Şimdi Ara

Karşı tarafı düğün yapmamaya ikna etmek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
2
Favori
5.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DB1BCF8C0

    Bu mesaj silindi.

    İnsallah boyle bisey olmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kötü günün o gün olucak

    Evlenmeden evli gibi yaşa kadınla bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 16 Eylül 2020; 19:37:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok zor iş. Allah hepimize yardım etsin. Düğün istemeyen kız yok değil ama yok denecek kadar az. Kızların ve ailelerinin hemen hemen hepsi düğün yaptırıyor. Düğünsüz birlikte bile kalamıyorsun. Yani düğün nikahın önünde. Cahillik ve gösteriş sevdası bu seviyedeyken düğün en iyi ihtimalle birkaç kuşak daha sürer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya hakedecek cok sevdigim birisine 150 bin tl'de kurban olsun, o problem degil de... senin gibi asagilik kompleksi olan zavallilara 5 TL'lik gul bile fazla.

  • Şu zamanda düğün yapmak gerçekten akıl işi değil, herşeyi geçtim virüs var, para çok zor kazanılıyor düğün zamanlarında böyleabuk sabuk şeyler için para harcanıyor ya gerçekten yazık, zaten ilerisi düşünen bir kadın burakın düğün yapmayı onu dile bile getirmez, evlendikten sonra sürekli borç ödemek çok zor, hayatınzıı yaşayın düğüne harcayacağınız paralarla gezin tozun.

  • Yine toplanmış dhnin konu dışı müdavimleri

    Düğün bir adet bir gelenektir. İmkanı olan yapar imkanı olmayan yapmaz. Bence güzel bir şey. Düğüne sadece başka insanlara gösteriş yapmak veya kerizlik olarak bakmazsanız düğün gözünüzde daha fazla anlam kazanabilir.

    Bir kere evleniyorum diyerek sizi maddi anlamda aşırı zorlayan 0 anlayış gösteren kızları da sorgulamanız gerekir fakat makul istekleri olan birine de ileri geri konuşmaya hakkınız yok. Altın istemişlermişmiş. Altın istenedebilir istenmeyedebilir ama erkek tarafı zaten nişanda da düğünde de bir şeyler takmalıdır imkanları dahilinde.

    Burası Türkiye. Burda her şey pahalı. Kusura bakmayın burda borçsuz bir şey yapılmaz alınmaz. Düğün yapacaksın ve borca gireceksin ve sonra da ödeyeceksin tabi 2-3 sene içinde bitirebileceğin borca gireceksin dediğim gibi herkes imkanları dahilinde.

    Ayrıca 150k nedir yahu? O nasıl bir düğünmüş? Ev eşyalarını da mı katıyorsunuz? 20-30k arasına gayet güzel bir düğün yapılabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şuan çevremde aynı konudan muzdarip bir aile olduğu için konuya zıpladım. Zar zor nikaha seneye de düğüne ikna ettiler. Garip ortada bir salgın illet var ama düğün yapma konusunda ısrarcılar. Üstelik altın almış başını gidiyorken.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düğünümde çok paralar harcanmadı eşim saolsun herşeyin uygununa gitti (birkez daha burdan teşekkür ediyorum)

    Ama düğün salonu konusunda kayinbabam ne gerek var salona adamlara bosyere masraf açmayalım dediğini duyunca çok mutlu olmuştum. Lakin kaynanam kızımıza salon yapmayalım mi diye bir soru yoneltince. Kayinbabamda bende sustuk ve salona zamanında 6.5K TL bayıldık. Para verilirken görmedim babamı ama eminim içi acimistir ☺️ Broadway parasiydi ozaman yanlış hatırlamıyorsam. Öyle çok uçuk bir rakam değil ama yinede insanın içi acıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevzuderin -- 17 Eylül 2020; 10:11:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seni sevmeyen, seninde sevmediğin akrabaların eğlensin diye salon tutup. Kına eğlencesi yap. Yedir içir bı ton masrafa gir.
    Düğünden çıkınca akrabaların bide seni elestirsin.

