Şimdi Ara

Kariyer Değişimi Ve Bazı Spesifik Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar , foruma az önce kayıt oldum ve yazılım hakkında bilgim sıfıra yakın diyebiliriz.
    Soracağım bazı sorular büyük ihtimalle daha önce sorulmuş sorular olabilir , o yüzden bunları tek tek ele almak yerinde bütün bağlamında değerlendirirseniz sevinirim.

    Öncelikle kendimden bahsetmem faydalı olur diye düşünüyorum , reklamcılık mezunuyum ancak reklam sektörünün tamamen yazılım üzerine dönmesini fark etmemle yazılıma ilgi duymaya başladım , sonra biraz araştırmayla aslında tam da yapmak istediğim şeyin bu olduğunu fark ettim.

    Bunun üzerine bu yıl düzenlenen üniversite sınavına girdim ve bilgisayar programcılığı bölümü yazdım.
    Şimdi daha önceki tecrübelerime dayanarak üniversitenin bana diploma dışında bir katkısı olmayacağını ve genel hatları ile beni yönlendirmekten öteye gitmeyeceğini tahmin edebiliyorum.

    Kendim biraz araştırdım ancak maalesef ülkemizde çok yaygın olan 'ağzı olanın konuşması' hastalığı yüzünden
    acayip bir bilgi kirliği ile karşılaştım.

    Gene de genel hatları ile bahsedilen 2 unsur var ;

    1.İngilizce
    2.Matematik

    Şimdi ingilizcem çok iyi veya çok kötü diyemem ancak makale çevirisi falan yapabiliyorum anladığım kadarıyla bu
    yazılım için yeterli bir ingilizce.

    Ancak matematik için maalesef aynı şeyi söyleyemem.Gene bilgi kirliliği sebebi ile bu konuda da net bir kanıya varamadım.

    1-)Acaba yazılım için gerekli olan matematik ayrık matematik gibi ileri matematik mi yoksa algoritma mantığı mı ?

    Eğer ayrık matematik gibi ileri konular içeriyorsa bunu telafi etmek için şimdiden çalışmaya başlayacağım , bu konuda kaynak önerilerine açığım.

    2-)Algoritma ve programlama mantığını en düzgün şekilde nasıl öğrenebilirim ?
    Kitapları ve online kurslardan birkaç tanesine vakit ayırdım ve inceledim ancak çok teorik ve basit şekilde
    değinmişler , kompleks projeler için yeterli seviyeye taşıyabilecek içeriklere sahip değiller.Algoritma ve programlama mantığını en sağlam şekilde kavrayabilmek için hangi kaynaklardan faydalanmalı ya da ne yapmalıyım?

    3-)Her yazılım dilinin kendine özgü dinamikleri olduğunun farkındayım , ancak tüm platformlar için yazılım yapmamızı sağlayan xamarin gibi platformlar ne kadar kullanışlıdır?
    Yani sadece c# öğrenerek tüm platformlarda çalışabilecek uygulamalar gerçekten yapılabilir mi yoksa bunlar tanıtımı güzel yapılmış ancak işe yaramaz platformlar mıdır?

    4-)Yazılım alanında diplomanın önemi nedir? Bir kısım insan çok nemli derken bir kısmı hiç bir önemi yok diyor.
    Diploma önemli midir , önemli ise bilgisayar programcılığı diploması bir işe yarar mı ?

    5-)Kendi uygulamalarımızı yaparak ciddi kazançlar elde etmemiz mümkün mü yoksa bunlar sadece teşvik amaçlı masallar mı?

    6-)Anladığım kadarıyla bir proje yapmak için gerekli adımlar ;

    a.Algoritma oluştur
    b.kodla
    c.pazarla

    şeklinde ilerliyor dolayısı ile ben ;

    a.Algoritma öğren
    b,yazılım dili öğren
    c.proje yap

    şeklinde yazılımı öğrenebileceğimi düşünüyorum.

