Şimdi Ara

Kat İrtifakından Kat Mülkiyetine Geçiş için İstenen belgeler. izlenecek yol (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
39.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: baranel

    Dostum direkt bilgiyi belediyeden almanda fayda var. ama anladığım kadarıyla mütahit başkasının arazisine bir miktar girmiş. bana biraz karışık durum gibi geldi. umarım halledersiniz.
    şurada iskan nasıl alınır diye konu var bi bak istersen.
    tıkla

    dostum baskasının arazısıne gırme yokda arazının kullanılabılır alanı belırlenıyor ya mesela 400 m2 arazının % 40 ına ev yapılır gerısı yesıllık yada otopark dıye o alanda buyume olmus sanırım
  • Dostum ne desem yanlış olur, ama bildiğim kadarıyla sözleşmede yani arsa sahibi mütahit arasında şöyle bir madde yoksa yani, iskan raporu alımı daire kat sahiplerine ait olup mütahite ait değildir, o zaman sorumluluk mütahitindir, çünki belediyeden alınılan projeye uylmamış, yinede bi uzmana danışmanızda fayda var.
  • devlet nerden para bulacağını iyice şaşırıdı ha

    emekli, evi olup zar zor geçinen insanlar ne yapsın ?? üç kuruşla geçinicem diye uğraşıyor bide ekstra masraf çıkıyor

    nalet olsun hepsine....
  • yaw boşyere bozmayın tapularınızı bu kadar masraf yapmanıza değmez.

    Zaten daha vatandaşın yüzde 60ı bihaber bu kanundan. Bilenlerde prosedürü çok olduğu için bulaşmıyor bu işe. 1.000 TL ceza keserse kessinler satarken 1.000 TL pahalıya satarsın evi olur biter. Satmadığın sürece de zaten ceza karşına çıkmıyor.

    Şimdi en basitinden tapuyu yeniletmek için:

    DASK yaptırsan - 100 TL
    Yeni tapu harcı - 1.000 TL civarı tutuyor herşeyi ile

    1.100 TL veripte bu eziyeti çekmeye değer mi? Önce tapu dairelerinin işleyişini hızlandırsınlar. Rüşveti kaldırsınlar. Tapu daireleri simsar kaynıyor. Simsarın 1 saatte çıkarttığı tapuyu sen 1 haftada anca çıkartıyorsun. Bugün git yarın gel...

    Zaten bu kanuna uygulamaya geçildikten sonra bir vatandaş yada kuruluş dava açar kazanır. Emsal olur herkes bundan yararlanır. Sonunda devlet af getirir binalara. Paranıza sahip çıkın.

    Akılsız iktidarın çıkardığı akılsız kanundan başka birşey değil. Rahat olun.




  • AYIP AYIP!!!! GERÇEKTEN COK AYIP.
    baktım pederle valide birşeyler hesaplıyorlar masada moralleri bozuk 3 bin 600 tl ye yakın para gerekiyor tapu işlemleri için toplamda.
    eski binadaki daire topularında geçerli yeniler sözde yasaya göre zaten!
    insanları nasıl sömürceklerini şaşırdılar.
    hadi eskiden iş,güç varmıs böyle değilmiş ekonomi almıslar ev mülk simdiki eften puften 300 liralık parayı yatırılamıyor ne durumda insanlar!


    haram olsun gerçekten haram olsun!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARNİNG -- 14 Mayıs 2009; 2:20:22 >




  • Kişisel yorum yapmadım ama yapayım.
    Bu sorun vatandaştan yani bizlerden kaynaklanan bir sorun değil, tapu daireleri zamanında sorunu çözseydi. hadi yasa değişti şimdi çözülüyor insanlar neden bu kadar çok birokrasiye tabi tutuluyor, vede üzerine birde döner sermaye ücreti anladığım kadarıyla bağış alınıyor, okadar uğraştan sonra.tamam herşeyi hallettik diyelim bu seferde evin vergisi artıyormuş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 14 Mayıs 2009; 14:06:47 >
  • Arkadaşlar bu gün belediyedeki işlemleri başlatamak için gittim. Bina sakinlerinden birinin tapu fotokopisi yada ada parsel nosu gerekli. ( 1. msj ekledim ). Tarih veriliyor bana verilen tarih 5 haziran yani 22 gün sonra gel al, daha diger yerler ne der bilmiyorum. BİLGİNİZE.
  • Neyseki "kat mülkiyeti" olarak geçiyormuş bizim tapu.

