Yerleşecek kutuya soğutma fanı koymak gerekir... Yani zor bi iş İlla ki yapmak istersen yardımcı oluruz... Dc kaynak makinalarına sekonder sargı çıkışlarına 100-3000 amperlik güç diyotları bağlanır...Çıkış + - olur. Ayrıca Elektronik kaynak makinaları var ki bunlar güç transistörleri ve Triyakları ile yapılırlar.
Hazır alsan daha ucuza gelir. Hemde zamandan kazanırsın! Ben yapmaya uğraştım hazırından daha pahalıya mal oluyor, hemde istediğin randımanı elde edemiyorsun.