Şimdi Ara

Katmerciler'den Kenya'ya 500 milyon liralık HIZIR 4x4 kara aracı satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Katmerciler'den Kenya'ya 500 milyon liralık HIZIR 4x4 kara aracı satışı



    Ürettiği kara araçlarıyla sivil kullanımda ve savunma sanayide büyük paya sahip şirketlerden Katmerciler, büyük bir satışa imza atmak üzere. Kenya’nın ulusal gazetelerinden The Star’ın haberine göre Kenya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Zipporah Kioko, Katmerciler’den 118 adet HIZIR 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç satın almak için anlaşma sağlandığını söyledi. Henüz imzalar atılmadı. Anlaşmanın 7,7 milyar Kenya şilini yani yaklaşık 518 milyon TL tutarında olduğu tahmin ediliyor.



    Katmerciler tarafından üretilen HIZIR, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarında etkin bir şekilde kullanıldı. Kenya, Suriye’deki başarısı nedeniyle HIZIR’ı tercih etti. Bu araçlar Kenya’nın Somali sınırındaki El-Şebab terör örgütüne karşı kullanacak. Bölgenin fiziksel yapısı ve örgütün saldırı yöntemleri Suriye’deki koşullara benzerlik gösteriyor. Katmerciler'in Uganda'ya sattığı HIZIR'lar aktif bir şekilde kullanılıyor.



    Katmerciler'den Kenya'ya 500 milyon liralık HIZIR 4x4 kara aracı satışı



    HIZIR 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Özellikleri



    HIZIR 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, kırsal ve kentsal alanlardaki yoğun çatışma koşullarında yüksek dayanıklılık sergileyebilecek şekilde tasarlandı. Yüksek balistik ve mayın koruma seviyesine sahip. Operasyonlarda komuta kontrol aracı, silah taşıyıcı araç, sınır güvenliği aracı, keşif aracı, ambulans aracı gibi çeşitli rollere bürünebiliyor.



    Ayrıca Bkz.BMC'nin ürettiği askeri araçlara yerli motorlar entegre edilmeye başlandı



    400 beygir güç, 1550 Nm tork üreten 8.9 litrelik turboşarjlı dizel motordan güç alıyor. Tam depo ile 700 kilometre mesafe kat ediyor. Allison 3000 serisi tam otomatik 6 ileri vites sistemi bulunuyor. Maksimum 120 km/h hıza ulaşabilen araç, yüzde 70 eğimli yolları tırmanabiliyor. Katmerciler, bu aracın hibrit motorlu versiyonunu yapmayı hedefliyor.



    Katmerciler'den Kenya'ya 500 milyon liralık HIZIR 4x4 kara aracı satışı



    HIZIR’da silah sistemi olarak ASELSAN tarafından üretilen SARP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi kullanılıyor. Makineli tüfek ya da 40 milimetre otomatik bomba atar takılabilen SARP sistemi sahip olduğu yüksek stabilizasyon, otomatik hedef takip ve tespit yeteneği özellikleriyle dikkat çekiyor. Silahı kullanacak personel, aracın içerisinden güvenli bir şekilde kullanıyor. Hareket halinde ve hareketli hedeflere atış, gece görüş, balistik hesaplama, mühimmat sonu uyarısı ve manuel kullanım özellikleri de silah sisteminin özellikleri arasında.



    HIZIR istenirse 7 farklı opsiyonla donatılıyor. Bu opsiyonlar kurtarma vinci, silah kulesi, merkezi lastik şişirme sistemi, KBRN hava filtre sistemi, otomatik yangın söndürme sistemi, iç konuşma sistemi ve GPS. Kenya, HIZIR’da çeşitli özelleştirmeler yapılmasını istedi. Bu özelleştirmelerin ne olduğu henüz bilinmiyor.




    Kaynak:https://www.the-star.co.ke/news/2021-01-24-kdf-to-buy-118-top-military-vehicles-to-fight-al-shabaab/
    Kaynak:http://www.katmerciler.com.tr/L/TR/mid/343/g/343/c/31/id/61/HIZIR-4x4-Taktik-Tekerlekli-Zirhli-Arac.htm







  • Oh ooh kenya napicak bunla gergedan avına mı çıkacak
  • Yazlık ve kışlıkların parası çıktı desene...
  • Sizi öyle bir nefret bürümüş ki ;

    “edirne'ye enver gireceğine bulgar girsin”

    Diyenlerden farkınız kalmamış.
  • İnşAllah bölgedeki huzursuzluk ve iç savaşın bitmesine katkıda bulunur.

  • gun kullanıcısına yanıt
    neden rahatsız etti bu yorumlar? millet karnı açken kimse ordan veya burdan gelen 500 milyonluk bilmemneyin ceplerine yansımayacağını çok iyi biliyor, bişeylere körü körüne yaslanmamak gerek:)

  • Onların i yaptığı ihracat kötü bizim yaptığımız iyi ye mi geldik ?
  • Zengine hayat kolay tabi, iktidarı eleştirmeye ihtiyacı yok.

  • gun kullanıcısına yanıt
    Hocam inan ki ben de sevinmek istiyorum ama arkadaşımın dediği gibi ben açken, kazançlar hayat kaliteme yansımıyorken benim için bir anlamı yok. O paranın nereye gideceğini sen de biliyorsun ben de. Parayı alacak adam adına sevinebilirsin sadece, ben de onu yapmayı kendime yediremiyorum.
  • şunların zırhsız, ,silahsız, sivil offroad versiyonlarını üretip satsalar güzel olurdu.

  • Katmercilerin yaptığı iş genelde yabancı markalarının ürünlerini satın alıp müşteri ihtiyacına göre kişisel özelleştirmesiyle biliniyor. Dışı yerli içi ve donanım olarak ithal ürünler üretmesi ile bilinen bir firma.

  • kenya'nın o kadar parası var mı yahu?

  • Öyle gözüküyor ki motor Cummins, şanzıman da Allison.

  • Ya sizler ne cahil cühela insanlarsınız. Özel bir firmanın yaptığı satışın devletin kasasına, hatta oradan da birinin cebine gireceğine inanacak kadar zeka düzeyiniz düşük.

  • Yeşil Gözlü Bizon kullanıcısına yanıt
    bir sığır türü olan bizon avlayacaklar. amerikadan ithal oluyor bu bizonlar.

  • Devlete ve millete o kadar düşman olmuşlar ki işi özel bir firmanın yaptığı satışa kulp takmaya kadar getirmişler.

    Aynı şatışı bir yunan firması yapmış olsaydı sevinç naraları atar Türk firmalarına etmedik laf bırakmazlardı.

  • kimse ak parti hükümetine güvenmiyor ve inanmıyorda ondan

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.