Şimdi Ara

Kavga eden köpeğimin boğazı şişti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İki gün önce sokakta baktığım yavrulardan bir tanesi üstü başı kan içinde geldi. Bacağındaki deri kopmuş gibiydi ve göğsünde bir yara vardı. Batikonla yaralarını temizledim. Dün de kulaklarının etrafında 12 tane kene çıkardım hepsi aşırı şişmişti. Büyük ihtimalle daha da çok kene var. Bu sabah uyandığımda ona yaptığım yuvanın içinde ağlayarak yatıyordu. Şimdi boğazı inanılmaz şişmiş. Kendine veteriner diyen insan bozuntusu, bu köpek ölmüş sayılır kurtarılamaz diyip ilgilenmedi bile. Şuan ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ufak bir yerde yaşıyorum ve başka veteriner yok. Yasaklardan dolayı farklı yere de gidemem. Agumentin versem en azından iyi gelebilir mi? Bacağındaki yara enfeksiyon kapmış gibi görünüyor. Boğazı için ne yapabilirim bilmiyorum. Ne olursa olsun yardımlara açığım. 

    Kavga eden köpeğimin boğazı şişti







  • Antibiyotik verin. Yaralara batikon sürün ve imkan varsa köpeği ordan kurtarin. Bugün iyilesse yarın yine aynı olacak böyle böyle nereye kadar?
  • Tekrar batikonla temizledim yarasını. Suyuna ağrı kesici koydum. Antibiyotik karıştırdım yemeğine biraz toparlamasını bekliyorum. Elimden geldiğince bakıyorum başka bir kurtuluş ona sağlayamam

  • Boğazında bir şişlik gözükmüyor ama biraz daha net fotoğraflar çekerseniz sebebini anlayabiliriz belki
  • Ağzının hemen altı o sarkık görünen yer normalde öyle değildi ama tabi ki ayaklandığı an hemen daha net fotoğraflar çekerim

  • Ha anladım muhtemelen iltihap kapan yaralardan biri yüzünden şişmiş. Orada yara yok ki diye düşünmeyin mesela onların bacaklarının üst tarafındaki yara iltihap kapsa bile şişlik genelde ayağın ucunda olur. Antibiyotik ne veriyorsunuz ve veterinere mı aldıniz? Ne yiyor?
    Yemeğine yarım veya çeyrek diş sarımsak ezip atın. Fazla atmayın zararlı olur
  • flagyl vardı evdeki terrier köpeklerime kullanmıştım daha önce onu konserve mamanın içine karıştırdım yedi. Su da içiyor ama yatarken sürekli horlarmışcasına ses çıkarıyor. Suyuna parol koydum sadece belki iyi gelir diye. Şuan en azından kalkıp başka bir yere yattı. Görünürde boğazında veya ağız çevresinde bir yara yok ama göğsünün orası yaraydı sanırsam dediğiniz gibi oranın tepkimesi bu şekil oldu. 12 saat sonra bir kere daha vereceğim ilaç.

  • Son durum nedir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.