Şimdi Ara

Karşınızda Android O

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Karşınızda Android O


    Uzun zamandır gündemde olan ve merakla beklenen Android işletim sisteminin yeni sürümü resmiyet kazandı. Android 8.0 olarak karşımıza gelecek olan işletim sistemi, yaygın kullanıma sunulana kadar Android O şeklinde isimlendirilecek.


     


    Ayrıca Bkz.Apple’dan Clips uygulaması geliyor

    Android O işletim sistemi radikal değişikliklerden ziyade kullanıcı deneyimini güçlendirecek dokunuşlara imza atıyor. Bu bakımdan dış görünüş olarak çok fazla bir değişimin olmadığını söyleyebiliriz. Yeni sürüm ile gelecek yeniliklere göz atmak gerekirse:


    Karşınızda Android O

    • Doze enerji tasarruf  özelliği biraz daha geliştirilmiş. Artık arka planda yüksek enerji harcayan uygulamalara sınırlama geliyor ve enerji tüketimi belirli bir seviyenin altında tutuluyor.




    • Bildirimler artık belirli bir tür veya konu altında gruplanabiliyor. Kullanıcılar böylece ilgi alanlarına dair bildirimleri tek bir grup içerisinde görebiliyor.




    • Resim içinde resim - PIP özelliği ile video oynatırken ilgili uygulamadan çıkış yaptığınızda ekran üzerinde küçük bir pencere üzerinde sabit kalıyor ve böylece video deneyiminiz sekteye uğramıyor.




    • Uyarlanabilir ikonlar arayüz bileşenlerine göre kare veya yuvarlak şeklini alabiliyor. Ayrıca dokunduğunuzda farklı tepkiler verebilen animasyonlu ikonlar da kullanabiliyorsunuz.




    • Chrome OS platformuna yönelik olarak sunulan çoklu ekran desteği ile geliştiriciler test süreçlerini uzak ekrana taşıyabiliyorlar.




    • Ayrıca uygulamalar için geniş renk yelpazesi kullanabilme, yüksek kaliteli Bluetooth ses kodekleri,  internet olmasa bile iletişim kurma imkanı veren WiFi Aware teknolojisi, yüksek ses performansı için AAudio arayüzü, daha hızlı Java 8 desteği yenilikler arasında yer alıyor. Yeni sürümde Sony yaklaşık 30 hatanın düzeltilmesinde yardımcı olmuş.


     


    Android 8.0 önizleme sürümü Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X ve Nexus Player cihazlarına kurulabiliyor. Yeni sürümün kullanıma sunulması ise Eylül-Ekim aylarında olacak. 


     







  • google'ın android kısmında arayüz ile alakalı çalışan ne kadar insan varsa ...... ! bu kadar kötü bir arayüz.bu kadar kötü ve sıkıcı bir renk paleti görmedim ben. buna android M ve android N dahil.

    kıytırık touchwiz bile daha tatlı duruyor be.insanın kullanası geliyor.şu saf android arayüzüne baktıkça midem kalkıyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gurkanse

    google'ın android kısmında arayüz ile alakalı çalışan ne kadar insan varsa ...... ! bu kadar kötü bir arayüz.bu kadar kötü ve sıkıcı bir renk paleti görmedim ben. buna android M ve android N dahil.

    kıytırık touchwiz bile daha tatlı duruyor be.insanın kullanası geliyor.şu saf android arayüzüne baktıkça midem kalkıyor

    touchwiz bu salak arayüze 10 basar 5 e katlar. Birde demezler mi millet sade arayüz seviyor diye. En berbat arayüz bu bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALBAY -- 23 Mart 2017; 11:2:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arayüz o kadar sıkıntı değil. Çünkü Google Play'de Launcher diye aratınca onlarca arayüz çıkıyor. Touchwiz benzeri arayüzde dahil.

    Bence asıl sıkıntı uygulamaların güncellenmesi. Her güncellemede uygulamanın tamamı iniyor. Hem internet yavaşsa sıkıntı oluyor. Hemde kotadan yiyor. Buna çözüm bulacaklardı ama görünen o ki daha çözememişler!...

  • Android Oreo
  • Saf Android arayüzüne kurban olun. Bence gayet güzel, hoş ve sade.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arayüz korkunç. Bir türlü değiştirilmedi. Mesela ikonlar, kısayol butonları çok sönük sanki eski telefon kullanıyor hissiyatı veriyor. Arayüz genel itibarı ile karanlık olması bir süre sonra bunaltıyor. Animasyonlar artık değiştirilmeli uzun zaman oldu artık. Mesela arayüzün bazı yerlerini beyaz ya da blur gibi yarı şeffaf yapabilirler. Artık şu arayüz değişsin yanlış hatırlamıyorsam 5 den beri böyle. Touchwiz gibi olmasın bazı yorumlarda touchwiz önerilmiş. Ancak yeni touchwiz in beyaz arayüzü fena değil örnek alınabilir. Hatta miui tarzı bence çok iyi. Yenilikleri getirmeye korkmasınlar zira android dünyasının sadece %5 kullanabilecek çünkü diğer telefonlara gelmesi min. 1 yıl sürer bu hep böyle olmuştur. Android artık radikal kararlar almalı. Resim içinde resim özelliği nedir Allah aşkına. Düşünün kaç kişi multiwindow düzenli kullanuyor ya da kaç kişi bluetooth speaker kullanıyor ki bunları geliştirsinler. Tabi bunlara gelsin ona lafım yok e ama artık "Oha google ne yapmış" demek istiyoruz. Yıllardır lg ve samsung telefonlarda olan ekrana baktığınız sürece kapanmama gibi bir uygulama var o bile mükemmel getirsinler şöyle kullanıcı dostu bir şeyler.
    Düzenleme:
    Bakın samsung telefonlara çözünürlük değiştirme getirmiş. Mükemmel bence, yaptığı enerji tasarrufunu düşünün. Oyunları düşük çözünürlükte açıp ısınma azaltma ve pil gücüne etkisini hesaba katmadım daha.
    Karşınızda Android O



