Şimdi Ara

Karşı cinsle görüşmek Müslümanlığa uygun DEĞİLDİR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
3.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Müslüman olmayanların İslam'ı eleştirmeleride değişik bir ruh hali olsa gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayanozer kullanıcısına yanıt
    Sen Yüce Allah'ın laf olsun diye mi Peygamber hanımlarına seslenip, onların diğer kadınlardan farklı olduklarını belirtip uyması gereken kuralları sıraladığını zannediyorsun. İşte Ahzap 32-33:

    Ey peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer korunup takvaya sarılıyorsanız sözü kırıtarak söylemeyin ki, kalbinde maraz bulunan biri ümide kapılmasın. Örfe uygun söz söyleyin.

    Evlerinizde de vakarlı oturun. İlk cahiliye teşhirciliği gibi kendinizi teşhir etmeyin. Namazı kılın, zekâtı verin, Allah'a ve resulüne itaat edin. Allah sizden kiri/lekeyi gidermek istiyor ey Ehlibeyt, sizi tam bir biçimde temizlemek istiyor.

    İstediğiniz kadar eğip bükün burada Peygamberin eşlerine sesleniyor. Herşey gayet açık ve net.

    Kadınları toplum hayatında kısıtlamak kadını erkeği birbirinden ayırmak yerine al sana Yüce Rabbimin çok güzel bir emri:

    Mümin erkeklere söyle: Bakışlarını yere indirsinler. Cinsel organlarını/ırzlarını korusunlar. Bu onlar için daha arındırıcıdır. Kuşkusuz, Allah, yapmakta olduklarınızdan haberdardır.

    Bu emre toplumdaki tüm müslüman erkekler uysun bu memlekette ahlaksızlık kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eglon -- 20 Mart 2018; 9:19:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • artık kesinlikle emin oldum ki ; Türkiye cumhuriyetinde diyanet denen ayakbağı kurumun faaliyetleri derhal daraltılmalıdır ve sadece camilerdeki görevliler ve onların özlük hakları + camilerin bakım ve temizliğini kontrol edecek sayıda personel bulundurulmalıdır , fazlası tasfiye edilip devlet memurlukları sonlandırılmalıdır ,

    imam hatipler sadece belirli bölge merkezlerinde birer adetle sınırlandırılmalıdır , diğerlerinin tamamı kapatılıp , öğretmen kadrosunun devlet memurluğu ile ilişkisi kesilmelidir ,

    zartlu zurtlu hoca denen münafık kesim derhal tutuklanarak tüm gelirlerine ve mülklerine el konulup , derhal hazineye gelir kaydedilmelidir , geriye ödenmemek üzere ,

    tüm tarikat ve dergah gibi terör örgütlerinin başları ve üst yöneticileri derhal tutuklanmalı , onlarında tüm gelir ve mülkleri hazineye gelir kaydedilmelidir ,

    imam nikahı denen ve resmi nikah yanında çağdışı duran bu nikah türü tamamen yasaklanmalıdır ,

    bir süre böyle gidilip , eğitim sistemi düzeltilmeli , halkın gelir seviyesi arttırılmalı ve insanlar yalanlara kanmayacak eğitim + yüksek gelir seviyesine ulaştığında durum tekrar değerlendirilmelidir.

    güya müslümanlık var ama durum müslümanlıktan önceki cahiliye denen devirden daha kötü bugün , var mı aksini iddia eden ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 20 Mart 2018; 12:51:37 >




  • eglon E kullanıcısına yanıt
    Bakışlarınızı yere indirin lafını bana söylüyorsun yani dinin bunu söylediğini söylüyorsun ve buna inanıyorsun.Ama dinin zaruri olmadıkça karşı cinsle konuşmayın demesine inanmıyorsun doğru mu anladım? Bakışlarınızı yere indirirseniz biriyle muhattap olamazsınız konuşamazsınız bilginiz olsun aynı sonuca çıkar yani müslümanlığa göre gerekmedikçe karşı cinsle konuşma yoktur.Hem müslüman olayım hem laik yaşayım gibi bir durum yok.Bunu an la yın.

