Şimdi Ara

Kasa ve PSU Tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba hocam tekrardan :)
    Dün gece pc kurulumunu tamamladım.Windows 10 formatı attım. Bi kaç not ve bir soru bırakayım sana :) Öncelikle fsp cmt110a kasa ile gelen güç kaynağının atx güç kablosu kısa geldi anakartı söküp kabloyu anakartın altından verip tekrar montajladım ucuucuna yetiştirebildim. Kasa içinden ise sadece eksoz için 1 adet 12cm fan çıkıyor diğerleri boş onları ayrı satın alıp montajlamakta fayda var. İşlemci ile gelen stock fanın altında termal macun var ayriyetten satın alınmasına gerek yok. Amd r5 2400g ekran kartının çalışabilmesi için windows sürümünün güncel olması gerekiyor. Topladığım sistemde (2x8) Corsair Vengeance lpx 8gb 3000 mhz (CMK8GX4M1D3000C16) ram kullandım. Ramleri 2166 mhz olarak görüyor.

    Şimdi gelelim sorumuza :)

    Bu rami 3000 mhz olarak kullanmak için nasıl bir yol izlemem gerekir? Bios menüsünden 3000 mhz olarak seçiyorum ancak sistem içinde cpu-z ile bakınca 2166 olarak gösteriyor. Şimdilik elimde sadece kasanın fotosu var eve geçtiğim zaman yeni ekran görüntülerini eklerim :)

    Kasa ve PSU Tavsiyesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanbora -- 26 Mart 2019; 9:58:31 >




  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    mhz rakam olarak net hatırlamıyorum 2133 olabilir bios update olayını akşam eve gidince bi deniyim. ai teaker dan ayarlamıştım 3000 mhz olarak ama kabul etmedi akşam tekrardan deneyeceğim :) birde pc açıldıktan 5 dk sonra donuyordu reset atmak zorunda kalıyordum güncellemeden sonra son durum nedir bilmiyorum henüz deneme fırsatım olmadı :) birde garip şekilde chrome ile internete bağlanamamıştım güncellemeyi yapmadan önce chrome kurmuştum güncellemeden sonra kullanamadım. Biraz araştırma yaptım konu hakkında sürümünü tam hatırlamamakla birlikte w10 1088 güncellemesinden sonra böyle bir problem oluyormuş. Çünki edge ile internete girebiliyordum. Akşama epey detaylı bir kurcalayacağım öncelik RAM :)
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    farklı bir sorum daha olucak hocam anakart üzerinde cha_fan slotu 3 adet bulunuyor kasada 2 önde 1 üstte 1 arkada 4 tane slot var anakarta göre 2 adet daha fan alabilirim anladığım kadarıyla bunların konumlarını nasıl yapmalıyım arka eksoz kalan 2 tane üste eksoz ön panel içeri olarakmı yoksa arka panel eksoz ön panel 2 içeri olarakmı takmalıyım? bu arada fanın kablo uzunluğunu bilmiyorum anakarttaki fan slotları arkada üstte ve ön panele yakın olarak konumlandırmışlar.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    aynı özellikte uygun fiyatlı bildiğin fan varmıdır hocam araştırdım biraz 70 tl gibi rahamlar çıkıyor karşıma birde 3 pin - 4 pin ayrımı nedir?
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam ai tweeker dan ram mhz lerini 2933 e çektim onda problem yok oyunlarda kasma dpnma yok ama ilk 5 dk içerisinde bad_module_info hatası alıyorum ve direk kapanıyor oyun hiç bir bilgin varmıdır ayrıca 2400g işlemci windows 7 desteklermi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kaanbora K kullanıcısına yanıt
    ramlerin calismasi güzel, sevindim fakat bu dedigin hatayi ilk defa duyuyorum :( hani bir bilgim yok bu konuda sadece sagdan soldan arastirabilirim;https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/games_windows_10/badmoduleinfo/8e35ff48-0c8b-43bf-bce7-3b08d20f36c1
    windows 10 da asayan varmis.https://m.youtube.com/watch?v=Wxml3kFe7Q4

    anladigim kadariyla windows la ilgili bir problem. son surum windows 10 u mediacreationtool ile indirip win 10 pro kurmayi denemeyi dusunur muydun?

    win7 de calisir diyorlar;https://www.quora.com/Does-the-Ryzen-2400G-processor-support-the-Windows-7-64-bit-OS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 28 Mart 2019; 0:4:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhabalar ben de bu kasa ve psu yu düşünüyordum da hakkında pek yorum bulamadım memnun musunuz acaba ?
  • Mgxxc M kullanıcısına yanıt
    Sistemi topladım çok yoğun olarak kullanamıyorum ama memnunum işimi görüyor yukarıdaki mesajlarda da belirtmiştim kurulumu biraz uğraştırır kablolar kısa fazlalık payı hiç yok onu göz önünde bulundurun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.