Şimdi Ara

Katalizör Arızası - Katalizör Temizleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
87.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün serviste 120 bin bakımını yaptırdım. Bujiler falan da değişti. LPG'den dolayı motor arıza ışığı yanıyordu zaten. Tam iş bittikten sonra ustadan aracı bilgisayara bağlayıp arıza ışığını söndürmesini istedim. Bilgisayar "Warm up catalyst deterioration" arızasıverdi. Normalde hep "yakıt" hatası veriyordu LPG'den dolayı. Bir iki baktı, pek bir şey olmaz deyip ışığı söndürdü.

Kabaca "ısınma (başlama) katalizör bozukluğu" denebilir Türkçede. Nasıl bir sorun olabilir arkadaşlar?

Bugün sanayide bir yere gittim. Böyle böyle dedim. Katalizör arızası var dedi, sadece dediklerime bakarak. Temizleriz, dedi. Netten biraz baktım, temizlemenin sıkıntı oluşturabileceğini falan yazmışlar.

Son güncelleme / 31.01.2014

LPG ayarını yaptırmak için bir yere gitmiştim. LPG ile alakalı olup olmadığını sordum. Tam bir cevap alamadım ya da ben hatırlamıyorum. Neyse mesele bu değil. Katalizör olarak kaputun altında motorun bir tarafında olan bir parçayı gösterdi, bunun değişmesi gerekir; 700-800 lira tutar yan sanayiler dedi. Ben, arabanın arkasındaki egzoz çıkışının olduğunu sanıyordum ki ustanın biri de bana öyle söyledi.
    Kafa karıştı benim. Şimdi lütfen tam olarak nereyi değiştirmem gerektiğini söyler misiniz acaba?

Katalizör Arızası - Katalizör Temizleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trcn -- 31 Ocak 2014; 20:58:33 >

• Güncel
  • Güncel
  • Temizlettir hocam. Sirf bu is yüzünden bir tane arac kaybettim...
  • tipik bir lpg ye bağlı katalizör arızası,,, yüksek yanma ısısına dayanamayan katalizörler aynı subaplarda olduğu gibi cortlar,, araya 1500 lira sıkışmış gibi duruyor,yan sanayi alırsan 700-900 tl civarı
  • Yerli üretim var...Git yeni alıp taktır....Ustalara para soyulma...Pahalı değil.. DHF. Katalizör topiği var orada çok ayrıntılı bilgi var...Kolay gelsin..
  • O zaman temizletmek mi yenisi almak mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temizleme için 75 lira istediler

• Hocam,araba nedir?
    Birde katalizör de temizleme olayı hikaye,içi tamamen seramikten yapılmıış arı peteği şeklinde bir filitre düşünün..
    yan sanayi 700-800 ödersiniz belki daha fazla ama gaantisi olmaz parçanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

tipik bir lpg ye bağlı katalizör arızası,,, yüksek yanma ısısına dayanamayan katalizörler aynı subaplarda olduğu gibi cortlar,, araya 1500 lira sıkışmış gibi duruyor,yan sanayi alırsan 700-900 tl civarı

dediğin gibi 1500 hatta fazlası sıkışmış gbi.
  • O miktar benim için çok fazla su anda. Araç Lancer. Diyelim ki degistirmedim, araba için kısa dönemde ne zararı olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trcn -- 28 Ocak 2014; 10:39:37 >
  • katalizörü iptal et hem gücün artar hemde kurtulursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: trcn

O miktar benim için çok fazla su anda. Araç Lancer. Diyelim ki degistirmedim, araba için kısa dönemde ne zararı olabilir?

Hocm bende de var aynı sıkıntı.
    kısa dönemde hiç bir zararı yok.
    parçanın olayı zaten yanma o dasından çıkan gazı filitre edip emisyon değerlerine uyumunu sağlamak.
    arıza ışığı göz zevkini bozmadığı sürece sorun yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

katalizörü iptal et hem gücün artar hemde kurtulursun

İptal ettirsede arıza lambası yanacak maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trcn

O zaman temizletmek mi yenisi almak mı?

benzinlide katalizör cortlayınca araba resmen bozuluyor,çalışması,sesi darmaduman oluyor,benzinlide iptal iyi olmuyor,,,,, euro 4 motor dizellerde problem yok hatta benim gibi iptal et performansın artsın ama euro 5 dizellerde arıza lambası yakıyormuş,çift oksijen sensörü varmış ondan diyorlar, euro 4 gibisi yok valla ,, haa bu arada euro 5 lerde birde dpf belası koymuşlar, o da ayrı bir rezalet,, ben olsam euro 5 motor dizel almazdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

katalizörü iptal et hem gücün artar hemde kurtulursun

İptal ettirsede arıza lambası yanacak maalesef.

niye yansın ki bi röle takıyorlar işlem tamam
  • Katalizörü temizletmek değiştirmek değildir, içindeki yapıyı alacak, boş kalacak o bölgedeki şişkinlik. Sadece temizlettiğinde tabiki birtakım zararlara sebebiyet verecek. Yakıtın çok az artacak , emisyon değerin artacak ancak yakıtın LPG olduğu için emisyon ölçümünde problem yaşamayacaksın. Ancak en büyük problem senin için aracın motorunun çıkardığı ses olacaktır. Aracın eski bir araç ise temizlettir ,yeni ve kıyamadığın bir araçsa yenisini taktır tavsiye olarak.
  • aynı sorun 1.4 symbolde de oldu 450 tlye değiştiler. sabahları şıngırtı yapıyortu egzoz.
  • Yorumlar için teşekkür ederim. Katalizörü iptal etmek nasıl oluyor ki? Muayenede falan sorun çıkarırlar mı acaba emisyon değerleri artarsa eğer?
  • Yorumlar için tekrardan teşekkür ederim.

Pekiyi ben katalizör arızasını değiştirerek gidermeye çalışsam, neyi nasıl hangi ad altında almam gerekiyor? Bugün başka bir yere daha gittim. Bilgisayara bağladı. Yine aynı arızayı verdi. Katalizör delinmiş dedi.

Katalizör mü almam gerekiyor, katalitik konvertör mü yoksa bambaşka bir şey mi? Kısaca ne almam gerekiyor? Sanırım bir de bunlarda sensörler falan da varmış. Bunları ne yapacağız?

@hasinist @K0rkunc @ogretmenht @hiroshi_nakamura @sserkaan
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.