    ‘‘Kulak, göz, gönül yaptığı işlerden sorumludur.’’ ( İsra:36)

    ‘‘Zinaya yaklaşmayın.’’ ayet (yapmayın da yazabilirdi yaklaşmayın:))

    ‘‘Gözün zinası bakmak, kulağın zinası dinlemek, elin zinası tutmak, ayağın zinası yürümek, nefsin zinası arzulamaktır.’’ (Buhâri, İsti’zân:12) hadis:)

    Dokunmak, zinaya götürür. Peygamber (as) hiçbir kadınla tokalaşmamıştır. Biat alan kadınlar: ‘‘Sen bizim elimizi tutmadan ya!’’ deyince kadınlara: ‘‘Ben hiçbir kadının elini tutmam’’ cevabını vermiştir. Bakın fıkıhçılar ne diyor:

    – ‘‘Hz. Peygamber, erkeklerle tokalaştığı halde kadınlarla asla tokalaşmamıştır ve ‘‘

    Ben kadınlarla tokalaşmam’’ demiştir’’ demiştir.’’ (Aile İlmihali:572)

    (Ey kadınlar, ancak mahreminiz olan erkeklerle konuşun, mahreminiz olmayanlarla konuşmayın!) [İbni Said] hadis:)

    Kadınların, Kur'an-ı kerim, mevlid, ilahi okuyarak seslerini erkeklere duyurmaları haramdır. [Hoparlör, radyo ve TV ile duyurmaları ise mekruh olur.] (Tergib-üs-salat, Hadika)



    Sual: Bazı ateistler, “Peygamber zamanında kadınlar örtünmezdi. Umacı gibi örtünmek o zaman yoktu. Hazret-i Âişe başı açık gezerdi. Şimdiki örtünmeyi, sonradan, yobazlar uydurdu) diyorlar. Bu durum hicab âyeti gelmeden önce değil miydi?
    Bir de ateistlerin etkisi altında kalan, bir arkadaş, “Kadınlara bakmak, onlarla konuşmak, hatta onlarla beraber oturmak da günah değildir. Kadınların erkeklerle namaz kılmasının da mahzuru olmaz. Resulullah kadınların arka safta kılmasını söylemesi huşu açısındandır. Yoksa beraber kılmalarında mahzur olmaz. Tesettür detaydandır” diyor. Kadınların açık gezmesi, onlara bakmak ve konuşmak günah değil mi?


    CEVAP
    Elbette günahtır. İçkiyi yasaklayan âyet-i kerime gelmeden önce müslümanlardan içki içenler vardı. Bunu örnek gösterip de içki yasak değildi demek yanlış olduğu gibi, hicab âyetinden önceki durumu bildirip kadınlarla konuşmanın, onlara bakmanın, onlarla oturmanın günah olmadığını söylemek de böyle yanlıştır.

    Hicab [tesettür = örtünme] âyeti gelmeden önce, kadınlar örtünmezler, Resulullaha gelip, bilmediklerini sorup öğrenirlerdi. Resulullah efendimiz birinin evine gitse, kadınlar da gelir, oturur, dinler, istifade ederlerdi. Beydavi’de ve Buhari’nin tefsir kısmında bildirildiği gibi, hicretten üç yıl sonra, Ahzab ve beş yıl sonra Nur surelerindeki hicab âyetleri gelip, kadınların yabancı erkekler yanında, oturmaları, bunlarla konuşmaları yasak edildi. Bundan sonra, Resulullah efendimiz, kadınların bilmediklerini, mübarek hanımlarından sormalarını emreyledi.

    Hicab âyetinden önceki durumu bildirip kadınların açılmasının mahzuru olmadığını söylemek, Müslümanları aldatmak olur. Resulullah efendimizin mübarek hanımı Ümm-i Seleme validemiz anlatır:
    Meymune ile birlikte Resulullahın yanında idik. İki gözü de görmeyen İbni Ümmi Mektum izin isteyip içeri girdi. Resulullah bunu görünce, bize (İçeri geçin) buyurdu. (O a'mâ değil mi, bizi görmez) dedim. (O sizi görmüyorsa, siz onu görmüyor musunuz?) Yani, o kör ise, siz kör değilsiniz ya, buyurdu. (Tirmizi, Ebu Davud, İ. Ahmed)

    Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
    (Yabancı kadını görünce, yüzünüzü ondan ayırın! Ansızın görmek günah olmaz ise de, tekrar bakmak günah olur.) [Ebu Davud, Darimi]

    (Buluğa eren kız, yüz ve elinden başka yerini namahreme gösteremez.) [Ebu Davud]

    (Şarkıcı kadının aldığı para haram olduğu gibi, onu dinlemek ve yüzüne bakmak da haramdır. Haramla beslenen vücuda Cehennem ateşi layıktır.) [Taberani]

    (Bir kadın koku sürünüp dışarı çıkar ve kokusunu duyurmak için bir topluluğun yanından geçerse, ona bakana da, kendisine de zina günahı [göz zinası] yüklenir.) [Nesai]

    (Gözler zina eder, eller zina eder, ayaklar zina eder, ferc zina eder.) [Ahmed, Taberani]

    (Gözün zinası harama [namahreme] bakmak, dilin zinası fuhuş konuşmaktır.) [Buhari, Müslim, Ebu Davud]

    (Bir kadın, güzel kokular sürünüp, göz alıcı güzel elbiseler giyerek, bir topluluğun yanından geçerse, zina işlemiş gibi günaha girer.) [İbni Hibban]

    (Harama bakmayan gözler, Cehennem ateşi görmez.) [İsfehani]

    (Kadına, şehvetle bakanın, gözlerine erimiş kurşun dökülüp Cehenneme atılır.) [M. Enhür]

    (Komşu kadına, arkadaş hanımına şehvet ile bakmak, yabancı kadına bakmaktan on kat daha günahtır. Evli kadınlara bakmak, kızlara bakmaktan daha günahtır.) [Taberani]

    Kadınların saçları da avrettir. Avret yerine bir zaruret olmadan şehvetsiz de bakmak haramdır.

    İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
    Kadınların, kızların, başı, saçı, kolları, bacakları açık olarak sokağa çıkmaları haram olduğu gibi, ince, süslü, dar, hoş kokulu elbise ile çıkmaları da haramdır. Böyle çıkmalarına izin veren, razı olan ana babası, kocası veya kardeşi de, onun günahına ve azabına ortak olurlar. (Kimya-yı saadet)

    İmam-ı Zehebi de buyuruyor ki:
    Erkeklere ziynetini gösteren kadınlara, mesela altın, inci gibi şeyleri örtüsünün üstüne takan, koku süren, renkli ve ipek kumaş örtünmüş olan, kol ağızları geniş olup kolları görünen ve bunlar gibi kendilerini erkeklere gösteren kadınlara Allahü teâlâ dünyada ve ahirette azap edecektir. (Zevacir-İbni Hacer-i Mekki)

    Tesettüre riayet etmemek ve ziynetlerini göstermek gibi günahlar, kadınlarda çok olduğu için, Resulullah efendimiz, (Mirac gecesi Cehennemi gösterdiler, çoğunun kadın olduğunu gördüm) buyurdu. (Tirmizi)




    Artık hangisi doğru hangisi yalan hadisleri siz ayırıp çıkarırsınız size ayetlerle kanıtlamaya çalıştım ki gayet kanıtlanıyor ama hala anlamak istemiyorsunuz işinize geldiği gibi çekiyorsunuz lafı çünkü laiklik tatlı geliyor ama islamdan da kopmak istemiyorsunuz, buyrun hadislerin içinde boğulun.Erkek bakmamalı ayetini söyleyip nasıl hala konuşulabileceğini söylüyorsunuz aklım almıyor bakmak bile yasakken konuşmak mı caiz olacak ben sanırım aptalım anlayamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 20 Mart 2018; 17:32:56 >




  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Laik yaşamanın bana neresi tatlı gelecek açıklasana?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eglon E kullanıcısına yanıt
    Bulundugunuz ulke laik oldugundan alışılmışlığı olabilir mesela, kısıtlama yok mesela daha özgürsünüz, dine aykiri bir sey yaptiginizda sizi sorgulayanda yok mesela...Laik olmayan ulkelerde bunlar zor bulunan şeyler.



