Şimdi Ara

₺ karşısında değer kaybeden ülke yok. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
9.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
126 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye zaten bu beş ülke dışında denk olabileceği bir ülke yok. Zaten yolsuzluk rakamlarında Meksika 1. sırada. Türkiye ise 2. sıradaydı son baktığımda. Bir kuruluşun yayınladığı rapora göre yazıyorum bunu kafamdan atmıyorum. Kuruluşun adını unuttum ama sürekli ülkelerin gelişmişlik eğitim ve suç yolsuzluk konularında raporlarını yayınlıyor. Türkiye zaten bu ülkelere denk. Meksika ve İran gibi ülkeler. Türkiye insanı çok dinamik çok iyi niyetli potansiyel fışkırıyor ama Türkiye'yi avucuna almış aileler ve şirketler bu potansiyeli köreltmek ve bu milleti aşağılamak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Eğtiim sistemine bakıyorum içim acıyor. Gözleri parlayan ilkokul çocukları liseyi bitirince asık suratlı serserilere dönüşüyor. :(
  • kaymak kelimesini görünce yorumlara baktım.
  • Düşüyoruz ki yükselelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turin Turambar.

    Hiç yok demiş konuda 5 tane gelişmiş ülle saymış ulan siz yokmusunuz siz

    Adam ironi yapmış, yani bunu nasıl anlayamayıp adamı topa tutmuşsunuz ben de bunu anlayamadım.
  • Erasmus için polonyaya gitmeyi düşünüyorum malum paralı bizden daha değersiz olduğu için rahat geçinirim düşüncesiyle. Bu hafta baktım ve zloti türk lirası geçmiş durumda fıkra gibi ülkeyiz yeminle

    Edit: yakında ukrayna ile kapışırız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poseidon_TR -- 22 Ekim 2017; 0:14:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2002 öncesi türkiyesi daha mı iyidi burada atıp tutan kardeşlerim bir cevap versin bakalım. ayağınızda giyecek ayakkabı yoktu şimdi herkesin elinde iphone 7-8ler var. azıcık mantıklı konuşun.
  • urfes U kullanıcısına yanıt
    iyide millete hesabını doğru yapın diyorsun senin hesap'ta hata var 1999 yılı başlangıcında asgari ücret 250 dolar civarıymış,bu durumda senin 78 tl hesabın güme gidiyor.99 yılının 250 doları günümüzün 250 dolarından 4 kat daha satınalma gücüne sahipti belkide daha fazla...
  • adam yol yaptı yol
  • urfes U kullanıcısına yanıt
    Babamın 97 model Taurus'u vardı. Ondan önce renosu vardı kaza geçirdik, araba pert oldu 1 ay sonra Taurus'u aldık. Alım gücümüzü sen düşün. Adam artan benzin giderleri, sürekli düşen alım gücümüz ve beni okutmak gibi sebeplerle arabasını sattı. Şimdi arabası yok. Şekeri çuval ile alırdık. Meyve yine öyle. Domates 10'ar kilo alınırdı. 2 kilo domates için pazara gitsen hiç gitmeseydin derlerdi adama. Her ay en az 1,5 kilo kıyma, 1 kilo kuşbaşı tüketilirdi. Şimdilerde evimiz olmasa bir asgari ücrete eşdeğer olan kiralar nedeniyle ölmüştük ki ilk evimizi babam koalisyon döneminde biriktirdiği parayla borçsuz olarak aldı. 2017 yılında para biriktirerek sıfır ev alabilir misin? Güldür beni. Günümüzde bir memur maaşının yarısını bir köşeye koyarak 300 ayda anca ev alır.

    Son olarak 96-2000 aralığında asgari ücret alan mı vardı? Herkes asgari ücret üstü çalışırdı. O dönemi yaşayan bilir. Maden işçileri 3 asgari ücret para alırdı (örnek dayım). 2000 öncesinde tuvalet kapısına koymayacağın vasıfsızlar akp sayesinde 2010'larda zenginleşti. O yeni vasıfsız zengin tipler şimdilerde öğretmeni, mühendisi, hemşireyi özelde 1500 liraya çalıştırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pena kutusu -- 22 Ekim 2017; 0:45:40 >




  • gelelim konu başlığına: tl karşısında değer kaybeden ülke yokmuş,sanki bunun nedenini biz bilmiyoruz.bizim paramız bazı olaylar yüzünden, dolara karşı değer kaybediyor,peki ekonomisi bizden iyi olmayan ülkelerin para birimleri, neden dolar'a karşı değer kaybetmiyor o zaman?ayrıca şuda var akp geldiğinde dolar 1.5 tl üstüydü,15 yıl olmuş.diyelim 100.000 dolarınız vardı o zaman tl karşılığı 150.000 diyelim bunu 15 yıl bankada faize koysaydınız şuan 500.000 tl'nin çok üstünde olacağı kesin. eee 100.000 dolar şimdi kaç para 367 bin lira hadi bunuda bankada tuttunuz diyelim yaklaşık %30 faiz alırsınız net 480.000 tl yapar.yani akp döneminde dolara yatırım yapanlar çokda kazançlı değil,son 2-3 yıl hariç.onunda nedeni belli...
  • poseidon_TR kullanıcısına yanıt
    Daha rahat gecinirsin dert etme. Konaklama masrafın cok olmayacaksa zaten diger temel yasam giderleri icin Turkiye'den daha az harcarsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı açan ve buraya yazan insanların bu 5 ülkenin insanından farkı varmı ?



    Misal başlık sahibi , bırak ülken için birşey yapmayı , kendin için ne yaptın . Burda açtığım bu başlık kimin ne işine yarıyor ? İnsanların moralini bozmaktan yada ilgi çekmekten başka bi amacın yok bence .