    Welcome to Türkiye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Büyük konuşmayayım ama ben de hiç sevmem düğün dernek işlerini. Düğüne gelenler yiyip içecek, ben onun masrafını ödeyeceğim 2-3 sene ne gerek var? Eşimle güzel bir açık alanda ( nikah memuru getirilip hotele havuz başında vs ) nikahımı yaparım. Takı takacaklar oraya gelirler zaten. Sonrasında güzel bir balayı yapsak daha iyi olmaz mı? Düğüne harcadığım parayla eşimi alır Phuket'e giderim balayına.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 17 Eylül 2020; 10:38:13 >
  • Bunu ben arkadaşlarıma söylüyorum sürekli. Düğünün gereksiz masraf olduğundan yakınıyorum. Dinleyince hak veriyorlar ama düğün istemeyen kız sayısı çok az. Yani aslında kız istemese bile ailesi baskı yapıyor düğün konusunda. "Bir tanecik kızım var, tabii ki krallar gibi düğün yaparım" anlayışı hakim kız babalarında. İmkan varsa yapılır ama imkan yoksa hiç bulaşmamak gerek bence. Çiftler düğün yapıp sonra 10 sene o masrafı ödemeye çalışıyorlar, ekonomik sıkıntı olunca aile içi geçimsizliğe dönüşüyor vs. Ha evlenmek üzere olan tarafların ailesinde ayrıca şöyle bir düşünce daha var bence; ben milletin oğluna/kızına evlenirken şunu taktım, benim oğlum/kızım da düğün yapacak ki zamanında başkasına taktığım altınları geri alayım.
    Altının amacı çifte yardımcı olmakken düğün için yapılan masraf gelen takılardan çok daha fazla oluyor genelde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PetrovaFire kullanıcısına yanıt

    canım benım benım yıllık kazancım 25-28 bin tl neden 1 yıl da köpek gibi çalıştığım parayı 2-4 saatlik düğün için harcayım ?

    benim emeklerimi önemsemeyen kızla da benim işim olmaz.



    Ben eşyaya falan karşı değilim beni bilen bilir 2 yıl önce milet 4-7 bin tl ye pc toplarken ben 17 bin tl ye topladım.

    Ben giderim en kaliteli eşyayı alırım eşya dan falan kesinlikle kısmam gerekirse ek borç yaparım en iyisini el yenisini alırım ama gidip kız ailesine para yedirmem veya düğün yapıp paramı çöpe atmam.


    Düğün parasının üzerine ekler 150-200 bin tl ye araba alırım, Ev alırım


    Kuzenim düğün yaptı sadece Altın ve Düğün salonuna falan 95-110 bin tl para verdi. Evi,Arabası yok kira da sürünüyor altınları yarı fiyatına sattılar borcun büyük bir kısmı duruyor

    Evliliğe 110-250 bin tl borç ile başlayacaksam hiç evlenmem kusura bakmayın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 17 Eylül 2020; 12:12:46 >
  • En iyi kıza bile sorsan yok istemem der ama kavga ederseniz yüzüne vuracağı ilk laf bi düğün bile yaptırmadın olur.

  • Bugün bir arkadaşımla denk geldim, hafta sonu kız istemeye gitmişler kızın ailesi 10 adet bilezik istemiş, arkadaş asgari ücretle çalışıyor şimdi kara kara düşünüyor nasıl bilezikleri alacağını.
    Şu eski kafa geleneklerden ne zaman kurtulacağız acaba, gençler işsiz birde aileler böyle çılgın isteklerde bulununca gençliğimizin en güzel çağları borç ödemekle kıt kanaat geçinmekle geçiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düğüm kadar boş bişey yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Altiorem

    En büyük hayali düğün yapmak olan vizyonsuz aptal kızlarla evlenmeyin zaten.
    Aynen öyle, şunun üzerine yorum yapmaya gerek Yok. O kafadaki birinin bakış açısını değiştiremeyiz zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bekara karı boşamak kolay ama bu konuma geldiğimde düğünü sorduklarında yapın gelirim diyecem

  • Lisans eğitimimi bu sene tamamladım. Üniversite okumuş kızları aklı başında, olgun, düşünceli olmasını bekliyoruz ama çevremde olan kızların hepsinin burunları bir karış havada ve hepsi gösteriş peşinde bu nedenle düğünün gereksiz olduğunu düşünen kızı bulmak bence bu coğrafyada pek mümkün gözükmüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.