    Ayrica o kadar yazidan şimdi laikligemi döndük? Sanırım konuşma mevzusunda anlaştık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Senin hangi ülkede yaşadığını merak ettim. Ayrıca Kuran'dan bana karşı cinsle konuşma yasağı konusunda açık bir delil getirirsen seninle neden anlaşmayayım.Buyur delilini sun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eglon E kullanıcısına yanıt
    Hem erkek bakmamalı bile diyorsunuz hem konuşmakta sıkıntı yok diyorsunuz.Daha ne diyeyim ki ben size?Hiç konuşmayın tabii ki demiyor ama kuran apaçık kız erkek konuşmasını belli oranda kısıtlamıştır %100 değildir ama kısıtlamıştır bunu bilir bunu söylerim belki %20dir belki %90dır tam ölçütlerini bilemem.Zaten kimse bilemiyor kuranda tam olarak anlatılmamış hadislere bakılmalı e hadise de bakamıyoruz uydurmadır diye din kısır döngüye giriyor kendi kafamıza göre yaşarsak bu sefer islamı değil kendi yorumumuzu yaşıyoruz:).Kaldı ki ana konuda da zaten adam dikkat edilmeli çekidüzen verilmeli gerektiği kadar konuşulmalı demiş hiç konuşmayın dememiş.Bence "YANLIŞ" ama islamca doğru bir cümledir bu.Daha bir şey yazmayacağım, algılarınız kapalı sizin.

    Örnek almamız gereken peygamber eşleri dışarı bile çıkamasın, erkeklerle konuşurken ciddiyetini korusun, gerektiğinde konuşsun, kısa tutsun konuşmalarını vs. erkekler günahtan kaçınmak için başını bile kaldırmasın ama günümüzdeki kızlar istediği gibi istediği kadar konuşabilsin karşı cinsle mükemmel mantıkta ve tutarlılıkta bir din.

    Bu arada bence istenildiği kadar konuşulunabilmeli diye açıklamama heralde lüzum yok.

    Türkiyedeyim.İlk başta hadisleri atan sizdiniz işinize gelince hadis attınız şimdi siz de kurana döndünüz,neyse güzel bir gelişme.Kurandan ayetler paylaşıldı ama lafı çevirip duruyorsunuz, algıya göre o kitaptan her ayet için birçok farklı şey çıkarabilirsiniz sadece o kitapdan yani ayetlerden algı farklılığıyla bine yakın din çıkar ben size söyleyeyim o yüzden sizle tartışmaya gerek yok öyle algılıyorsanız öyle yaşayın.Yukarda eğer tanrı varsa doğrunun ne olduğunu hep birlikte öğreniriz.




  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Yüce Allah Peygamber eşlerinin diğer kadınlardan farklı olduğunu söylüyor. Burasını anladın mı? Ayeti Kerime'nin devamında da bu farklılıktan dolayı uymaları gereken bir takım kurallar getiriyor onlar için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eglon -- 21 Mart 2018; 0:16:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eglon E kullanıcısına yanıt
    Peygamber eşleri siz bu ayettekileri yapın diğer kadınlar bunları yapmasın da demiyor sen bunu anladın mı ? Ayrıca lafı çeviriyorsunuz diğer kadınlardan farklısınız demekle siz kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz demek tamamen aynı şey demek değildir.Herhangi bir kadından kasıt burada diğer kadın müslümanlar mıdır? Yoksa ecnebi kadınlar mıdır? Çoğu yorumcuya göre hadislerden vs çıkarımlarda bulunularak o ayetin bütün müslüman kadınları kapsadığı söyleniyor.Okuyun araştırın ha diyorsanız ki ben hiç bir hadise fıkıha inanmıyorum o zaman asla müslüman olamazsınız imkansız.Çoğu şey kuranda eksik kafanıza göre yaşayıp gidersiniz.Kendinize "müslüman" dersiniz ama gerçekte durum öyle olmaz:)


    Kız erkek ilişkisinde kuranda erkek için bulunan ayet bakışınızı bile kaldırmayın diye varken kız tarafında tek ayet var oda bu ? Kız erkek ilişkisi toplumsal önemli bir konudur ve tek ayet buysa nereyi referans almamızı bekliyorsunuz? Hadislere zaten bakamıyoruz. E napalım bir kız nasıl davransın? Ne yapsın? Ne yapmasın ? Yazmıyorsa serbest miyiz yani ? Bu ne saçmalık.


