Şimdi Ara

Kavrama kabiliyetinin tükenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar bir sorum olacaktı. 24 yaşındayım. Sorunum şu ya da bilmiyorum normal bir süreç mi? Hummer curl yaparken son tekrarlarda sağ elimden kayıyor yani kavramam tükeniyor parmaklarım ile sıkamıyorum. İlk 2-3 set zorluk çekmiyorum fakat son sette kavrama kabiliyetim çok çok zayıflıyor yani sıkmak istiyorum ama serçe parmak ağırlıklı olmak üzere elim ile sıkamıyorum. Zayıf düşüyor adeta ve sonra dambıl elimden kayıyor yavaş yavaş sadece baş parmak ile işaret parmağı ile sıkı kavrıyorum az az. Tükeniyor tamamen ama dinlendikten sonra tekrar yapabiliyorum fakat sonlara doğru yine aynı oluyor. Sol tarafta yok (solağım). Ağır kilolar ile girince oluyor özellikle. Sizde de böyle bir sorun oluyor mu arkadaşlar? Yoksa bir doktora görüneyim mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Genel forearm kuvvetini arttırman gerekiyor. Elimizin 3 çeşit kuvveti var. Çimdik, bükme, sıkma-parçalama. Ben genelde kol çalışmaktan nefret ederim ama kavrama kuvveti için ön kolumu(forearm) içimde biraz bile kuvvet kaldıysa çalıştırmaya özen gösteririm. Tavsiyem salonda varsa kettlebell veya dumbbell da olur kettlebell farmers walk hareketini yapman. 1 dakikalık bir yürüyüş olsun. Ama 1 dakikayı zar zor et. yani 45. saniyede falan elin açılmaya başlayacak bir ağırlık olsun. Eline hafif kilo alıp yürüme yani. Gerçekten o ağırlık elinden düşmeye yakın olsun. Her antrenman sonrasında böyle yürü. Ve buna ek olarak(hala enerjin varsa) kettlebell farmers walkta kullandığından daha yüksek bir ağırlık ile sadece ayakta bekle. Dayanabildiğin maksimum süreye kadar. Bu iki hareketle kavrama kuvvetini arttırırsın. Üstüne biceps, trapez omuz sırt ve core bölgesinide çalıştırmış olursun. Hiçbirşey yapacak takatim yoksa bunları yaparım.





  • Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Solda olmayıp sadece sağda olması kafamı karıştırdı biraz. Solak olduğum için muhtemelen sağ biraz daha zayıf sanırım. Dediğinizi yapacağım zamanla kavramam artar umarım. Çok normal bir durum değil mi hocam? Yani ağırlığın kayması, serçe parmak ağırlıklı olmak üzere diğer parmaklara doğru sıkamama (tükenme) gibi bir olayın gelişmesi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde normal bir durumdur. Deadliftde oluyor bendede. O yüzden strap kullanmadan sürekli çalıştırıyorum.

  • Bir elinizin diğerine nazaran biraz daha kavraması güçlü oluyor mu? Yoksa ikisi de aynı anda mı salıyor hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yakın süreler diyebilirim. Sürekli olarak çalıştırdığım için kuvvetleri yakın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.