Şimdi Ara

Kastamonu cinayeti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce baraj inşaatında çalıştım. Havuzu olmayan baraj olmaz. Bakın baraj gölü demiyorum, taşma havuzu olmayan. Barajda yıkılma yok zaten öyle bir şey olmaz. Taşma kapaklari açılmış. Mesaj çiftçilere gitmiş. Daha önce belediyeye de haber verilmiş. Bugün değil belki ama bir gün mutlaka hesabı sorulur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halil altın

    "Nehir tipi hidroelektrik santraller depolamasız (baraj gölü olmayan) santrallerdir. Su toplamak için nehrin içine bir set çekilmekte ve nehir suyu bir boru veya tünelle santrale yönlendirilip elektrik üretilmektedir (Ulaş, 2010: 152)."

    Bu şekilde hes lerde var. DH gündem belirleyicileri her şeyi bilir! Ama hes lerin tamamı Keban barajı gibi suyun biriktigi türden değil.

    Ben sele barajın ne kadar etkisi oldu onu bilmem. O ancak incelemeyle yada o an orada olmaya anlaşılır.

    Fakat anlaşılan bir şey varki, toplum olarak bilincsizlik açgözlülük ve siyasi olarak kuralları uygulamamak, bilime göre değilde şartlara göre hareket etmek bu felakete yol açtı.

    Oradakilerin hepsine geçmiş olsun. Bu olaylar hepimize de ders olsun.

    Buradaki DH gündem belirleyicilerinin Bozkurt ilcesinde yarım dönüm bir arsası olsaydı acaba oradaki vatandaştan farklı mı davranirlardi? Onun için suçlarken biraz empati yapsınlar!

    FORUMUN SEVİYESİ BU İŞTE..





  • ezine çayı üzerindeki baraj gölünün fotoğrafını birisi atabilirmi?

  • Tüm HES'lerde büyük havuzlar var. Elbette baraj gölü boyutunda değil lakin sele sebep olacak kadar havuzları var. Buradada set ile yapılan havuzdan bahsedilmiş.


    Söylenen şu köprülerin altında kütükler bir tür baraj oluşturmuş, üstüne kapaklar açılınca iki küçük baraj yıkılmış gibi olmuş.

    Bir dakikada sel oluşmaz sel yavaş yavaş oluşur. Bildiğin cinayet bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 14 Ağustos 2021; 15:7:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Tüm HES'lerde büyük havuzlar var. Elbette baraj gölü boyutunda değil lakin sele sebep olacak kadar havuzları var. Buradada set ile yapılan havuzdan bahsedilmiş.


    Söylenen şu köprülerin altında kütükler bir tür baraj oluşturmuş, üstüne kapaklar açılınca iki küçük baraj yıkılmış gibi olmuş.

    Bir dakikada sel oluşmaz sel yavaş yavaş oluşur. Bildiğin cinayet bu.

    YANLIŞ KİŞİYİ ALINTILAMIŞSIN HACI..

  • Pardon yavv şimdi yazanı gördüm cevap vermeye gerek olan biri değil o zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Pardon yavv şimdi yazanı gördüm cevap vermeye gerek olan biri değil o zaten.

    HAKLISIN..

  • Dünyada ortalama sıcaklık eskisine göre yüzyıllar içinde değişirken artık 30-50 yıl içinde değişmeye başlıyor. Türkiyenin bulunduğu Libya doğu Akdeniz Türkiye Karadeniz ve Ukrayna ya kadar uzanan bir kuşak var. Bu kuşak 2050 ye kadar +3 derece artacak. +1 derecelik artış zaten oldu. Bu yaz ile 38 derece yaz sıcağını bu günlerde görmemiz bu sebeptendi. Yangınların sebebide buydu.

    Ortalama sıcaklığın artması max sıcaklığın +7 derece artabileceği anlamına geliyor. Yani 30 sene sonra İstanbul adana Antalya gibi 48 derece sıcaklıkta olacak. Karadeniz fındık çay üretimi düşecek. Karadeniz domates muz portakal şarap üzümü gibi şeylere elverişli olacak. Antalya bölgesi de Fas, Libya sahilleri gibi olacak. Bu duruma devletin bence hızla adapte olması gerekiyor. Şuanda yaklaşan büyük kuraklığı susuzluğu görmüyoruz. Bunlar daha başlangıç belirtileri.

    Kışın dağ tepeleri kar olur. Çok yağmur yağsada kar suyu tutar. Sonra ise bu kar baharla yavaş yavaş yaza kadar erir. Yazın yağan yağmur kara dönüşmediğinden hızla dağ eteklerine akar. Burada hesin etkisi ufak su çaylarının su debisi için ıslah edilmiş olması olabilir. Normalde toprağa akacak sular daha akar olarak ana kanallara aktarılmış olabilir. Bu da suyun daha fazla yükselmesine neden hes olmuş olabilir. Hes barajının kapağı var ve bu açılmış ise matematiksel olarak suyu şehirde yükseltmez. Ancak kapağın önündeki arazi etkilenir.