    Sizin dediğinizde doğru kabul edersek; evrensel bir kitapta kadın erkek ilişkisinde kadının nasıl davranacağına ait 1 ayet bile yokken sırf peygamber eşleri için ayet indirilmiş olur sizce bu ne kadar mantıklı tutarlı? Hepi topu 30 eş var ama 4 milyar kadın var şuan ve gittikçe artıyor bu sayı? Hangisine nasıl davranacağını söylemek önemli?

    Ben bundan sonra cevap vermeyeceğim siz isterseniz yazabilirsiniz, diğer yorumumda son demiştim olmadı bu son olsun.Soru sorsanızda cevaplamayacağım üzgünüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4Vagrant -- 21 Mart 2018; 0:52:15 >




  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Öncelikle benim anladığım ayette Peygamber eşlerinin konumları itibarıyla yaşamlarına biraz daha dikkat etmeleri gerektiği daha temkinli olmaları kendilerine söyleniyor. Bugün benim eşim rahatlıkla otobüse metroya binebiliyor çarşıda pazarda alışveriş yapabiliyor. Ancak Cumhurbaşkanımızın eşi otobüse metroya tek başına binip gezebiliyor mu tek başına pazarda alışveriş yapabiliyor mu? İlk başta güvenlik sebepleriyle bunu yapamıyor. O zaman bizim ülkemizde de kadınlara diyelim Cumhurbaşkanının eşi şunu şunu yapmıyor sizde yapmayın. Bu mantıklı mı? Ayrıca hadis ve fıkıha inanmayanların müslüman olmalarının mümkün olmadığını söylüyorsun. Birincisi bu söylediğin şirktir. Yüce Allah Kuran'da kimlerin müslüman olduğunu açık açık belirtiyor. İkincisi Rabbim Kuran'da herşeyi açıkladığını ve Dini tamamladığını söylüyor. Sense birtakım şeylerin eksik kaldığını söylüyorsun.

    Tekrar ediyorum. Sahabe kadınları rahatlıkla sokaklara çıkıyor, kardeşi gibi gördükleri erkeklerle insani diyaloğa giriyor, mescitte ibadet ve eğitimini yapıyor ve hatta savaşa gidiyordu. Sizin mantığınıza göre bu insanlar günah işliyor Peygamber'de onlara göz yumuyordu öyle mi? Ayrıca bu konuyla ilgili ilk mesajımda hadis paylaşmamın sebebi maalesef insanların ülkemizde Kuran'dan çok hadislere itibar etmeleridir. Peygamber zamanında sosyal hayatın böyle olduğunu söyleyen yabancı araştırmacı ve bilim adamları da var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 4Vagrant kullanıcısına yanıt
    Burada da Yüce Allah inanan tüm kadınlara sesleniyor. Dikkatini çekerim yine erkeklere söylediği gibi bakışlarını yere indirmelerini - kısmalarını emrediyor. Nur Suresi 31:



    Mü’min kadınlara da, bakışlarından bir bölümünü kısmalarını ve ırzlarını korumalarını söyle. Zînetlerini de –açıkta olanlar hariç– belli etmesinler. Örtülerini de göğüs yırtmaçlarının üzerine sarkıtsınlar. Ve süslerini, kocaları, babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınlar, yeminlerinin sahip oldukları, kadına ihtiyaç duymaz olmuş erkeklerden kendilerinin hizmetinde bulunanlar ve kadınların savunmasız yerlerini henüz anlayacak yaşa gelmemiş çocuklar dışındakiler için belli etmesinler. Süslerinden gizlemiş olduklarının bilinmesi için ayaklarını vurmasınlar. Ve ey mü’minler! Başarıya ermeniz için hepiniz topluca hatânızdan Allah’a dönüş yapın!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar ayetlerin o günkü olaylar için gönderilenlerini bugüne birebir naklederseniz bu iş olmaz , bazı ayetler o günkü duruma göre gönderilmiş olabilir , o gün için doğrusu o olabilir , bu elbette hadislerde belirtilmiştir ama hadislerin hangisi gerçek hangisi değil bunu da anlayamıyoruz , düşünün kulaktan kulağa oynamışsınızdır , orada 10 kişi arasında bile söylenen ilk kelimenin nasıl değiştiğini hepiniz biliyorsunuz , kaldı ki bu yüzyıllardan beri aktarılıyor ve çeşitli ilaveler ve değiştirilmelerle bize tam anlamıyla ulaşamamış olabilir bazıları ;

