Şimdi Ara

KATOT MU UV MU DAHA ÇOK IŞIK VERİR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corvette. -- 13 Mart 2008; 16:19:51 >

SEAT İBİZA 1.2 TSI 105 HP DSG STYLE (2015)

• kardeş zaten Katod mu? UV mi daha çok ışık verir diye bişey olmaz...bu arada font boyutunu küçültürsen sevinirim...

onların genel adı Cold Katod Neon yada UV olarak geçer....

neonlar daha fazla ışık verir fakat fosforlu ürünleri parlatmaz...uv ışığın aydınlatması biraz daha azdır,fakat fosforlu ürünleri parlatır...ama bende en iyisi LED

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanunal01 -- 13 Mart 2008; 16:03:24 >

• katot uv duyarlı şeyleri parlatırda uv kadar parlatmaz!.

UV ışık nerde Cold Katod nerde
  • Cold katod un anlamı ısınmayan anlamına gelir...aydınlatma için alacaksan Neon al
  • zaten kasanın içinde uv ' a duyarlı bişe yok kablo kablama falan yok sadece ide kablosu alıcam uv onu parlatır heralde cold katot. Ama sese duyarlı neon gelmesini bekliyorum goldbilgisayarda varmış.Gittim geçen hafta kalmadı dedi. bu haftasonu tekrar gitcem.İnş vardır.

• Bi düzeltme de ben yapıyım...Kasada kullandığımız ışıkların hepsi CCFL'dir,UV veya görünür ışık olması farketmez.

CCFL ise Cold Cathode Flourescent Light olması lazım.Soğuk Katodlu Floresan lamba yani.
    Mantık olarak bizim evlerimizdeki floresanlardan farkı yok.
    Sadece uçlarındaki flamanları ısıtmalı değildir.
    Bizim standart floresan lambalarımızın flamanları lambayı 2 ucundan ısıtır,ısıtmazsa tam bi ateşleme sağlayamaz.
    Bu lambalarda ise ısıtma olmadan doğrudan yüksek voltaj etkisiyle ateşleme sağlanır.
    Bu lambalar kesinlikle NEON değildir,sadece adı neon diye geçiyor ama büyük bir hata.Neon lambaların yapısı daha farklı.

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Bi düzeltme de ben yapıyım...Kasada kullandığımız ışıkların hepsi CCFL'dir,UV veya görünür ışık olması farketmez.

CCFL ise Cold Cathode Flourescent Light olması lazım.Soğuk Katodlu Floresan lamba yani.
    Mantık olarak bizim evlerimizdeki floresanlardan farkı yok.
    Sadece uçlarındaki flamanları ısıtmalı değildir.
    Bizim standart floresan lambalarımızın flamanları lambayı 2 ucundan ısıtır,ısıtmazsa tam bi ateşleme sağlayamaz.
    Bu lambalarda ise ısıtma olmadan doğrudan yüksek voltaj etkisiyle ateşleme sağlanır.
    Bu lambalar kesinlikle NEON değildir,sadece adı neon diye geçiyor ama büyük bir hata.Neon lambaların yapısı daha farklı.

İşin tezat yanı istanbulda gerçek işten anlayanların dışında ( Oc ve modifikasyon ürünleri satan yerler - İşten anlayan yani kasabı kapatıp bilgisayarcı açan ve kendini geliştirmeyen gibilerden olmayan satıcıların dışında ) gibip UV soğuk katod ya da sese duyarlı soğuk katod... istiyorum diyince ya rafta duran ürün için "yok abi" diyor, ya " abi o dediğinden yok ama sese duyarlı neon var" diyor ya da abi bir tarif et o nasıl bir şey diyor.

Yani gerçek adını söylersen bulman baya bir zor istanbul piyasasında. Firebal ın istanbul satıcısına bile büyük aramalar sonucu abi UV lamba arıyorum diye girmiştim artık bıkkınlıktan. UV Floresan mı var diyince; böyle mor ışık saçan uv boyaları parlatan tüp şeklinde.... gibi başlayıp devam eden cümleyi kurma zahmetine girmedim.

• hiç düşünme uv al
  • vazgeçtim katot uv dan ben bitane fan aldım kasanın üstüne led yeşil ışık veriyor kasanın içi neon dan daha iyi gösteriyor bide önceden vardı 4 renkl ledli fan oda takılı içi süper oldu. tşk ler yinede.Ama sese duyarlı neonlar varmış eğer ondan bulursam ancak onu takarım başka neon takmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corvette. -- 15 Mart 2008; 16:55:32 >

• Ufak bi ekleme de benden inverterların çıkışında 500 - 1000 V arası bir voltaj mevcut o yüzden kabloları açıkta bırakma v.s. konularına çok dikkat edip oldukça iyi yalıtınız. Lütfen bu başlığa iyice bakınız.

http://www.casemodgod.com/ccfl_inverter_rant.htm
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.