    Burada aslında en büyük hata: haritacılık. Piri resiten gelen Osmanlı torunları, google earth bile benzeri bir belediye yazılımına sahip değil. Üç boyutlu olarak araziye evleri önce sanal olarak yapamıyorlar. Bu üç boyutlu haritacılıkla gta oynayan gençlerimiz var ama sel simülasyonu tsunami simülasyonu, gibi şeyler yapamayan belediyelerimiz var. Teknolojiden, bilimden uzaklaşan toplum zaten islamdan da ahlaktan da uzaklaşır. Böyle bir toplumun sonu da hep afetler olur.

    Olan yine gariban halka oluyor. Onların canı yanıyor onlar çekiyor. Düşünün şimdi haberde geçiyor vergi borçlarını ertelemişler 2022 Ocak ayına kadar. Yahu adam mesela lokantacı zararı belki 200.000 TL belki 6 ay çalışamayacak ta. Şimdi sen devlet olarak bu esnafın vergisini erteliyorum vay be işte devlet baba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ezine çayı üzerindeki baraj gölünün fotoğrafını birisi atabilirmi

  • Rhodium kullanıcısına yanıt

    Akarsu barajı yapılırken, toprağa akacak sular ana kanala yönlendirilmiş olabilir diyorsunuz. Hata sizce bumu?

    Kömür santralleri çevreyi kirletiyor

    Doğal Gaz santrallerinde üretim maliyeti fazla

    Akarsu santralleri çevreyi etkiliyor

    Nükleer santral tehlikeli

    ....

    Tabi yukaridakiler santrallerin dezavantajları

    Ama her yıl artan elektrik enerjisi ihtiyacı nasıl karsilanacak? Yetersizlik nedeni ile elektrik kesintileri başladığında ne yapacağız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.Dere yatağına yerleşim yaptırmayacaksın


    2.Dere yatağına yerleşim yaptırma gibi bir hata yaptıysan bu sefer Hes yapmayacaksın. Çünkü Hes su ile dolu olduğu zaman yüksek miktarda yağmur yağarsa fazla suyu tahliye için kapaklarını açar çok yüksek miktarda su aniden serbest kalır.


    3.Sel tehlikesi bulunan bölgeye tomruk deposu yaptırmayacaksın. Suda yüzdükleri ve ağır oldukları için yıkımı artırır. Ayrıca yapıları nedeniyle bir yerlere takılıp set oluşturur.


    4.Sel durumu varsa sirenlerle halka uyarı yapacaksın ki halk yükseklere çıksın bölgeden uzaklaşsın.


    Hadi her hatayı yaptın abi son hatayı nasıl yaptılar. Polisler galiba anons yapmış inin arabalarınız çekin diye. Ne arabası yükseklere çıkın sokakları boşaltın diye sirenlerin çalınıp anons yapılması gerekirdi. Ortalığı yıkmaları gerekirdi sirenlerle. Polis kornası olur mu ya! Bu mu afete hazır olmak.


    Şehir halkı resmen ne olacağını bilmeden birden sel ile karşılaşmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OdATA- -- 14 Ağustos 2021; 16:51:9 >




  • şimdi bakın. alttaki haberde bahsi geçen kadın'a arabaları çekmeleri için haber önceden gelmiş. bu demek olyor ki selin ilçeyi vuracağı önceden biliniyormuş. ve ilçeye haber salmışlar. bu da hes'te bir problem yaşandığını ispatlar niteliğinde. şimdi sorulması gereken sorular şunlardır.

    1-) hes'in baraj kapaklarında sorun var mıdır?

    2-)eğer hes'te problem yoksa baraj kapaklarının açılmasının onayını kim verdi?


    şu dakika savcılığın harekete geçip konu ile ilgili araştırma yapması lazımdı. fakat şu yaşadığımız dönemde bunların olmayacağını biliyoruz. daha hızlı tren'de ölenlerin davaları devam ediyor. bilerek ve istenerek karar açıklanmıyor. büyük ihtimalle de kararı açıklamayacaklar ve dava zaman aşımına uğratılacak. sorumlular da ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşacaklar. burada da böyle bir süreç gidecek işte. kastamonu da bir bilinmezlik var. iktidar partisi mensublarının açıklamaları da bu sürecte bir problemin olduğunu ve üzerini kapatmaya çalıştıkları da gözlemleniyor. milleti yine tehdit ederek susturmanın peşindeler. cumhurbaşkan'nın da alelacele kastamonuya gidip doğalgaz müjdesi vermesi tamamen trajik bir komediydi. insanlar ölmüş, evleri yıkılmış sorumluları öne çıkaracağının sözünü vereceğine doğalgaz müjdesi açıklıyor. yıkılıp giden ilçe için! sırası mı bu? yine olan halka oldu...



