Şimdi Ara

KASETTEN EN KAYIPSIZ AKTARIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bu gibi konudan benzer konulu olduğunu düşündüğüm diğer başlıklarda da sordum ve teşekkür ediyorum, cevaplanmaya çalışıldı. bu konuda sorunu olan diğer arkadaşlar olabiliceği için konuyu burada toparlamak istedim.

kamera kaset görüntülerini bilgisayara en kayıpsız kaydedip, daha sonra cd ye vcd olarak kaydetmek istiyorum. bilgisayara en kayıpsız olarak fahrettinkart arkadaşımız nero 7 kullan.
    bi de dakikası başına 1 gb olacak şekilde kayıpsız avi formatında kayıt yapacaksın. daha sonra uygun formata dönüştüreceksin.
    önermişti. dakika başına 1 gb avi formatını nasıl ayarlicaz, bu ne şekilde oluyo, ulaead videostüdyo 10 dan bunun için ne yapmamız lazım. ayrıca nerodan yapacağımız, bahsettiğiniz bu dakika başına 1 gb lık aviden sonra cd ye yazmak için yapacağımız son aşama mı? (yani vcd yarat şeklinde mi yapacağız nero nun kullanımını ve bu son aşama mı?).
    bu konuda veya alternatif olarak bilgisi olan arkadaşlarımız bilgilerini bizlerle paylaşabilir mi?

ilginiz için hepinize çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogretmenn -- 6 Temmuz 2007; 13:53:58 >

• İlk önce forumda büyük yazı kullanmak yasaktır.Belirtmek isterim.
    2. si eğer kameran DV çıkışını destekliyorsa kamerayı PC ye DV dn bağlayıp öyle kaydetmen gerekiyor.(Eğer PC den DV[IEEE1394] girişi yoksa bi tane FireWire kart laman gerek.Eğer Kameranda DV çıkışı yoksa bir TV kartı yardımıyla Kamerayı PC ye bağlayıp o şekil kaydedebilirsin.Ordan da kayıt formatını MPEG-2 veya DVD olarak seçersen en iyi kaliteyi elde etmiş olursun.

3.sü Dakika başına 1 Gb diye bişey olmaz yani Ben öyle bişey görmedim.DVD seç.eneğini seçersen bile Dakika başına 1 GB olmaz.
  • kameram dv çıkışını destekliyor, ıeee 1394 girişini sağladım ve kamrayla bilgisayar bağlantısını kurdum. tek sorunum görüntü aktarımında çok görüntü kaybının olması. bilgisayara daha aktardığım andaki görüntü kalitesini kameranın kendi ekranındaki gibi kalitede izleyemiyorum. buna bi çözüm yok mu, ayrıca ulead videostüdyo 10 da en üstekishare editör, menüsünü seçip en sonunda share menüsünden video dosyası yaratı seçtiğimde pal mpeg-2 ve pal mpe2 hd ye rastladım. en kaliteli olarak hangisini önerilir, bir de mpeg-2 mi dvd mi en kaliteli, aynı mı? biraz fazla detaya girdim gakliba, ama öğrenmek istiyorum.
    şimdiden teşekkür ederim.

burası fark bulmaca oyunu değil ;) .ben istediğim zaman büyük istediğim zaman küçük yazarım, haberimin olması veya olmaması bişey değiştirmez, şu an değişiklik olsun diye küçülttüm, bide yazımı küçük göreyim diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogretmenn -- 31 Ocak 2008; 14:13:38 >

• " ÖNCELİKLE İLGİNİZ TEŞEKKÜR EDERİM. (BÜYÜK YAZININ YASAK OLDUĞUNDAN HABERİM YOKTU). "

Haberinizin olmasıyla , olmaması arasında pek bir fark göremedim ... Neyse konumuza gelelim . Mpeg 2 ile DVD aynı şeydir, bildiğim kadarı ile. Kaliteyi belirleyen ise bitrate 'tir. Ne kadar büyük olursa o kadar görüntü kalitesiğ iyi olur. Buna bağlı olarak da boyut artar...Mpeg - 2 için 4000-5000 kbps oranı iyidir .
  • Ewet arkadaşın da dediği gibi Önemli olan bitrate'dir.Orda DVD seçeneğinin bitratesi daha yüksek ise onu seçin veya MPEG-2 nin bitratesi daha yüksekse onu seçin.Bildiğim kadarıyla DV çıkışından alınan görüntülerde o kadar(sizin dediğiniz kadar) bir kayıp olmaması gerek.
  • Firewire çıkışından alınan görüntüdeki kayıp ; ancak çok uğraşılar sonunda ortaya çıkarılabilir.

O kayıbı sizin gözünüz kesinlikle göremez.

Yani yok denecek kadar azdır. Sonuçta görüntü aktarılmıyor. DV yani Dijital Video ; kasede data olarak kayıt ediliyor , VHS veya Hi8 vs vs lerdeki gibi video direkt kayıt edilmiyor.

O yüzden firewirede data akışı olacağından , kasette bulunan veri aynen bilgisayara geçecektir. Çevirmede ve kayıt etmede kayıplar yaşayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.