Şimdi Ara

Katılım Bankaları ve Faiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bu konuyu tartışmak fikir alışverişi yapmak istiyorum. Sizce faizsiz midir değil midir ? Hangi bankayı tercih etmeliyiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Faizin ne olduğunu öğrenirsen böyle bir soru sorma gereği duymazsın. Faiz "bankaya 10 lira yatırıp 1 yıl sonra 20 lira almaktır" sığ anlayışı değildir.

    Seküler dünyada faiz tuzağı müslümanları fakirleştirmek içindir. Tıpkı zekat gibi. Oysa faiz haksız kazançtır, başkalarını sömürmektir. Yangelip yatıp başkaları üzerinden kişisel paranın miktarını çoğaltmaktır.

    Zekat vermek ve faize bulaşmamak kar etmektir. Ama faiz almıyorum, ama faiz alanların faizini ben ödüyorum. Kar etmiyorum, zarar ediyorum. Zekat veriyorum, ama vergi de verdiğimden dolayı zekat vermeyip sadece vergi verenden aşağıda kalıyorum. Kar etmiyorum zarar ediyorum.

    O yüzden faiz ve zekat kavramları seküler ekonomi dünyasında müslümanlar için bir tuzaktır. Klasik faiz ve zekat kavramı sadece İslami ekonomi dünyasında geçerli olur. Seküler ekonomi dünyasında müslüman ne zarar eder, ne ettirir prensibi ile hareket etmeli. Seküler dünyada faize bulaşmamak budur. Zekat vererek ve faize bulaşmayarak zenginleşirsin. (Zekat vermenin ve faize bulaşmamanın sonucu zarar ediyorsan orada zekattan ve faizden bahsedilemez) Zekatın farz ve faizin haram olmasının mantığı budur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 10 Aralık 2020; 18:39:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kadılım bankası faiz kullanmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O yüzden kullana bilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kâr payı faizdir dincilerin dindarları tokatlamak için uydurduğu bir kavramdır, akıl var mantık var inandığınız Allah'ı kandırmaya çalışıyorsunuz, mb faiz artırınca bunlar aynı oranda kâr payını artırıyor, dini hassasiyetiniz varsa bulaşmayın.

  • İslamiyet neden Müslümanların fakirleşmesini ister anlayamıyorum. Paranızı faize yatırmayıp kenarda tutarsanız para enflasyon vs. gibi sebeplerden dolayı eriyip gidiyor. Haksız kazanç olarak görenler var ama paramızı kenarda tuttuğumuz müddete haksız kayıp oluyor aslında...

  • islamiyet insanlarin fakirlesmesini elbette istemez, hatta elindeki parayi yani colugunun cocugunun rizkini carcur etmek dogru degildir yastik altinda tutarak.

    bunun icin bir musluman ne yapacak doviz alacak, altin alacak gumus alacak vs.

    enflasyon oranina kadar olan faiz haram degildir elbette. kuranda haram kilinan ‘riba’ ile bankanin enflasyonun altinda verdigi faizin uzaktan yakindan birbiriyle alakasi yok.

    burdaki temel mantik sudur: 100 lira parayla 3 kilo et alabiliyorsan bundan on sene sonra da 3 kilo et alabilecegin degerde olmali elindeki para.

    para reel bir sey degildir, satin alabilecegi seyler ile olculur degeri dolayisiyla burda birim olarak 100 lira bir sene faizde 110 lira oldu eyvah faiz bu demek cok komik bi yaklasim cunku baktiginda o 110 lira 100 liranin alacagi kadar seyi bile alamiyor, 120 lira olmaliydi ornegin.

    tabi altinla vb. ticaret yapilan bir donem icin dusunursek (altin asla degerini kaybetmiyor degerini koruyor para gibi sanal bir sey degil cunku) senin birine 10 birim altin verip bunu 12 birim olarak geri talep etmen kuranin yasakladigi RİBA nin ta kendisi.

    fakat ne hikmetse din genelde okumamis, dunyadan bir haber, ekonomiden bi haber cahil kesimin tekelinde oldugu icin enflasyon oraninin altindaki faize bile haram demisler hicbir kurani ve akli gerekce gosteremeden.

    kuranda yasaklanan RİBA yani TEFECİLİKtir. birine 100 birim gumus verdin bunu 150 birim olarak talep ettin diyelim bu iste “Allah’a ve resulune savas acmak” olarak anlatilan ebedi cehennemlik gunah sayilan RİBAdir.

    yuzyillar sonra bankalar kuruldugunda para enflasyon vb. devreye girdiginde bunu banka faizine uyarlamaya calismislardir belki de iyi niyetle ama maalesef cehalet dolayisiyla cok komik bir hata yapmislardir.

    evet enflasyonun uzerinde bir faize haram denilebilir (ki boyle bir faiz veren banka zaten bulamazsiniz) ama oteki turlusunun ne dini ne kurani ne de akli bir dayanagi yoktur.

    tv de cubbeli sarikli din tuccarlarini, caminin egitimsiz imamini dinleyen hic arastirmadan sorgulamadan okumadan dusunmeden bu haramdir diyip kestirip atiyor, yani kolaya kaciyor.

    buyuk ihtimalle bu guruh simdi bu mesajin altinda bana da saldirir.

    bu arada kiymetli alim suleyman ates ve hatta yasar nuri ozturk de bu dediklerimi soylemistir. ama tabii beyni orumceklenmis gelenekci kurandan bir haber muslumanlar belki 1000 sene de gecse bu gercekleri goremeyecekler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynı şeyin lacivertidir, sadece faiz yerine kâr payı derler o kadar. Ayrıca günümüz dünyasında özellikle Türkiye gibi ekonomisi leş olan bir ülkede faizsiz para tutmak direkt zarardır, enayiliktir. Enflasyon gerçeği varken faizden kaçmak direkt birikiminizin erimesi demektir. Ki zaten faiz de bin bir türlü hileyle düşük gösterilmeye çalışılan enflasyonun altındadır. Faize rağmen birikiminiz TL'de erimektedir. Yoksa kimse size hayrına para vermiyor zaten. Paranızı kullanıyorlar karşılığında enflasyon karşısında erimesini engelliyorlar o kadar ki buna rağmen eriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.