    İşlem yaptıracaklara Allah sabır ve kolaylık versin....
  • ne desek boş... adamlar bunlar koyun nasılsa ne versek yiyorlar değip g....meye devam ediyorlar
  • yukarı
  • sizde hala bunlara oy vermeye devam edin..

    Helal olsun.. pardon pardon... HAMDOLSUN!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rørø

    sizde hala bunlara oy vermeye devam edin..

    Helal olsun.. pardon pardon... HAMDOLSUN!


    şimdi bu konuda art niyetlilik arama, yapılan doğru ve gereğinde bir işlem bu. mütaahit aldığı arsaya ev yaptığında, yapılan yer, bir mesken niteliği taşımadığı için, yapım süreci sonunda kat irtifakı tapusu verilir... yapılan bina aileler tarafından alınıp oturulmaya başladığında, aldıkları tapuda, bu arsa içindeki, bölüm (hak) sahipleri olarak geçer. yani yer daha bina niteliği kazanmamış ve içinde yaşanılan yerin ortak hakları daha belirlenmemiştir.

    bu aşamadan sonra herkes oturduğu dairenin kat mülkiyetine geçildikten sonra, kullanım hakları, ortak yerler, bahçe ve garaj kullanımları gibi hakları, kanuni düzenleme içinde, hakkını hukukunu savunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 14 Mayıs 2009; 15:46:23 >




  • güzel ve faydalı bir konu olmuş, teşekkürler.
  • Yahu bizim babamların oturduğu ev 4 katlı 35 senelik betonerme yapı, tapuda yığma kagir bina yazıyor buna nasıl halolucak
  • Arkadaşlar tapuda konuştuğum bir görevli 450-500 m2 nin masrafı 500 bilemedin 550 tl olur demiti, demin yaptıran biri ile konuştum, onların arsa 700 800 m2 rahat var 20 daire ne verdiniz tapuya dedim daire başı 50- 55 verdik dedi. Atıyorum 450-500 m2 arsa üzerinde 8 daire var dersek 550 olsa böl 8e. yine kesin rakamlar değil bunlar, birde deprem sigortası ekle..Yani arkadaşlar üzmeyin kendinizi daire başı 300 bile tutsa ki hiç sanmıyorum, canımız sağolsun, düşün düşün başıma ağrılar girdi, sağlıgımdan damı kıymetli. Her şey iyi olcak inanın baranel kardeşinize..
  • AKP'yi zerre kadar sevmem;ama bu uygulama kısmen doğru.

    Adam apartman dikiyor 3-4 katlı,arsa olarak gözüküyor.Emlak vergisi cebe atılıyor.Ben keriz miyim,vergimi tam ödüyorum.

    Uygulamada eksiklikler de yok değil.Müteahhidi bulacaksınız diyor,adam öldüyse,yurt dışına gittiyse ne yapacak ev sahipleri?

    Bunun sorumlusu da devlettir.İskan izni ne demek,müteahhit sorumluluklarını yerine getirmiş,belediye kontrol etmiş,bütün işler tamamlanmış demektir.Tabi ki bizim ülkemizde her alanda olduğu gibi bunda da baştan savma iş yapıldı,belediyeler kontrolü gevşek yaptı.İzinler verildi.

    Para mevzusu da yanlış,hem belediyeler hata yapıyor,hem de faturayı halka kesiyorlar.
  • Arkadaşlar bireysel olarak başvuru olmuyormu ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: * Deniz *

    Arkadaşlar bireysel olarak başvuru olmuyormu ?


    Bireysel baş vurursanız tüm bina işlerini yaptırırsınız, ve muhtemelen pahalıya patlar. örnek belediyeden sana ait belge vermezler tümü, vergi dairesi diyelimki size verdi temiz kağıdı, tapu masrafı var birde
  • bu olay tam bir fiyasko kat mülkiyeti için 15bin tl istiyorlar yoksa cezası 1000 tl den başlayan bir fiyat ile faiz uygulanıyor .

    insan düşünmeden edemiyor ''kardeşim siz bizden bu parayı isteyeceksiniz de, o zaman niye tapu verdiniz? neden elektrik su doğalgaz bağladınız? '' milleti zaten habire soyan bu kişiler ne zaman doyacak , merak konusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkuluk13 -- 15 Mayıs 2009; 0:24:37 >
  • bunlara para kaptırırsam haramül-zıkkım olsun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.