    önemli olan güne uyarlayabilmek ve nedense bu tartışmalarda konusu kadınlar olmasına rağmen hiçbir kadın tartışmaya katılmaz nedense ? kadınlarla ilgili konuları hep erkekler tartışır , hata daha burada başlıyor ,

    artık bu yüzyılda kimse kadınlar türban taksın diyemez yada türban takmayan kadınları kızları gördükçe sinirleniyorum diyemez , hele ki türban takmayan müslüman değildir hiç diyemez , türban takanın da müslüman olduğunu ve diğerlerinden üstün olduğunu söyleyemez , dış görünüşüne ve salt söylediği sözlere ve dış görünüşüne bakarak birine nasıl bu müslümandır yada değildir diyebiliriz ?

    bugün müslümanım diyen ülke yönetimi için seçilmiş kişiler bile her konuda rahatça yalan söyleyebiliyor ve yüzleri dahi kızarmıyor , en birinci örnek ; bir partinin camileri ahır yaptığı yalanı , bunun böyle olmadığını biliyoruz ,

    en basitinden imam nikahı , resmi nikahın yanında gereksizken , şimdi sanki müslümanlığın gereği imiş gibi gösterilmeye çalışılıyor , tamam bir ara bazı sebeplerden dolayı uygulanmış ama artık resmi nikah varken buna gerek var mı ?

    işin komik tarafı erkeklerin giyimine bile karışma çabası var bazı çevrelerde , var mı erkek giyimi ile ilgili bir yasaklama ?




  • lan yeter valla yeter billahi yeter

    arabistan bile artık akıllandı radikal geri adımlar atarken biz dünyada geriye gitmeye meyilli tek ülkeyiz herhalde.

    batsın sizin o sapık zihniyetiniz.

    sizi diyenler sığırlar ,sizin yüzünüzden gaza gelip millete saldıran sığırlar yüzünden insanlar sevgilileriyle rahatça kol kola bile dolaşamıyor.Masum bir öpücük bile konduramıyor sevgilisine eşine.

    bu kadar sevgi karşıtı bir zihniyet görmedim ben.
  • Mr. Wayne kullanıcısına yanıt
    acıyorum size.

    hayatınız boyunca ne sevdiniz ne sevildiniz ondan bu tavırlar değil mi?

    bir de imzana atatürk'ü koymuşsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    acıyorum size.

    hayatınız boyunca ne sevdiniz ne sevildiniz ondan bu tavırlar değil mi?

    bir de imzana atatürk'ü koymuşsun.





    Asıl ben acıyorum sana.Gitte başka yazılarıma bak.Ben islamda böyle diyorum..Bu doğrudur demiyorum..Müslümansan kurallar açık ve net.Ya kabul edersin ya da etmezsin.He sen dersen ki ben işime geleni kabul ederim işime gelmeyeni kabul etmem o zaman millet niye kendisini deist ya da ateist diye tanımlasın..Herkes kendi kafasındaki müslümanlığı yaşasın o zaman.Alkol haram değil deyip elhamdülillah müslümanın diyenleri duydu bu kulaklar..Ya islamı iyice öğrenin ya da tatlı su müslümanlığını bırakın..



    Örnekte olduğu gibi..Kafasına göre islamı yaşayıp bikiniyle namaz kılan zat..Bak bu da sana göre yanlıştır muhtemelen ama ona göre doğruymuş demek ki.Yani onun islam anlayışında bikiniyle namaz kılınabilir..Elinize kuranı alın da biraz meallerini okuyun.Azıcık sahih hadislere göz gezdirin.Bu olayı eleştiren sen kabullenemiyeceğin ne yazılar göreceksin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 21 Mart 2018; 14:41:57 >




  • Hımm.Erkek erkeğe serbest o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin fikrin sanıp linçe geliyordum da bilaloğlana yetmez gücümüz
  • Mr. Wayne kullanıcısına yanıt
    evet ben şuan müslümanım ama kadınlarla da konuşuyorum,zina da yapıyorum, içkimi de içiyorum, eğer durumum kötü olmazsa da orucumu da tutuyorum.

