Şimdi Ara

Kas ve Diyet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Kas kazanımımı creatin ile 1-3 kilo arasında arttırdığımı düşünüyorum. Ölçülerimde biraz irileştiğimi gözlemledim fakat hala kilo veremiyorum. 9 ay kadar önce aldığım 8 kiloyu hala veremedim ve göbeğim çok yağlı. İster pis besleneyim ister düzgün yine de karnım dün içerisinde çok şiş oluyor. Bu yeni yeni başladı sebebini bilmiyorum. 1200kcal almama rağmen sanki fastfood yemişim gibi hissediyorum ertesi sabah. Karnım şişi sandalyede otururken rahatsız hissediyorum. Kilo veremiyorum. Sebebi ne olabilir ? Haftada 2-3 gün spora gidiyorum (kardiyo ve ağırlık)

Glutensiz ve lifli beslen.

• 2 Gün spor yetersiz. 2 gün sporu ancak, haytın genel akışında aşırı yorgunsundur ve ilerlemeni kaybetmek istemiyorsundur. O zaman haftada 1-2 gün gidilir ve kas koruma hedeflenir. 3 Gün gidiyorsanızda ona göre antrenman yaparsınız.

1200 kalori nerden baksan çok az kalori. Tam vücut ağırlığınızı bilmiyoruz, yağ oranınızı bilmiyoruz tam günlük kalori söyleyemem bu yüzden ama dediğim gibi 1200 az gözüküyor. Bu yüzden kas kazanımı zorlaşır, metabolizma yavaş kalır. Sizin spor yaptıkça metabolizmanız hızlanmalı ve 1700-1800 hatta 2000 kaloride bile yağ yakar seviyeye gelmeye odaklanmanız lazım. (yine bu sayılar kişiden kişiye değişir. örneğin benim 3500 kaloride yağ yakımın başlıyor)

Antrenman rutininizi günlük rutininizi beslenmenizi kilo ve boyunuzu yazarsanız daha ayrıntılı cevap vermeye çalışırım.

Hocam mesajınızı görmedim. PM ile iletişime geçmeye çalıştığımda ise bloke diyor anlayamadım. Şu anda sporuma bir hafta ara verdim ve motivasyonum düştüğü için diyetide saldım ne yalan söyliyeyim.

Hesapladığımda mevcutta 106 kg, 175 boy ve %36 gibi de yağ oranım çıkıyor. Şimdi siz diyeceksiniz ki "2000-2500 kcal arası beslenmen gerek." Bende diyeceğim ki denedim ve kilo veremedim. Hatta biraz üstüne çıkayım kilo alıyorum :)

• Hocam neden mesaj atamadınız bilmiyorum. Ben size birazdan denemek için özel mesaj atarım. Hatta yeni bir mesaj atıp hatayı bana gönderirseniz çok sevinirim. Hesabımda bir sorun varsa yönetime iletirim.

Hocam öncelikle günlük hesaplamanızda hata yapıyor olabilir misiniz? Mesela bana ne yediğini nasıl hesapladığını anlatırsan bir hata var mı beraber kontrol ederiz.

Yada yemeği hazırlarkenki süreçte önemsiz diye düşündüğün yağ çok etkileyebilir. 1 gr protein veya karbonhidrat 4 kalori iken, 1 gr yağ 9 kalori. yani 1 yumurtayı kırdığınızda azıcık bile koyduğunuz yağ yemeğin kalorsini katlayabilir. Ben bu yüzden her yemeği yağsız yapıyorum. Almam gereken yağı salataya ölçerek koyuyorum ve alıyorum.

Kendim kabaca bir hesaplama yaptım sizin için. Sizin kilonuzda ve yağ oranınızda bir bireyin 3000 kaloride bile diyette kilo almaması lazım. 2500 kaloride rahat rahat yağ yakımı başlaması gerekiyor.

2500 kaloride:

165 gr protein

280 gr karbonhidrat

80 gr yap alarak diyete başlayın hocam. kilo kaybettikçe kaloriden kısmanız gerektiğinde karbonhidrat ve proteinden kısarak devam edersiniz. daha ileki safalarda yağı 70 gr mın altına düşürmeden yağdanda kısabilirsin.

Bende sürekli kalori hesabı ile diyet yapıyorum ve fatsecret uygulaması ile takip alıyorum. Hesaplamalar genelde yanılmıyor. Yemek yaparkenki önemsiz gözüken ufak şeyler çok etkiliyebiliyor kaloriyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bulking ve Bacak büyümesi
    10 yıl önce açıldı
    Spor ve hamlık
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.