Şimdi Ara

Kayıt yenileme hakkında bakar mısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu kayıt yenilemeyi kimler yaptırmak zorunda, eylül 2017 de aöf okumaya başladım benimde yaptırmam lazım mı



  • Kayıt yenileme her sene yapılıyor hocam. Yapılmadığı zaman durumunuz pasif hale geçiyor. Yani sınavlara girseniz de girmeseniz de öğrenci görünebilmek için her sene harç yatırmanız gerek. Dolayısıyla her sene eylül aylarında kayıt yenileme yapmanız gerekiyor.
  • grafikerinbiri kullanıcısına yanıt
    Ögrencilik pasif olursa ne gibi sikinti cikar hocam?askerlik,gss prim borcu falan sikinti olur mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ondaki durum tamamen sizin takibinizle alakalı.

    Örneğin askerlik;
    Askerliği tecil ettirmek için öğrenci belgesini götürdüğünüzde askeriye size belli bir zaman kadar tecil hakkı sunuyor. Onu da belgeyi götürdüğünüz anda siz belirliyorsunuz ve teciliniz onaylanıyor. Sonradan öğrenciliğin pasifliğine falan çok bakmıyorlar. Ha diyelim pasiflikten dolayı sorun oldu. O zaman askeriyede muayene olmadan tekrar AÖF harcınızı yatırıp durumunuzu aktif yaparsınız. Sonra gidip tekrar öğrenci belgesi alıp tecil ettirirsiniz. Böylece çözülmüş olur.

    Gss noktasında da aynıdır diye tahmin ediyorum ama tam bilgim yok. Çünkü devlet meselelerinde işleyiş biraz yavaş. Siz öğrenci olmadığınız halde öğrenci gibi takılsanız birkaç yıl kimse birşey demiyor. Sadece devlette bazen geriye dönük yaptırımlar söz konusu. Örneğin şu şu tarihler arasında öğrenci olmadığınız halde öğrenci göründüğünüz için bizden aldığınız şu indirimleri geri ödemek zorundasınız tarzında cezaları var. Başına gelen tanıdıklarım var.

    Askerlik için en sağlam kaynakhttp://asal.msb.gov.tr/ Biraz vakit ayırıp okursanız orda bütün yasalar mevcut. İnsanların çoğu kulaktan dolma veya yanlış bilgilerle hayatını şekillendiriyor. Belli bir yaşa kadar ben de insanlardan duyduklarım üzerine hareket ediyordum. Sonradan yasaları ve mevzuatları okumaya başladım ve gördüm ki çok kolaymış işler :D




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.