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox5578 -- 22 Mart 2017; 15:47:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Giresunlufuk

    Saf Android arayüzüne kurban olun. Bence gayet güzel, hoş ve sade.

    Her kelimesine katılıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Andoid 0 mı olacakmış? Ne oldu nutellaya?
  • quote:

    "Yeni sürümde Sony yaklaşık 30 hatanın düzeltilmesinde yardımcı olmuş."
    ,


    Bu Sony bi harika dostum.

  • Android O ne oğlum daha bizim A3 e nougat gelmedi lan!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi bunaldim artik su bembeyaz arayuzden. Degisim yapin artik yetti be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu Google firmasının saçmalıkları bitmedi hata düzeltmesi falan tamamda bir sürü gereksiz özellikler üzerine çalışacağınıza şu arayuzu artık biraz güzelleştirin ve ram kullanımını tüm android için daha düzgün hale getirin bir defa saf android benzeri bir rom kullandım bir gün duramadim. biraz huawei ve xiaomi arayuzlerinide ornek alın hem daha görsel hem de daha güzel

  • bende ilk android sandım başlıktan.direk konu açılış tarihine baktım.yeniymiş
  • Burada saf android arayüzünü övenlerin çoğunun bu arayüzü kullandığını düşünmüyorum. Hiç bir özelliği yok. En ufak şey bile 2-3 adımda yapılıyor. 1.5 yıl android one kullandıktan sonra miui'a geçince aşırı rahatladım. Kişiselleştirme var, her türlü kısa yol var. Aşırı derecede akıcı çalışıyor. Saf android giriş seviyesi cihazlar dışında kullanılmamalı.
  • quote:

    Android O işletim sistemi radikal değişikliklerden ziyade kullanıcı deneyimini güçlendirecek dokunuşlara imza atıyor.

    madem öyle neden 7.2 değilde direk 8 e atlanıyor? android 6 da 5.2 olmalıydı aslında

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pcoyuncy

    quote:

    Android O işletim sistemi radikal değişikliklerden ziyade kullanıcı deneyimini güçlendirecek dokunuşlara imza atıyor.

    madem öyle neden 7.2 değilde direk 8 e atlanıyor? android 6 da 5.2 olmalıydı aslında

    Aynen öyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fox5578 kullanıcısına yanıt
    Tema destegi tumlesik olarak geliyor Android O da .


    Arayuz 3. parti birsuru uygulama da var ...


    Coklu pencere aslinda faydali ve kullanim rahatli daha da artsa neden kimse kullanmasin ?


    Bluetooth kulakliklar ses kalitesi olarakta cok gelistiler ... Hatta gec bile kalindi ... Sen de bluetooth kulaklik yok anlasilan ya da ilk cikan tek kulakli alo icin filan ise yarayan kulakliklardan olsa gerek ... Bluetooth kulakliklardan son yillarda pek haberin yok . Bir bak ...


    Cozunurluk degisitirme ilk Note7 de gorduk ve bircok kullanici cozunurluk dusmesi ile bataryada bir tasarruf kullanim artisi olmamistir aksine bazilari daha da azaldi demektedir .


    Cozunurluk dusurme anca oyunlarda anlam ifade eder ki bazi oyunlar 1080p de calismakta ekran 2K veya 2K+ olsa bile ...


    Esasli cozum bence soyle olur : Yazilimdan ote donanim bilesen ureticilerine bagli : Ekran 1080p olsun ama pentile olmasin RGB altpiksel diziliminde olsun yeter ! Boylece GPU ve islemci daha az yorulmakta hem de RAM tuketimi daha az olacaktir kapladigi alan da az olaacaktir ...

    Apple yazilimda cok iyi optimizasyonlari vardir performans elbete yazilimla da alakali ama piyasada tek tip islemci olmali yazilim optimizasyonlari da daha kolay olsun diye ...


    Samsung o uzun dev ekranli GAlaxy S8 ve S8+ ta iptal uygulama OK ( tamam ) gibi kutucuklar ekranin ustune degil altina koysa zaten uzamis dev ekranda tek el ile basit onaylama vs cok zor olacak . Samsung ergonomik arayuzden pek anlamiyor. Sanirim ne kadar kiis az gorurse o kadar iyi diye epeyce saklamislar ama bu sekilde de arayuzde ciddi radikal bir degisiklik yapamazlar artik .




  • Çok sade arayüz biraz daha neşeli ve renkli olabilir.

  • Bu arayüze kötü diyenleri saf androidin kitkatına havale ediyorum. Gerçi biraz daha modern olsa fena olmaz. Çok boş bi arayüz ve materyal tasarım biraz sıktı. Renkli materyal yapsalar kimse hayır demez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.