< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

|
Hocam kafe açma işi başlangıçta masası sandalyesi dekoru malzemeleri aydınlatması derken milyonları bulacak iş. Ki aylık kirası en az 20k olur. Bağkuru birinizin üstüne göstereceksiniz oda aylık 10k. Muhasabeci stopaj parası ve arada esnaf odasına para vereceksiniz. Buna elektrik su interneti de eklemek lazım. Aylık nerden baksan en az 40k giderin olur. oda anahtarı çevirdiğin anda o gün sadece dükkanın giderlerini sağlamak için 1300 lira kar elde etmen gerekir. Eger %100 kar ile satarsan ancak 2600 liralık iş yaptığında dükkanın giderlerini sağlamış olursun. Sizede aylık 22şer k kalacaksa 44k yapar. Bunun içinde günlük 1500 lira daha kar elde etmeniz gerekir. Bu rakamlara elektrik su arızları gibi şeyleri eklemiyorum onlar olduğunda rakam değişir. Bununla birlikte iş yeri bağlar. Asla yıllık izin yapamazsın şimdiki gibi. Düğün cenazeye zor bela gidersin. Dükkanı rast gele acıp kapatırsan müsteri dağılır. Dükkanı her gün aynı saatte açıp kapatman lazım ki milletin ayağı senin düzenin alışsın. Tabi birde ne satacağın var. Onu bulmak ayrı bir dert. Dükkanı ücra bir yerde tutarsan kira ucuz olsun dersen zaten 6 ayda bayrağı çekersin. Aklına takılan bişey varsa sorabilirsin hocam daha detaylı konuşuruz. Unutmadan kafe işi patlarsa milyonlara aldığın masa sandalyeyi paraya dönsün diye yok pahasına satmaya çalışırsın ona girmiyorum bile.. |
| _____________________________ |
|
hocam borçsuz açabilecekseniz açın derim en azından batsanız bile sadece eldeki paradan olursunuz sonra yine başka bir asgari ücretli işle devam edersiniz denemiş olursunuz içinizde ukte kalmaz. açacağınız lokasyon önemli. mahalle içinde cafe açacaksanız onun yerine fast food dükkanı açın. döner,çiğ köfte tarzı. |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 14 Ağustos 2025; 11:37:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|