Şimdi Ara

Kasa Bulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Dolar malumunuz fiyatlar uçuşta fazla uçmadan son upgradeleri de yapayım dedim ama bir türlü düzgün bir kasa ve psu bulamıyorum. Bulduklarımı da ya beğenmiyorum yada çok dandik oluyorlar.

    Sahip olduğum sistem;
    Ryzen 5 3600
    Msi B450 Gaming Plus
    Msi 960 Gaming 4gb
    Samsung 860 evo 240gb
    WD 1 TB 7200rpm.
    Zalman Z3 Plus
    Corsair 600w 80+ Bronze Güç Kaynağı

    Almak istediğim ekran kartı Sapphire 5700xt nitro+ (Vatan indirimlerini bekliyorum)

    Hava akışı iyi ama 600TL yi geçmeyen ekran kartının sığabileceği bir kasa (Fanlar sorun değil. Zalmanın 120mm fanları mevcut onları söker yeni kasaya takarım)
    FSP Hydro 700W 80+ Bronze bu psu yu düşünüyorum ama fazla para harcar mıyım endişesi içerisindeyim 600-650w yeter diye düşünüyorum ama ileriye dönük bir şeyde istiyorum. (burada bütçe 600TL yi aşmamalı)

    Özet geçersek; 1200TL bütçe ile Kasa + Psu arıyorum ama bulamıyorum düzgün bir şeyler. Bende burada sizden yardım istiyorum.







  • Kasa;Corsair Carbide Spec-Delta
    PSU; COOLER MASTER MWE 80PLUS 650W
  • PSU seçimi daha önemli. Birkaç PSU önerisi yazayım:

    Adata XPG Core Reactor 650w alınabilir,
    FSP Hydro G 750w alınabilir,
    Vatan indirimi bekliyorsanız; Vatan'dan XIGMATEK HERA 850W ya da yine Vatan indiriminde Corsair RM750 alınabilir. (Ekleme: Corsair RM750'de şu anda kampanya varmış Vatan'da. İndirimli fiyat için son 13 ürün yazıyor an itibariyle)

    Daha ekonomik olsun derseniz;
    High Power Performance GD serisi düşünülebilir (600w ve 750w seçenekleri var)
    Everest RAMPAGE ETX-750-1 750W düşünülebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 4 Nisan 2020; 15:12:38 >
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğinize katılıyorum. FSP ve High Power arasında kaldım. Diğer markaları pek düşünmüyorum.

    Bir yanda 750w 80+ Gold High Power Performance GD diğer yanda ise Fsp 750w 80+ Silver Raider II var. Fiyat farkı çok fazla değil o yüzden arada kaldım.

    Kasa olarak Dar N10 Pro düşünüyorum. Okuduğum yorumlara göre kullanıcıları gayet memnun ama önerilere hala açığım. Tam bir F/P canavarı varsa neden olmasın?
    RGB takıntım yok benim hatta rgb olmasa daha güzel olur

    Hala önerilere açığım :)




  • LordOfKing09 kullanıcısına yanıt
    FSP'nin Raider II serisi hakkında pek bilgim yok ancak FSP'nin sitesinden tanıtımına bakınca, yukarıda önerdiğim Hydro G serisinden düşük kalitede olduğu kolayca anlaşılıyor.

    80+ raporlarını inceledim. Rapordaki verilere göre High Power Performance GD, Fsp Raider II modeline göre biraz daha iyi görünüyor. Bu arada Performance GD serisinin ilginç bir şekilde 750 wattlık modelinin 80+ raporu yok 600 wattlık modeli referans alarak kıyasladım.
  • LordOfKing09 kullanıcısına yanıt
    direk fsp al bence alabiliyorsan fsp hydro g pro al ben de öyle yapıcam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdmaniac -- 4 Nisan 2020; 16:46:7 >
  • Düşündüğünüz güç kaynağı (fps hydro 700w bronz) ve kasa (dark n10 pro) güzel bir ikili olmuş. Mesh panel kasa ile kasa içi havalandırmanız iyi olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 4 Nisan 2020; 18:34:30 >
  • Hocam seni yormuşum kusurumuza bakmayınız. High Power hakkında çok kötü yorumlar yok ama dediğiniz durum biraz soru işareti yaratıyor. En iyisi Fsp den yana seçim yapmak. @ehhalil

    Sanırım o şekilde yapacağım @hdmaniac

    Bende onda karar kıldım hocam ama bir sorum olacaktı; Dark N10 a Sapphire 5700xt Nitro+ sığar mı?
    incelemelere baktığım zaman kartın hayvan gibi olduğunu gördüm @-Gardiyan-

    Ayrıca sizce 650W a düşüp biraz daha tasarruf etmek bana sıkıntı yaratır mı?