    DW Türkçetwitter
    “Kastamonu Bozkurt'taki sel felaketinde binaları yıkılan ve ikiz çocukları kaybolan Arzu Yücel: "Bize arabaları çekin dediler. Canlarınızı, evlatlarınızı kurtarın demediler. 5 dakika içinde ben onların hepsini çıkartıp alırdım. Dere taşmış, onu bile söylemediler" https://t.co/w66svo57ES”
    https://twitter.com/dw_turkce/status/1426201725715820547



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF22259B6 -- 14 Ağustos 2021; 17:1:0 >




  • Arkadaşlar lütfen DERE YATAĞI diyip ezbere konuşmayın lütfen! Gidip gördünüz ilçeyi? Yağmur ya da karların erdiği zaman çayın akışını gördünüz mü hiç?Tamam doğru değil lakin bu ilçe on yıllardır böyle. Biraz şiddetli yağmur yağınca ezine çayı hızlı akar gider. Burası benim memleketim her yıl giderim ve en son 10 gün önce geldim. Su neredeyse kurumuş gibiydi,çok az akıyordu. Hiç mi görmediniz videolarda 1-2 dakika içinde sular aşırı yükseliyor.Tamamen HES kaynaklı. Fakat medya sansürleniyor!. Yok ilçe seçimlerde tercihini yapmış vs diyip saçma sapan siyaset yapmayın. Onlarca ölen kaybolan yakınımız var!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlar nasıl insan la kadın dogru soyluyor dıye fetocu ılan edıyorlar unıversıteye alınmadıgı zaman magdur edebıyatı yapıyorlar.ALLAH sorar ınş bir gün bunlara


    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Ft%3D100%26v%3DUB9xj2tt_Gs%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGM6X8ooGIhDGbzBAP4627tmyfWRbh3OFMgFy




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 14 Ağustos 2021; 20:14:32 >
  • Provakatörlerden midemiz bulandı. Sosyal medya yasası bir an önce çıkmalı. Ortaya bir şey at doğru yanlış demeden millet paylaşsın. Mesela bayrak muhabbeti. bu tip o kadar çok paylaşım yapılıyor ki artık kimse doğru mu diye sorgulamıyor. Yalnız birileri unutuyor ki bu twitter operasyonları birilerinin istediklerini yapmadığınızda sizede yapılır. Medya sansürleniyor diyenler buyursun video veya kanıt paylaşsın.



    Aşağıdaki videoda hes mi patlamış? Patladıysa bire muhalif gider videosunu çeker. ama ortada sadece sözler var. Şimdi .... biri gelir beni yandaş ilan eder. Kendi kötü niyetinizi millete yandaş diyerek

    kapatamazsınız.


    İşin sinir bozucu tarafı habercilerin hes i havadan görüntülemiş olmasına rağmen buradaki trollerin hala hes yüzünden oldu demesi.

    ensonhaber
    İtalya'nın Como Gölü bölgesini sel vurdu
    https://www.ensonhaber.com/dunya/italyanin-como-golu-bolgesini-sel-vurdu


    teyit.org
    Antalya’daki bir tesisin gönderine Afganistan bayrağı çekildiği iddiası | Teyit
    https://teyit.org/analiz-antalyada-bir-plaja-afganistan-bayragi-cekildigi-iddiasi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 14 Ağustos 2021; 23:8:6 >




  • Cinayet mi yoksa intihar mı tam belli değil. Biraz bile bile lades gibi. Şunu söyleyeyim, bu ihmaller bugün örtbas edilse de, günü geldiğinde mutlaka birileri "gardaş sen dere yatağındaki inşaata nasıl ruhsat verdin?" diye soracaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    Cinayet mi yoksa intihar mı tam belli değil. Biraz bile bile lades gibi. Şunu söyleyeyim, bu ihmaller bugün örtbas edilse de, günü geldiğinde mutlaka birileri "gardaş sen dere yatağındaki inşaata nasıl ruhsat verdin?" diye soracaktır.

    Sanırım siz Türkiye de yaşamıyorsunuz? Öyle bir hesap sorulacak olsa ülkede siyasetçi kalmazdı.

  • olayın hes'ten kaynaklanıp kaynaklanmadığı yakında belli olur da, canınızı kurtarın diyeceğine, arabanızı çekin diyen polislere ne demeli? sırf ben 2 tane video gördüm arabasına gitmeye çalışıp sel sularına kapılıp yüksek ihtimalle ölen insanların olduğu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soylu yine saçma sapan şeyler konuştu.

    Kendi başarısızlıkları yüzünden, yine başkası suçlu ilan edildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hes'in patladığı falan yok, yalan konuşmayın, patlayacak hes yok zaten

    Adem Metantwitter
    “İşte HES ile ilgili gerçek. HES Patladı mı? patlamadı mı? Yorum sizin... https://t.co/gbU0lVnKeS”
    https://twitter.com/AdemMetan/status/1426581320025640968?s=20



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moustapha129 -- 15 Ağustos 2021; 0:16:30 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.