    Bu düşünce doğru bir düşünce midir , eğer yanlışsa yanlış düşündüğüm kısım veya algoritmadan önce şunu öğren / yazılım dilinden önce şunu öğren diyebileceğiniz durumlar var mıdır?

    Bunlar dışında neyi tavsiye edersiniz?

    Çok fazla soru sorduğumun farkındayım , ancak bunları gerçekten öğrenmek için soruyorum , umarım anlayışla karşılar ve cevap verirsiniz.
    Şimdiden teşekkür ederim.







  • Ben de bu yıl başlıyorum bilgisayar mühendisliğine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elenya -- 27 Ağustos 2020; 16:0:31 >
  • Yazılım öğrenmek o udemy kurslarında anlatılanlar en kolayı önce o kısmı hallediyorsun sonra bol bol pratik yapıyorsun. Yapılmış projeleri inceleyip sen de yapmaya çalışıyorsun zaten proje yaptıkça ve başka kodları inceledikçe algoritma yeteneğin gelişir.

  • github var

    youtubeda yazılımcı kanalları var

    Mesela adam c++ ile tetris programlıyor, oyun programlıyor sen oyun yapmıyor olabilirsin ama sonuçta kodlama mantığını öğrenirsin

  • Merhaba,


    Bildigim kadariyla sorulariniza cevap vermeye calisayim.



    1. Matematik konusu biraz degisken. Yazilim gelistirmenin geneli icin fonksiyonlar, seriler, boole cebiri, ayrik matematik gibi temel konulari bilmekte fayda var. Daha sonra calistiriginiz sektor, projeye bagli olarak lineer cebir, numerik analiz gibi konulara ihtiyac duyulabiliyor.
    2. Algoritma, yazilimcinin matematiksel modelleme yeteneginin ne kadar basarili olduguna bagli bana gore. Algoritma bence ogrenmekten cok kas gelistirmeye benziyor. Ne kadar fazla problem cozerseniz ( temel problemlerin pek cogunun optimum cozumu/algoritmasi var ya da gelistirilmeye devam ediyor bu arada ), ne kadar cok pratik yaparsaniz o kadar beceri kazaniyorsunuz. Algoritma herkesin cok konustugu bir konu ama algoritma ile beraber ya da oncesinde veri yapilarinin iyi ogrenilmesi de gerekiyor. Fakli seviyeler icin farkli kitaplar var. Populer kitaplar icin surada bir liste var https://hackernoon.com/10-data-structure-algorithms-books-every-programmer-should-read-d50487313127
    3. Yazilim dilleri sizin problemleri cozmeniz icin birer aractir. Farkli sorunlar icin farkli araclara ihtiyaciniz var. Hangi alanda calismak istediginizi belirledikten sonra buna gore yazilim dili secilip onun uzerine uzmanlasmak daha uygun olabilir. Bununla beraber neseneye yonelik, fonksiyonel proglama gibi farkli paradigmalara sahip yazilim dilleri de mevcut, farkli dillerde calismak size daha genis bir vizyon saglayacaktir ama baslangic icin java, c#, python gibi populer dillerle baslamaniz kaynak bulmak acisindan daha rahat ettirir sizi
    4. Bu da karisik bir konu. Turkiye'de genel olarak koklu bir univesiteden alinmis diploma sizi diger adaylarin onune gecirecektir.
    5. Mumkun ama olasiligi dusuk.
    6. Projenin capina, kapsamina gore cok degisiklik gosteren ve bambaska uzmanlik isteyen bir konu bu. Eger tecrube kazanmak istiyorsaniz en guzel yontem github uzerindeki populer open source projeler uzerinde calismak. Bunlari clonelayin, acip bakin kodlarina anlamaya calisin. Ilk basta buyuk ihtimalle hic bir sey anlamazsiniz ama zaman ve emek harcadikca taslar yerine oturmaya baslar.




  • Eğer web programlama yapacaksan, matematik hiç önemli değil ve youtube udemy bakarak öprenebilirsin
  • Üniversite de öğretirler zaten. Projeleri de ödev olarak verirler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.