Şimdi Ara

Kasko ve Trafik Sigortasi icin Fiyat Normalmi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam,

    Trafik sigortasini yaptirmam gerekiyor. Daha once hasar oldugu icin en dusuk 318 tl tekli verildi. Bu rakam normami? Yaptirayimmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 2 Şubat 2010; 14:33:30 >



  • Bayramda amcamın aracı ile kaza yaptık.405 tl ye yaptırdım yeni poliçeyi onun için normal başka yerlerdende fiyat alın yinede.
  • Banada normal geldi onceki donemde 280 tl idi. Kaza yapinca %10 arttigini dusunursek 306 tl.
  • Merhabalar;

    Hasar Sürprim / Arttırımları Yüzde olarak yapılır fakat şirketler ilk hasarlada %10 olarak ön görülen arttırımları kendi hasar durum politikalarına göre daha yüksek tutmaktadırlar. Bu noktadan hareketle şirketler arası hasar arttırım yüzdelerinde fiyat farklılıkları çıkmaktadır.
  • Araç plakanızı bildirirseniz size fiyat verebiliriz.
  • aracımın 6 yıldır trafik sigortasını aynı yere yaptırıyorum ve hasarım yok ama 15 gün önce 252 tl ödedim grupama sigorta
  • Ben 2000 bravo aracıma 200 liraya yaptırmıştım
  • peki arkadaşlar çok merak ettğim bir soru zorunlu trafik sigortasını 1 yıl yaptırmayan bir araç 1 yıl sonra sigorta yaptırdığında sigorta yaptırmadığı yılla beraber iki yıllık sigorta parasımı ödüyor yoksa sigorta yaptırdığı yılı mı ödüyor yardımcı olursanız sevinirim
  • 95 tiponunki 280 lira iken 95 Corollanınki 150 lira mı ne.

    Araba markasına göre,sahibine göre farkediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemele

    Selam,

    Trafik sigortasini yaptirmam gerekiyor. Daha once hasar oldugu icin en dusuk 318 tl tekli verildi. Bu rakam normami? Yaptirayimmi?




    Fiyat normal gibi duruyor ama araştırırsanız belki biraz daha ucuza fiyat bulabilirsiniz ama en fazla 30-40 lira oynar arada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    peki arkadaşlar çok merak ettğim bir soru zorunlu trafik sigortasını 1 yıl yaptırmayan bir araç 1 yıl sonra sigorta yaptırdığında sigorta yaptırmadığı yılla beraber iki yıllık sigorta parasımı ödüyor yoksa sigorta yaptırdığı yılı mı ödüyor yardımcı olursanız sevinirim



    Diyelim ki 2008 de aracı aldın ilk trafik sigortasını yaptırdın kendi adına

    2009 da yaptırmadın

    2010 da yaptırıcaksın

    2010 da yaptırdığın gün üzerinden Cezalı olarak sigorta primi ödersin ama 2009 unda parasını ödersin diye birşey yok ama millet 200 e yaptırırken sen 300 e yaptırırsın gecikme cezası yüzünden o ayrı mesele.
  • Sigortayi yaptirdim arkadaslar.

    Bir kac firmadan daha teklif aldim ama bunlar daha fazla fiyat verdiler bende Allianz dan 320 tl 3 taksit yaptirdim. Basligi duzeltiyorum ayni soru kasko icinde gecerli Bagli bulundugum acenta sigorta sirketlerinin tekliflerini iletti. Subat 15 de kasko bityor. Onceki kaskom AVIVA sigortatan yillik 13000 km kullanimli 930 tl ye yaptirmistim. Hasarsizlik indirimimde var ve yenileme yapacagim.

    Verilen teklifler asagidadir. AVIVA dan sikayetim olmadi daha dogrusu isim olmadi iki ufak kaza oldu onlari da cebimden yaptirdim, ön cam patladi ondada herhangi bi sorun yasaadim. Kasko fiyatlari icinde onerilerinizi bekliyorum. Aracim 2004 model Otomatik vites Golf pacific.

    AVIVA: 820 TL, AK Sigorta: 1192 tl, Anadolu Sigorta: 1460 tl, AXA: 1160 TL.

    Ben yine fiyat avantaji bakimindan AVIVA da kalmayi dusunuyorum km sinirida olmayacak ama AXA hakkinda da cok olumlu gorusler var 340 tl daha odeyip onami yaptirmak lazim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 2 Şubat 2010; 14:35:24 >
  • Daha dün aracıma kasko ve trafik sigortasını yaptırdım. Kaskom ilk olduğu için indirim yok neova kaskodan yaptırdım 750 lira on taksit. Diğer firmalar 1300-17000 arası fiyat verdiler. Trafik siortamın bitmesine 8 gün olduğu halde onuda aynı yere yaptırdım fakat onu güneş sigortadan yapmışlar. Trafik sigortasını 90 lira 3 taksit yaptılar.

