Şimdi Ara

Kasma sorunu (ayrıntılı anlatım.biri çıkar elbet anlayan:)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Slm,Öncelikle Pes 4'den Pes 5'e kadar çok rahat ve çok güzel oynadığım bir oyundu.
    Geçtiğimiz yazın ortalarına doğru Pes 5'de hafif kasmalar oluyodu ama geçiyodu..bu gittikçe sıklaşmaya başladı ve artık gözümü ağırtıyodu.
    daha sonrasında Fifa07 çıktı ve onu aldım. o da ne! fifa'da aynı! ister en düşük,ister en yüksek çözünürlükte oynayaym hep ekranın hızlandığı bölümlerde kasma var.fifa'dan da soğudum (zaten pes hastasıydım) ve Pes 6 çıktı.umarım bu müthiş oyunda bu sorun olmaz dedim ve Pes 6'yı kurdum ama malesef aynı :( artık pc'den olduğunu anlamıştım heralde virüs vardı? Çaresiz kalınca Format attım.PC'Ye hiç bir program kurmadan oyunu açtım ve çok güzeldi (sadece kale vuruşlarında hafif kasıyordu o kadar. daha sonrasında PC'Ye kurduğum programlar şunlar: Kaspersky,Freenote,deamon tools,vista,fraps,play65,photoshop.
    yine kasmıyordu ama 3-4 gün geçti ve eskisi gibi olmasada özellikle ceza sahasında oyuncuların kalabalık olduğu anlarda resmen kasıyor!
    bıktım artık ya o kadar para verip pc'yi kaliteli hale getirdim ama şu olanlara bak! FEAR'ı bile çok nadir kasmalarla oynuyorum ama şuan nba bile kasıyor nedir anlamadım :( yeterince ayrıntılı anlattım sanırım artık bilgili arkadaşlardan yardımlarını belkiyorum :)

    Sistemim:
    ATI Radeon x700 pro. 512.
    1,00 GB RAM.
    3.40 GHz
    Windows XP.







  • İlk okurken ramdir dedim fakat 1gb gibi güzel rakam. Birde senden isteğim kasma zamanında bakarmısın ramlerin ne kadarı doluyor? ne kadarı boş kalıyor. Bilgisayardaki tüm sürücüleri güncelle. Virüs, spam vs gibi şeyler sızıyor olabilir. bunların korumak için önlemlerini al derim.
  • Kesin bir şey söylemek mümkün değil ama virüs ten olabilir.Tarama yapsan iyi olur.+Ekran kartını güncelle birde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BeısNowõmenT

    Kesin bir şey söylemek mümkün değil ama virüs ten olabilir.Tarama yapsan iyi olur.+Ekran kartını güncelle birde

    +1
    ayrıca antivir kullan derim ve bilmiyorum ama bilgisayarın içini açabilirsen bi bak bakalım fazla tozlanma olmuşmu
    son olarak ekran kartının ısısını konturol et gerçi fan olması lazım olsun sen genede konturol et çok sesiz çalışıyolar bozulmuş veya sıkışmış olabilir
  • yaw aynı sorun bende de war hatta hemen hemen aynı tarihte başladı =) eğer halledersen sorunu beni de bilgilendir pls..
  • ramleri test eden programlar var. ram test yap. 3 d mark testleri yap. aldığın puanlara bak normal mi? güç kaynağın zamanla gerçek güç vermemeye başlamış olabilir. voltaj değerlerine bak. ve de mutlaka güncellenmiş antivirüs programıyla ayrıntılı olarak tarat. hatta işlemcini de test et. sisoft sandratürü programlarla bileşenlerine testler yap. ekran kartının işlemcinin ısı değerlerini kontrol et. elinde ne kadar çok veri olursa teşhis o kadar kolay olur. sistemin fifa ve pes türü oyunları rahatlıkla akıcı oynatabilecek kapasitede. ekran kartının son driverini yüklemediysen yükle.
  • saolun arkadaşlar.ekran kartının son driverını yüklemiştim,format attığım için virüs olacağını sanmıyorum.
    diğer dediklerinize bakarım özellikle kasadan bazen garip sesler geliyor onada bakmaya çalışırım..
  • bended buna benzer bi sorun vardı eskiden yüksek çözünürlükte kasmayan oyun en düşük çözünürlüğe getirsem bile kasıyodu başka oyunlardada öyleydi format çektim yine düzelmedi hdd almayı düşünüyodum hdd aldım sorun gitti imkanın varsa arkadaşının hddsini bi tak
  • Fan çok ısınıyorsa o yüzdende olabilir.
  • Biraz saçma ama monitörün Hertz inden olabilir..Mesela benim 60 Hertz de oyundan çizgiler geçio.75 Hertz yaptığımda ise çizgi geçmio ama oyun sanki yavaşlıo(paslar falan) gibi oluo..Bende böyle
  • quote:

    Orjinalden alıntı: samet.yildiz

    Biraz saçma ama monitörün Hertz inden olabilir..Mesela benim 60 Hertz de oyundan çizgiler geçio.75 Hertz yaptığımda ise çizgi geçmio ama oyun sanki yavaşlıo(paslar falan) gibi oluo..Bende böyle




  • aynı sorun bnm eski pc mdede vardı fıstık gibi çalısan pes5 fifa 2005 kasmaya baslamıstı neseki kurtuldum
  • Arkadaşlar bu sorunu çözen PES6.exe dosyası var bende, PES6'nın atilerde bir sorunu var ve bu dosya onu çözüyor. Ama Musakka'dan izin almamız gerek bu dosya için. Burda paylaşırım ve de herkes yararlanır. Bende de aynı sorun vardı (ATI 9600 XT var) şimdi 1024*768 high da 4 AA ve 4 AF sorunsuz oynayabiliyorum.
  • aynı sorun bendede oluyor özellikle x200 ekran kartı var benim diz üstünde onda çok oluyor bu problem. birisinden duymuştum ve yararlıda olmuştu ilk başlarda. mesela ben 3 4 maç oynadıktan sonra oyun donup duruyordu kasıyordu donmalar 4 5 dakika sürüyor sonrda oyun devam ediyordu. eğer daha fazla kasarak oynarsam masa üstüne döndüğümde sanki hard discde bad sector varmış gibi farenin imlecini haraket ettirirken kasılmalar oluyordu. sistem geri yüklemeden geri bir tarihe bilgisayarı yüklediğimde ise problem çözülüyrdu.
    ancak bir sitede buna net bşr cevap alabildim. pes 5 deki sorun save dosyaları. birden fazla save dosyası olduğu anda kasma oluyor save dosyalarını yedekle ve hepsini sil. hepsini sildikten sonra oyun gir hiç bir şey kaydetmeden quick maç bölümünden bşr maç yap bak bakalım aynı sorun devam ediyormu eğer etmiyorsa save dosyalarındandır...
  • Lan kaç yıl oldu yaşıyonuzmu hala

    Konuyu hortlattım ban yicem kesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ölmedik daha 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.