Şimdi Ara

Kayıt Yenileme - Askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
12.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    4 yıllık bir bölümün, 2 ders haricinde bütün derslerinden geçtim sadece. 7. dönemden 2 dersim bulunmakta. Dolayısıyla 8. dönem dersi almayacağım için kayıt yenilememe gerek yok.

    Fakat sitede şu ibare canımı sıktı açıkçası.
     Kayıt Yenileme - Askerlik



    E-devletten aldığım askerlik durum belgesinde ise tecil tarihim 31/12/2017 olarak gözükmektedir.

    Kaydı yenilemediğim takdirde bu tecil tarihi geri bir döneme atar mı? Boşu boşuna 185 TL vermek istemiyorum açıkçası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoRTaLNIGHTMARE -- 4 Mart 2016; 12:01:04 >







  • Parayı yatırmazsan o dönem için öğrencilik haklarından yararlanamayacağını belirtmişler, askerlik için sorun çıkacağını düşünmüyorum ama okulu arayıp bilgi al sen yine de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parayı yatırmadım bakalım neler olacak , kağıttaki tecil e göre davrandım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoRTaLNIGHTMARE -- 5 Mart 2016; 13:52:43 >
  • ben örgün öğretimde bir dönem kayıt yapmamıştım üniversiteye, askerlik için kağıt gelmişti sanırım. ikinci dönem kayıt yaparak okuldan belge alıp askerlik şubesine götürüp tekrar erteletmiştim. bir iki gün uğraştırdı ama başka sorun olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Mart 2016; 19:31:16 >
  • Hocam selam askerlikle ilgili son durum nedir. Bide benim bi sorum olacak

    Ben Okan Ünivesitesinde okuyorum 4 yildir. Ancak bu sene kayit yenileyemedim belirli sebeplerden dolayi. E devletten ogrenci belgesi sorguladigim zaman universite kaydim gozukuyor ancak ogrencilik hakkim olmadigi yaziyor.Herhangi bi acikogretim fakultesine de kayitli degilim.Askerlik tecil sorguladigim zaman ise ögrenciliğim devam ettiği surece 2019 yilina kadar sakinca gozukmuyor.Benim askerlik durumum nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba çok fazla soru soran olmuş. Forumda pek online olamadığımdan yada gelen mesajları kaçırdığımdan dolayı buradan yaşadıklarımı aktarayım.


    Askerlikle ilgili bir problem yaşamadım. Yani kayıt yenileme yapmadan askerlik tecilim düşmedi ve 31/12/2017 ye kadar devam ediyordu.

    Fakat ben yine de eşeği sağlam kazığa bağlamak adına askerlik şubesine gittim. Oraya gidince 31/12/2017 olan tarihi ileri bir tarihe erteleyemeyeceklerini ilettiler. Okul kendisi önceden tecil ettirdiği için.
    (Tahminimce okul bir süreye kadar tecil ettikten sonra askerlik şubesine anormal bir durum olmadıkça öğrenciliği düşmüştür demiyor olabilir. Ya da siz kaydınızı okuldan aldırırsanız belki o zaman bildiriyor olabilirler.) (Farklı okullar farklı durumlarda bildirirse eğer tecil düşebilir yani benim yaşadığım şans olabilir bilemem)

    Temmuzda mezun oldum. Mezun olduktan sonra mezuniyet belgesiyle askerlik şubesine gittiğimde ise problem çıkmadan 2 sene daha tecil hakkımı kullandım.




  • 21 mart 2018 tarihli guncelleme. Merhaba arkadaslar. Konuyu baslatan arkadasinkine benzer bir problem yasadim. Kaydimi yenileyemedim, okula yaptigim itirazlar reddedildi ve ben de askerlik subesine gitmeye karar verdim. Eger herhangi bir sebepten o donem icin kayit yenilemediyseniz, azami ogretim suresi icindeyseniz (lisans bolumleri icin 7 yil) okulla ilisiginiz kesilmedigi surece kims

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.