Şimdi Ara

KASKO DEĞER LİSTELERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda bazı arkadaşların araçlarının pert sonrası sigorta şirketlerinden (acentenin düşük kasko değeri göstermesi sonrası) değerinin altında ödeme alması ile ilgili olarak
    araçların güncel kasko değer fiyatlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

    Not: Ruhsatta yazılı modelin tam karşılığını yıl bazında bulmanız gerekmekte.



  • Merhaba
    Araçların pert olma durumunda kasko poliçesinde yazan yada verdiğiniz liste üzerinden ödeme yapılmaz.
    Size yapılacak ödeme piyasa rayiç bedel üzerinden olacaktır.acenteler içinde düşük kasko değeri demişsiniz her aracın bir kodu vardır acenteler bu kod üzerinden işlemlerini yapar manuel olarak sadece sistemde tam tipi bulunamayan araçlara giriş olabilir onun dışında araç bedeli otomatik gelmektedir ve poliçede sadece rayiç bedel yazmaktadır.
    bilginize...
  • MErhaba Üstad,
    Sizin işiniz olduğu için ayrıntıları siz daha iyi bilirsiniz.aşağıdaki konuya istinaden böyle bir konu açtım.
    https://forum.donanimhaber.com/anadolu-kasko-nun-yaptigi-pislik--128435241

    Burda arkadaş kasko bedeline göre ödeme yapıldığını (aracın piyasa değerine göre değil) söylemiş. ve kasko bedeli de düşük gösterilmiş denilmekte.
    şimdi tabi acente kafasına göre giriş yapamaz aracın koduna göre bedel çıkar, fakat artık nasıl bir yanlışlık yapıldı bilmiyoruz(tabi varsa onu bilemiyoruz)

    Benim sana sormak istediğim, aracın pert vb. olma durumunda sigorta şirketleri neye göre ödeme yapar?
    Ör: kasko bedeli 30-35 bin TL görünen araç günümüz piyasa değeri 40-45bin TL ise hangisi baz alınır,neye göre? Piyasa değerine göre ise kasko değeri niye belirleniyor?
    Teşekkürler.
  • Merhabalar
    o konu ilede yakından ilgileniyorum önceki mesajım dada modeli düşük ve sistemde bedeli olmayan araçlarda yapılması gereken müşterimizin aracı aldığı fiyat ve piyasa rayiç fiyatına göre belirlenerek rakamın yazılmasıdır. ama maalesef acente arkadaş o fiyatı neyi düşünerek yapmış bir fikrim yok genel müdürlük ve bölge müdürlüğü ile görüşmelerim devam etmekte.
    Sizin sorunuza gelincede siz aracınızı kasko yaptırırken araç bedeli 30-35 bin bandında olupta piyasa şartları itibarı ile piyasada o aracın rakamı yükselmiş olabilir burada şirketlerin izlediği yol kasko bedeli ile aracın güncel piyasa bedelini araştırıp müşterisine o bantta bir teklif sunmaktadır piyasa bedeli her zaman kasko bedeline göre yukarıda tutulur mağduriyet yaşanmaması konusunda birde zaten konusuna hakim bir acente ile çalışıyorsanız böyle sıkıntılar yaşamazsınız.
    salı günü itibarı ile allıanz sigortadan olan bir müştermin hasarını ödetmiş olup aracın kasko bedeli 14200 tl iken 19000 tl tarafına ödenmiştir.Kasko değeri devletin belirlediği bir rakamdır.Oturduğunuz konut içinde durum aynıdır belediye rayiç bedeli 1000 tl üzerinden hesaplanıken 100 m2 bir dairenin fiyatı 1.000.000 tl bile olabiliyor.
    saygılarımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.