Şimdi Ara

Kasiyerlik yapmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Markette kasiyer falan değilim ama yinede bi firmada çalısıyorum kasa bana emanet. 1 yıldır doğru düzgün maaş alamıyorum. Bi ara açıklar 3.000 lirayı buldu, bi şekilde ödedim biriktirdiğim paralarla. Şöyle geriye dönüp bakıyorum, elimde 4.000 liralık laptop var, 500 lirada nakit para var. Ayakkabı kıyafet vs. eklersek yani toplasan 1 yılda 5.000 lira birikim anca yapmışım. Geri kalanı uçtu gitti.. Bu ayda 300-400 lira bi açık var. Allah kahretsin böyle işi. Rahat diye çıkamıyorumda. Sabahtan akşama kadar oturup bilgisayar başında çay sigara içip dizi film seyrediyorum başka yaptığım bişey yok. Ara sıra müşteri gelince onlarla ilgileniyorum. Ama kazandığım paranın yarısı açıklara gidiyor, elime taş çatlasa 600-700 lira geçiyor ayda.

• İş olmadan kasada açığı nasıl veriyosun hocam ?
    Bide banada ayarlasana öyle iş.
  • Eh biraz kaldır bir taraflarını da çalış takip et açık çıkmaz o zaman. Senin maaşını başkaları yiyor.
  • vay anasını o nasıl kasiyerlikmiş biz bütün gün ayakta kasiyerlik yapıyoduk
  • " Rahat diye çıkamıyorumda. Sabahtan akşama kadar oturup bilgisayar başında çay sigara içip dizi film seyrediyorum başka yaptığım bişey yok. Ara sıra müşteri gelince onlarla ilgileniyorum. "

Kazandığın paraları haketmiyorsun bile ?

Yatarak paza kazanılmaz. O işten çık. Çalışabileceğin bir iş bul o zaman para biriktirirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxramma

" Rahat diye çıkamıyorumda. Sabahtan akşama kadar oturup bilgisayar başında çay sigara içip dizi film seyrediyorum başka yaptığım bişey yok. Ara sıra müşteri gelince onlarla ilgileniyorum. "

Kazandığın paraları haketmiyorsun bile ?

Yatarak paza kazanılmaz. O işten çık. Çalışabileceğin bir iş bul o zaman para biriktirirsin.

Günde 12 saat bana emanet edilen bir kasaya sahip çıkmaya çalışıyorum. Aldığım para asgari ücret. Ve sen 500-600 lirayı bile haketmediğimi söylüyorsun? Tamam fiziksel olarak yorucu bir iş değil ama zihinsel olarak yoruluyor insan böyle.
  • satacagin urunu makineye okutuyorsun,para ustune kadar soyluyor nasil acik cikiyor ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizi filmle vakit oldurecegine yararlı bir seyler yap, yabancı dil öğren mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genjuro

satacagin urunu makineye okutuyorsun,para ustune kadar soyluyor nasil acik cikiyor ?

Hocam olabiliyor ya. Bizim iş pek resmi olmadığı için mesela patronun oğlu geliyor para istiyor, hesaptan düşmem gerekiyor ama yazmayı unutuyorum mesela. Yine patrona bi evrak geliyor, 20 lira kargo parası veriyorum kasadan ama yazmayı unutuyorum. Günde buna benzer 4-5 tane şey oluyor. Ayda 2-3 tanesini bile unutsam tonla para yapar. Hadi bunlardan olmadı diyelim illaki bi ay boyunca tüm para üstlerini doğru vermek çok zor. Bazen adama fazla veriyormuşum adam diyor ben 50 vermedim 20 verdim diyor mesela ayda 1-2 kere böyle denk geliyorum iyi insanlara. Ama kötü niyetli insanlarada verdiğim oluyordur hiç haberim olmaz. Birde ben çay, çikilota, kahvaltılık falan derken günde 5-10 lira harcıyorum sanırım bi 200-300 lirası ondan kaynaklanıyor. Bilemiyorum ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: fantastik canavar

Dizi filmle vakit oldurecegine yararlı bir seyler yap, yabancı dil öğren mesela.

Hocam yabancı dil öğrenmek yetenek yoksa imkansız. Ya çok iyi bir kursa gideceksin, yada yurtdışında yaşayacaksın. Bilgisayar başında video izleyerek yabancı dil öğrendim diyen insan yalancıdır. Ben denedim 5-6 saat boyunca tek kelime öğrenemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mind of a madman -- 15 Nisan 2017; 13:29:44 >
  • Garip bi adamsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Brandt

quote:

Orijinalden alıntı: Genjuro

satacagin urunu makineye okutuyorsun,para ustune kadar soyluyor nasil acik cikiyor ?

Hocam olabiliyor ya. Bizim iş pek resmi olmadığı için mesela patronun oğlu geliyor para istiyor, hesaptan düşmem gerekiyor ama yazmayı unutuyorum mesela. Yine patrona bi evrak geliyor, 20 lira kargo parası veriyorum kasadan ama yazmayı unutuyorum. Günde buna benzer 4-5 tane şey oluyor. Ayda 2-3 tanesini bile unutsam tonla para yapar. Hadi bunlardan olmadı diyelim illaki bi ay boyunca tüm para üstlerini doğru vermek çok zor. Bazen adama fazla veriyormuşum adam diyor ben 50 vermedim 20 verdim diyor mesela ayda 1-2 kere böyle denk geliyorum iyi insanlara. Ama kötü niyetli insanlarada verdiğim oluyordur hiç haberim olmaz. Birde ben çay, çikilota, kahvaltılık falan derken günde 5-10 lira harcıyorum sanırım bi 200-300 lirası ondan kaynaklanıyor. Bilemiyorum ya.

bu birazda sana bağlı hocam.mesela bende uzun süre büyük bir mağazada m.yard. olarak çalışmıştım.yazın turistlerin gelmesiyle çok yoğun oluyorduk dolar - euro hesabı filan derken çoğu kasiyer hata yapmaya başlamıştı ve açık çıkıyordu.ondan sonra kasaya sadece ben ve müdür geçmiştik,inanki eksik filan çıkmadı.bazen yoğunluktan doları euro olarak ya da x kartını başka karttan geçtiğimiz oluyordu ama onuda akşam hesabı kapatırken bilgisayardan hallediyorduk.masraflarıda hemen kasaya işliyorduk,olmadı post it'e yazıp monitöre yapıştırıyorduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brandt

quote:

Orijinalden alıntı: fantastik canavar

Dizi filmle vakit oldurecegine yararlı bir seyler yap, yabancı dil öğren mesela.

Hocam yabancı dil öğrenmek yetenek yoksa imkansız. Ya çok iyi bir kursa gideceksin, yada yurtdışında yaşayacaksın. Bilgisayar başında video izleyerek yabancı dil öğrendim diyen insan yalancıdır. Ben denedim 5-6 saat boyunca tek kelime öğrenemedim.

Hocam alakası bile yok. Yalnızca çalışma. Yetenek yalnızca cabuk kavramanıza yol acar. Ayrıca video izleyerek kelime öğrenilmez. Hangi seviyede olursanız olun, kelime öğrenmek icin memrise sitesini ve uygulamasını tavsiye ederim. Her seviye ve konu icin kelime listeleri var. Ve ezberlemesi cok kolay. Gramer içinse Duolingo. Video da izlenebilir fakat lap diye ileri seviye videolara atlanmamalı. Video icin Özer Kiraz'i tavsiye ediyorum. Son olarak pratik yapmak icin kitap okumak sıkıcı gelebilir. Reddit ve 9gag gibi sitelerde takilabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.