Şimdi Ara

Kaskosuz aracımla kazaya karıştım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cadde de kurallara uygun şekilde ilerlerken sol tarafimdan dur tabelasi olmasına rağmen önüme araba geldi ve ben ona sag ön kapısından yaklaşık 45 km hızla vurdum olay 14 ocak 2019 da gerçekleşti hala bir sonuç alamadım ne karşı tarafın ne benim kaskom yok ikimizde sadece zorunlu trafik sigortasına sahibiz şimdi sormak istediğim bir kaç şey var yardımcı olursaniz çok teşekkür ederim şimdiden ben tali karşı taraf ise asli kusurlu trafik polisi raporunda, benim arabam 2015 model 1.2tsi ibiza kasko bedeli 57.550 tl arabamin masrafına gelecek olursak 31900 tl yedek parca 6000 tl ıscilik isteniyor.
    1-Sigorta şirketi arabami pert ettiği zaman bana ne kadar vericek ya da pert etmeme gibi bir hakki var mı?
    2-Benim arabam elim ayağımdi yaklaşık bir aydir mağdurum bu prosedürun bitmesi için belirli bir zaman var mıdır?
    3-Kaza yapmış olduğum araç bana yaklaşık 50 bin liraya mal oldu ben bu rakamdan daha düşük bir rakam alirsam üstünü kimden temin edicem? 4 yıldır biriktirdigim para öylesine dikkatsiz birisi yuzuden hec olmasını istemiyorum
    Şimdiden teşekkür ederim
    Kaskosuz aracımla kazaya karıştım
    Kaskosuz aracımla kazaya karıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Polis tali kusuru size verdi ise, diğer araçta %75 sizde %25 kusur vardır. aracınız 3 yaşından büyük olduğu için orjinal parça temin etme zorunluluğu yok, şayet 20.000 TL ve altında onarım yaptırabilecek servis bulamazsa %95 pert olur.

    1) pert olursa rayiç bedel hesaplanır diyelim rayiç bedel 50.000 TL belirlendi, %75'ini öder 37500TL, bunun üzerini rücu edebileceğiniz bir kimse yok polis zaptına göre sizde de %25 kusur mevcut. Polis raporuna ancak dava yolu ile itiraz edebilirsiniz yeniden keşif ve kusur tespiti talep edebilirsiniz onun için de bu tarz davalara bakan avukat ile çalışmanızı tavsiye ederim çünkü teknik davalarda tek başınıza sağdan soldan duyma bilgiler ile daha çok hak kaybına uğrayabilirsiniz.

    2) Dava yolu ile mevcut durumda aradan geçen zamanda aracı kullanamadığınızdan dolayı yaşadığınız maddi kaybı hakim'ide ikna ederek %75'İni talep edebilirsiniz.

    3)Şuan ki durumda %75'ini alabileceksiniz pert olursa araç, onarım olursa onarım tutarının %75'i sigorta şirketinden %25'i cebinizden çıkacak.




  • Hocam rayiç bedel dediğiniz piyasa değeri mi oluyor?
    ve Türkiye'de ki sistemin yavasligindan dolayı sizce bu dava ne kadar sürer çünkü memleketin gidiş hattına göre bugün alacağım 1 lira bir kac yıl sonra 10 liraya tekabül edebilir malum enflasyon

    Ben avukat ile calissam avukat bildiğim kadarıyla büyük paralarla oynuyorlar olurda dava kazanırsam benim alacağım yaklaşık 15 bin tl avukatın isteyeceği tahminimce benim paramın minumum 4 te biridir bunu da mi ben karşılıyorum ya da olurda davayi kazanamazsam ne olur?

    Ekstradan sacma bulduğum şey şu karşı tarafın arabası pert olmuyor tamir edilecek masrafı 5 10bin tl var ya da yok adam tamircisi ile anlaşıyor 15 20 bin masraf çıkarıyor sigorta onun yüzde 25 i olan 3750 veya 5 bin lirasını karşılıyor adam cebinden en minumum şekilde para çıkararak suçlu olmasına rağmen yaklaşık 10 gündür arabasi altında hayatına devam ediyor yani bu işleyiş çok saçma adamın tek zararı arabasının muayenesi olmadığı için yediği 90 lira ceza

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Baguette B kullanıcısına yanıt
    Rayiç bedel evet piyasa değeri, internette ki malum internet sitelerine bakılır hocam, diyelim orada aşırı şişirilmemiş fiyatlar üzerinden fiyat belirlenir 1-2 bin TL'de pazarlık payı düşülür.

    Avukatlar vekalet ücreti noktasında kimin üzerine kalacağını mahkeme başkanı tayin eder, başkana kalmış. Ayrıca vekalet ücretine ek olarak genelde %15-20 civarı oran ile çalışırlar sonuçta onların mesleği bu emeğinin hakkı. Zaten avukat bilir 3aşağı 5yukarı bilir sonucun ne olacağını kazanamazsanız da vekalet ücreti + aranızda kazanamama durumunda kaça anlaşırsanız onu öderseniz.

    Aynı antlaşmayı sizde yapın hocam o zaman, sizde anlaşın sizin ki daha kolay %25'den %100'e çıkarmaktansa %75'den %100'e çıkarmak çok daha kolaydır.eğer bu şekilde çıkartmak mümkün ise.
  • Asli tali kusur da 75 e 25 oranına dair bir yazı göremedim ve şöyle bir sey okudum işte bu kusur oranını sigorta belirliyormus gelen araç hem dur tabelasi olan yerde hemde aracının yüzde 50 si ters seritten seyrederken geliyor ve bu tutanakta bariz gözüküyor krokisi çizili yinede banada yüzde 75 mi kusur veriliyor ayrica 22 gün oldu daha ne kadar beklemem gerekiyor bu işin sonuca bağlanmasi için yani prosedür mu böyle işliyor teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.