    Yav arkadaşalr ben bu fiyatlara bile yüksek diyodum ama sizinkiler baya bir yüksek tamam şehirler arası fark olur ama bu kadar mı olur o fiyatlar ne öle trafik sigortası 300 lira olurmuymuş.

    Unutmadan belirteyim aracım 2001 model scenic 2.0 RXI 68 plaka.
  • Trafik sigortası Ankara ve istanbul plakalı arabalarda 2 kat daha fazla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemele

    AXA hakkinda da cok olumlu gorusler var 340 tl daha odeyip onami yaptirmak lazim.


    Axadan yaptırmak istersen indirimden faydalanabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: liberti


    quote:

    Orijinalden alıntı: cemele

    AXA hakkinda da cok olumlu gorusler var 340 tl daha odeyip onami yaptirmak lazim.


    Axadan yaptırmak istersen indirimden faydalanabilirsin.


    %4 DH ye ozel indirimimi demek istediniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaaagac

    Daha dün aracıma kasko ve trafik sigortasını yaptırdım. Kaskom ilk olduğu için indirim yok neova kaskodan yaptırdım 750 lira on taksit. Diğer firmalar 1300-17000 arası fiyat verdiler. Trafik siortamın bitmesine 8 gün olduğu halde onuda aynı yere yaptırdım fakat onu güneş sigortadan yapmışlar. Trafik sigortasını 90 lira 3 taksit yaptılar.

    Yav arkadaşalr ben bu fiyatlara bile yüksek diyodum ama sizinkiler baya bir yüksek tamam şehirler arası fark olur ama bu kadar mı olur o fiyatlar ne öle trafik sigortası 300 lira olurmuymuş. Unutmadan belirteyim aracım 2001 model scenic 2.0 RXI 68 plaka.


    300 lira olmuyor benimki hatta 320 tl. Kaza yapar ve suc sende olur ise bir sonraki trafik sigortasinda fazla oduyorsun. Gecen sene bende 270 tl ye yaptirmistim.
  • Allah İstanbul , Ankara gibi büyük şehirlerde oturan araç sahiblerine yardımcı olsun. Biz memurlar herhalde oralarda arabayabinemezdik. Tahmine göre oralardaki araç sahipleri Kasko,+ tarafik sigortası + aracın yıllık bakım ve onarım masrafları + yakıt parasını ekleyince senede bir araç parası ödüyorlar neredeyse.

    Aslında bu kasko ve trafik sigortasını birleştirseler ve ikisin ortasında bir fiyatta kasko mahiyetinde bir poliçe kesseler daha iyi olacak. Öreneğin ortalama bir araca 350- 400 lira aralığında tek poliçe ile kasko yapsalar hem bizim için hesaplı olur hemde sigorta şirketleri daha çok para kazanır. Neden böle yapmıyorlar anlamıyorum. Şu anda yanlış bilmiyorsam Türkiye genelinde araçalrım %70 inin kaskosu yokmuş. Dediğim gibi olursa bütün araçlae sigortalı olacak ve şirketler daha çok para kazanacak anynı zamanda araç sahipleride daha az para ödeyecek. Herkes karlı olacak ama neden yapmıyorlar analamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaaagac -- 3 Şubat 2010; 17:14:25 >
  • Arkadaslar onceki kasko sirketim AVIVA idi. Simdi yeniden kasko yaptiracagim ve hasarsizlik indiriminden sonra 820 tl fiyat verdiler. Ikinci kasko olacak. En hesapli ve ucuz oneri eski kasko sirketimden geldi.
    Ne dersiniz rakama? Ayrica AVIVA dan daha once kasko yaptirip sorun yasayan oldumu. Ben kaza amacli gitmedim ama on cam patlamisti onu degistirmistim bir sorun yasamadim.
    Diger bir konu ise forumda daha once vardi. Alalh vermesin gittik bir kamu aracina vurduk suc bizde. Ornek belediye otobusune vurduk. Belediye otobusunun hizmet vermedigi gunlerin zararini bizden talep ettiklerinde bu gibi durumu kasko iceriyormu? Nasil bir madde olmali bunu icermesi icin.

    Tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 5 Şubat 2010; 9:55:11 >
  • Yahu trafik sigortası ne zaman 300 liralara çıktı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.