Şimdi Ara

Kartı Fırınlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İş yerinde kullandığım sadece manyetik (çip yok) personel tanıtım kartı birkaç ay önce manyetik kısmının bittiği kart kenarında minik bir aytılma sonucu kullanım dışı kalınca güvenlik ücreti mukabilinde binaya özel giriş kartı vermişti.

Ancak görev yerim değişince yeni binanın güvenliğinden giriş/çıkış kartı istedim. Personel tanıtım kartına yükleyebileceklerini söyleyip kartımı denediler ancak bozuk kartı cihaz okumadı. Binaya özel kart verilebilmesi için de sistem üzerinden talep göndermemi istediler zira personel kimlik kartı değişimi firması değiştiğinden mümkün değilmiş ve geçici kartın prosedürü de uzun.

Seneler evvel CrossFire ile kullandığım ekran kartlarında zamanla lehim çatlakları oluştuğundan arıza yapardı. Ben de alüminyum folyoya sardığım kartları turbo fırında 100 derecede 10 dakika pişirip tekrar çalışmalarını sağlardım.

Güvenliğe görsel olarak göstermekten başka bir işe yaramayan personel kartı da bu şekilde düzelir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 28 Temmuz 2026; 15:48:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu forumda 1 dene ( yazıyla bir ) aqlı başında bir inşan evladı yogh mu ya...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

BİR MİLLET İKİ DEVLET. TÜRKİYE - AZERBAYCAN 🇦🇿🇹🇷
  • Yokizm Qarabağlı kullanıcısına yanıt

Yazar olacağına ırgat olmuş...

kart fırınlama da geçici çözüm. ayrıca uzun süredir kartların çoğunun lehimi kurşun içermiyor, asıl tehlike lehimleme için kullanılan fluxların saldığı gaz oluyor. kısacası pcb fırınlarken bunun son çare olduğunu bilin, alüminyum folyoya sarın ve en önemlisi günlük kullanmadığınız, yemek temas etmeyen bir fırında yapın.

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight
  • dekareme kullanıcısına yanıt

sen bunlari birak imansiz olulerin korkunc yuzlerinden bahset, imansiz biri olunce azrael ona nasil gorunuyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 28 Temmuz 2026; 19:4:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartındaki gibi lehim çatlağını geçici olarak toparlama mantığı burada işlemez. Manyetik kartta veri şerit üzerindeki manyetik parçacıklarda tutuluyor. Ayrılma veya şerit hasarı varsa fırınlamak bunu geri getirmez, aksine PVC kartı yamultur. Hele 100 dereceye hiç koyma, kartı kül edersin. Geçici kart talebini açmak ya da kartın yeniden basılmasını istemek bu kadar zor değildir.

Ekran Kartı Termal Ped Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Psu YARDIM
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ciddi konularda mesajlarını pek göremediğimiz kimi üyelerin, bu konuyu ciddiye alıp tafsiyelerde bulunması da ayrıca dikkate şayandır...

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.