    Sabrınız için teşekkür ederim bu arada :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LordOfKing09

    Hocam seni yormuşum kusurumuza bakmayınız. High Power hakkında çok kötü yorumlar yok ama dediğiniz durum biraz soru işareti yaratıyor. En iyisi Fsp den yana seçim yapmak. @ehhalil

    Sanırım o şekilde yapacağım @hdmaniac

    Bende onda karar kıldım hocam ama bir sorum olacaktı; Dark N10 a Sapphire 5700xt Nitro+ sığar mı?
    incelemelere baktığım zaman kartın hayvan gibi olduğunu gördüm @-Gardiyan-

    Ayrıca sizce 650W a düşüp biraz daha tasarruf etmek bana sıkıntı yaratır mı?

    Sabrınız için teşekkür ederim bu arada :)
    Dark n10 pro 40 cm kadar kadar ekran kartı desteği mevcut hocam rahatlıkla sığar. Güç kaynağı önemlidir sistemin temelini oluşturur bile diyebiliriz. Kaliteli bir güç kaynağı ile uzun yıllar kafanız rahat olur o kadar donanım emanet ediyorsunuz kaliteli olması şart bence. 5700xt nitro+ 650w önerilen güç kaynağı sizin 700w tercihinizi değiştirmeyin derim. Yinede karar sizin.




  • LordOfKing09 kullanıcısına yanıt
    Normalde 650 watt yeterli ama 750 watt alıcam ben high power hakkında olumsuz yorum ben de görmedim ama tercihim fsp den yana olucak fsp pcnin ana damarı gibi düşünebilirsiniz herşeyi psu beslicek masrafdan kaçmamak lazım kasa konusunda da hava akışının iyi olmasına dikkat etmek lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LordOfKing09 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

    "Soru işareti yaratıyor" dediğiniz durum, Perf GD modelinin 80+ raporunun olmayışı sanırım. Aynı seri içinde farklı güç seviyeleri sunan modeller arasında kalite farkı olmaz. Perf GD serisinin 600, 650, 700, 800 watt versiyonlarının test raporları var. 750 watt versiyonunun raporu da vardır büyük olasılıkla. Yanlışlıkla listelenmesi unutulmuş olabilir. Bana kalırsa bu durumu kafaya takmaya gerek yok. Şahsen Perf GD ile Raider II arasında kalsam Perf GD serisini tercih ederim.

    OC yapamayacaksanız 650w seviyesinde güç sunan bir PSU da işinizi görecektir ancak kalite anlamında orta seviye PSU alacağınız için 750w tercih etmek daha iyi olur bence. Örneğin XPG Core Reactor 650w alacak olsanız 750w almanıza hiç gerek yok derdim.
    Tasarruf etmek istiyorsanız Everest RAMPAGE ETX-750-1 750w modelini alabilirsiniz. Markaya karşı önyargınız olabilir ama bu PSU aslen SAMA markasının aynı model numaralı ünitesidir. Marka takıntısı yapmayacak, orta seviye P/F ürünü PSU arayanların tercih edebileceği bir PSU bu.




  • 6 yıldır eski sistemden kalan aerocool vx serisi 600 w psuyu yeni topladığım sistemde masraf az olsun diye kullandım ancak artık sistemi kaldırmadığı kanaatindeyim bilgisayar oyunlarda yüksek seviyede mavi ekran hatası vermeye başladı yükte resetliyor.
    geforce 1660 ti ekran kartı
    amd ryzen 3600 işlemci
    msi b450 gaming plus max anakart
    çok inceledim seasonic ile fsp arasında kaldım fiyat performans olarak fsp hydro g pro 850w 80+gold karar verdim onu aldım.daha elime ulaşmadı.deneyim ve yorumlarımı paylaşırım.teşekkürler
  • Merhabakar, Konuyu ilk açtığım zamanlar daha korona karantinasının ortaları olduğu için parçaları sipariş etmeye cesaret edememiştim kenarda para bulunsun ne olur ne olmaz diye ayırca dolar 7.20 gibi bir fiyata çıkmıştı iyi de oldu

    Almak istediğim parçaların hepsini aldım.

    Aldığım parçalar;

    Sapphire Rx 5700 XT (Hepsiburada'da indirimdeydi 3 günde elime geçti)

    Dark Guardian Kasa

    HighPower 750w 80+ Gold PSU

    (Ekran kartı elimde ulaştı. Kasa ve Psu tahminimce salı veya çarşamba günü elime ulaşır. Teknobiyotikten bugün sipariş verdim.)

    N11 Pro dan vazgeçtim çünkü Guardian hem şık duruyor hemde n11 proya göre daha yeni bir kasa ve fan sayısı daha fazla olduğu için tercih ettim.

    İlk başta aklımda hep FSP marka psu vardı ama highpower ucuz olduğu için onu tercih ettim. Bir konuda Tier B+ seviyesinde olduğunu görmüştüm. Bu beni biraz etkiledi.

    Ekran kartı ise hep almak istediğim modeldi ama ekran kartının statik poşetinde ağız kısmında herhangi bir bant yoktu. Acaba hepsinde mi böyle? Bir kaç video izlemiştim onlarda da yoktu.

    Umarım sıkıntısız bir montaj ve kullanım geçiririm. Bana burada yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.