    gidip tanrı diyene niye allah demedin diye saldırmıyorum.Ya da gelecekte ki karımın kızımın başının da kapanmasını istemiyorum.İleride belki namaza da başlarım.

    benim kafama göre de böyle müslümanlık.Benim anlamadığım devlet büyüklerine ne insanların islamı nasıl yaşadığı? İsteyen istediği gibi yaşar hesabını da kendi sorar.Benim hesabımı bilal'e mi soracaklar öteki tarafta?

    müslamınım ama böyle müslümanım sanane ?

    din tüccarları allah kitap diye diye insanları ayakta kandırıp soyuyor soğana çeviriyor, dini her türlü pisliklerine alet eden binlerce dinci,siyasetçi bilmem neci varken gidip kadının namazına anca laf ediyorsunuz?Sanane kardeşim haşa sen mi indirdin kuran'ı? O da öyle kılıyor. Ha tabi yanlıştır doğrudur,günahtır onlar ayrı mesele ama kadının kendisinin günahı.Bu kadar dini rant için kullanan adamların yanında şu kadının yaptığı devede pire kalır .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 21 Mart 2018; 16:27:45 >




  • Benim inandığım müslümanlığın bazı temel yasakları var, karşı cinsle konuşmayın onlardan biri değil.

    Başkasının dinine küfretme, hakaret etme.
    Hırsızlık yapma.
    Zina yapma.
    Yetim hakkı yeme.
    Öldürme.
    Doğaya zarar verme.
    Hayvanlara zulmetme.
    Kumar oynama.
    Alkol içme.
    Devlet malını şahsi işlerin için kullanma.
    Makamını menfaatlerin için kullanma.
    Torpil yapma, adam kayırma.
    Terazide hile yapma.
    Kul hakkı yeme.
    Allah'a şirk koşma.
    Bir de bazı yapılması gerekenler var.

    Namaz kıl.
    Oruç tut.
    Varsa malın, zekatını ver.
    Varsa imkanın 1 kere hac ibadetini yerine getir.
    Varsa imkanın kurban kes.
    Kur'an oku, anla.
    İyilikten şaşma.
    İnsanlara güler yüzle ve iyi sözle yaklaş.
    Sadaka ver, yardım et.
    Yetim, öksüz doyur, giydir.
    Kendin yemediğin şeyi başkasına ikram etme.
    Ağaç dik, yeşili sev, hayvanları sev.
    Muhtaç olana böbürlenme, yardımı gizli yap, utandırma.
    İlim (bilim) öğren, öğrenemiyorsan öğrenene yardım et.


    Kurallar basit, net anlaşılır. Elbette hepsinin önem sırası da vardır.

    Yetim hakkı yiyip bin rekat namaz kılsan nafile. Binlerce yetim doyurup Allah'a küfrettikten sonra nafile.

    İslam basit ve anlaşılır bir din. Ayetlerle bile bir çok şey açıkça belirtilmiş.

    Kadın erkek ilişkilerinde kadını yok saymak, ezmek İslam'ın değil Emevi kültürünün bir parçasıdır.

    Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir coğrafyada kızını omuzlarında taşıyan bir babanın, en büyük devrimidir.

    Siz gavura kızıp oruç bozmayı bırakın.

    Lisede İnciraltı'nda düğünlerde çalışırdım tatillerde. Birgün "müzikten kazanılan para haramdır, cennet yüzü göremez" dedi bir hacı! bana. Camiye gittim imama söyledim. 2 hafta araştırmam için izin ver dedi adam. 2 hafta sonra gittim yine. "Evladım sen o insanlara aldırma. Eğer imkanları olsaydı cennete girip arkadan kapıyı kitlerdi onlar" dedi adam.

    İşte bu tip insanlar bunlar. Cennet babalarının malı, din kendilerinin buyruğu.


    Küfre girmeyin, haram yemeyin, inkar etmeyin, zulmetmeyin, zarar vermeyin, öldürmeyin, koruyun, yaşatın, bağışlayın. Çok basit insancıl kurallar bunlar. Öyle annesinin diz kapağından tahrik olan, öz kızına sarılmayı günah sanan hastalıklı zihniyetlere prim vermeyin.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.