flashtan kurulumu yapılan bir win 7 hazırlamak istiyorum, katılımsız win7 hazırlamayı öğrendim fakat driverların ve programlarında otomatik kurulmasını istiyorum, bu konuda deneyimi,bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım istiyorum
kokononitasK
kullanıcısına yanıt
Hocam driver lar vs. programların yüklenmesi indirdiiğiniz iso dosyasına bağlı full bir win7 indirmeniz gerek demo indirip sonradan aktive etmeniz durumuda driverları elle yüklemeniz gerekecek. onun dışında flashtan format konusunda isterseniz yardımcı olabilrim resimli bir şekilde
spanyol12
kullanıcısına yanıt
özür dilerim ben yanlış anlatmışım benim istediğim aslında flashı takıcam pcyi başlatıcam arkama yaslanıcam 40-45 dk sonra hiç bir tuşa basmadan hiç bir onay vermeden tüm driverları ve gerekli programlarıyla(winrar,chrome,ccleaner,avast vs..) hazır olacak. araştırdım ve vlite diye bi proram buldum üzerinde çalışıyorum, WİN AİK den bişi anlamadım vlite güzele benziyor
Benim de en büyük heveslerimden biriydi.Lakin her sürücü ve programın günceli çıkıyor.Şu anda oluşturacağınız kurulum flash belleği, üç ay sonra işe yaramayacak.Kurulumu rahat yapacaksınız belki, ama yine sürücü, flash player, java, tarayıcı, kodek paketi güncellemesiyle uğraşacaksınız.Güncellemeler sıfırdan değil, kurulu paketler üzerine yapılacağından gereksiz kayıt defteri ve hard disk şişkinliği oluşacak.Performans kaybı.
Sıfırdan bir format atıp, bütün programları kurduktan ve "Şimdi sistem iyi çalışıyor dediğiniz" anda, Windows 7'de Tam Sistem Yedek'inini ikinci(mümkünse harici) diske almak daha mantıklı.Sorun durumunda 'Windows'u Onarın' seçeneği ile 50-60'GBlık bir yedeği kolaylıkla geri yüklüyorsunuz(Arkanıza yaslanma süreniz daha fazla ama, kimse bu durumdan şikayetçi olmaz).Masaüstüne gelince tabi ki yine "Windows güncelleştirmeleri zamanladığı gibi yükleyecek", "Programın yeni sürümü mevcut, indirmek ister misiniz", "Virus veritabanınız eski, lütfen bu sorunla ilgilenin" gibi uyarılar kaçınılmaz olarak gelecektir.Cep telefonlarında bile güncellemerden kaçamazken, masaüstü ve laptoplarda mümkün değil kaçamazsınız.
Vlite benimde zamanında sadece sp1 paketi ve bir kaç sürücüyü kurulum diskine entegre etmek için kullandığım bir programdır.Başarılıdır, lakin kurulum sonrası masaüstüne geldiğimde verdiği bir reklam uyarısı ile canımı sıkmıştır.Windows klasörü (sanırım System32 alt dizini) içine attığı ufak bir programcıkla bu uyarıyı vermişti.Sildim.İçim rahat etmediği için bir süre sonra eski yöntemle tekrar kurulum yaptım.
Flashtan atacağınız formatın .iso dosyasının içinde driver ve proğramlarının entegre edilmiş olması gerek. Yani ona göre .iso dosyası indirmelisiniz.
koropK
kullanıcısına yanıt
çok teşekkürler backup yapmak bana da mantıklı geldi acronis yada norton ghst kullanıcam galiba