    Açtığın başlık o kadar göreceli ki birkaç dakikada birkaç ülke diğer birkaç ülkeyi geçebilir yada geride bırakabilir . Ya çok cahilsin yada fitne fesat çıkarmak isteyen birisin . Senin gibi yüzmilyonlar bir araya gelse o 5 ülkeden daha ileri bir toplum olamaz . Sizde olamayacaksınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 euro ile = 4 tane ekmek alıyorsun
    1 dolar ile = 3 ekmek alıyorsun
    1 liraya ile = ekmek alamıyorsun onun yerine yol yiyorsun

    yorum sizin
  • güney afrika bizim karşımızda para kaybetmiş siz hala saçmalıyorsunuz hülooooooo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dominator0

    1 euro ile = 4 tane ekmek alıyorsun
    1 dolar ile = 3 ekmek alıyorsun
    1 liraya ile = ekmek alamıyorsun onun yerine yol yiyorsun

    yorum sizin

    Pariste 1 $ ile yarım ekmek alabiliyorsun. Bence avrupadakiler arabalar ucuz olduğu için araba yesin. Ne de olsa otomobil fiyatları bize göre çok uygun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wtwt24

    iyide millete hesabını doğru yapın diyorsun senin hesap'ta hata var 1999 yılı başlangıcında asgari ücret 250 dolar civarıymış,bu durumda senin 78 tl hesabın güme gidiyor.99 yılının 250 doları günümüzün 250 dolarından 4 kat daha satınalma gücüne sahipti belkide daha fazla...

    1. Hesabını doğru yap dememin sebebi 20 tl ile neler yapılabileceği ile ilgilidir. Dolar bazında konuşmuş olsa ona göre cevap verirdim.

    2. 1999 yılında asgari ücret 236$ , şuan 480$ yani asgari ücretlinin dolar bazında aldığı ücret %100 üzerinde artmış Tl bazında artışı söylemeye gerek bile yok.

    3. 2000 yılında asgari ücret maaşı net 86.922.900 TL'dir. Şimdi size aşağıda 2000 yılındaki fiyatları veriyorum. Buna göre hesabınızı yapın bakalım o zaman neyi ne kadar alabiliyormuşuz. Yaşı küçük olanlar bilmez diğerleri ise ideolojik saplantılarından kurtulamadığı için görmezlikten gelir. Bir üçüncü grup var zaten onların kim olduğu ve ne yapmaya çalıştığı belli zaten.

    99.000.000 TL :Adana-İstanbul-Adana uçak bileti gidiş-dönüş bilet ücreti
    560.000.000 TL : Arçelik marka no frost buzdolabı
    185.000.000 TL : Profilo marka bulaşık makinesi
    590.000 tl: benzin fiyatı (o günlerde 147 lt alınabiliyormuş şuan ise 271 litre alınabiliyor.)


    Dahası aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.
    http://blog.milliyet.com.tr/bunlari-biliyor-muydunuz----12----nostalji---son/Blog/?BlogNo=136875

    http://www.beycan.net/1177/yillara-gore-net-asgari-ucret-ile-kac-litre-benzin-alabilirsiniz.html

    İnsanlarla dalga geçmeden önce kendinizle dalga geçirtmeyin derim...




  • Türkiye kadar haini bol bir ülke yoktur herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ImbaLanceD kullanıcısına yanıt
    Bizler Allaha iman etmişiz Rızkı veren Allahtır
    Aç kalmak savaş çıkması vs umurlarımızın birinde bile değil önemli olan İslamın yücelmesi ümmetin tek vücut olması
    Birde bilime çok önem veriyoruz solcular gibi anıtkabir ipi yapıp övünmüyoruz
    Beğenmediğiniz adam tank, uçak, helikopter, siha, iha ,yerli yazılım yerli otomobil vs bilim için uğraş veriyoruz.

    Altı üstü taş çatlasa 60,70 yıllık bir ömrümüz var.Bu dünyaya yiyip içmek eğlenmek için 2 kuruş için ağlayıp zırlamak için gelmedik.
    Bir davamız var bizim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: başaran

    Ekonomi tabi kötü olur özelleştirip satmadiklari bi vatandaşın neticesi kaldı onuda ileride yapmalarından korkuyorum.



    Bu arada hangi akpli 5 milyon dolara yuzde ellibir hissesi satılan türk telekom şirketinin, şuan 50milyon dolar borcu olduğunu ve bunun devlet hazinesi tarafından karşılanacağını biliyor? Hangisi gazetede bu haberi okudu? Yandaş medyayi izleyince türkiye uzay çağında yaşıyor ya biraz da muhaliflerin gazete ve televizyonlarını takip edin de gerçeklerden haberiniz olsun.



    Boşuna tv ye çıkıp bakan " yastık altında sakladığınız altınları getirin hazine güvencesinde saklayalım" demiyor.Vatandaşın yastik altindaki kefen parasına kadar düştüler artık.





    Bu arada hangi akpli 5 milyon dolara yuzde ellibir hissesi satılan türk telekom şirketinin, şuan 50milyon dolar borcu olduğunu ve bunun devlet hazinesi tarafından karşılanacağını biliyor

    Hasta oluyorum sizin gibi bir şey bilmeden cahilce ahkam kesenlere

    Neymiş Telekomun % 51 hissesi 5 milyon dolara satılmış mış




  • urfes U kullanıcısına yanıt
    İyi de orda ekmek 250 gr değil 500 gr diye biliyorum ve 1.3 euro ekmek fiyati

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.