Şimdi Ara

Karı koca aynı işte çalışabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İki asgari ücretli el yanında çalışmaktan bıktık usandık. Ufak bi cafe açsak karı koca anlaşabilir miyiz? Hadi anlaştık dükkanı çevirebilir miyiz? Görüşlerinizi almak isterim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Hocam kafe açma işi başlangıçta masası sandalyesi dekoru malzemeleri aydınlatması derken milyonları bulacak iş. Ki aylık kirası en az 20k olur. Bağkuru birinizin üstüne göstereceksiniz oda aylık 10k. Muhasabeci stopaj parası ve arada esnaf odasına para vereceksiniz. Buna elektrik su interneti de eklemek lazım. Aylık nerden baksan en az 40k giderin olur. oda anahtarı çevirdiğin anda o gün sadece dükkanın giderlerini sağlamak için 1300 lira kar elde etmen gerekir. Eger %100 kar ile satarsan ancak 2600 liralık iş yaptığında dükkanın giderlerini sağlamış olursun. Sizede aylık 22şer k kalacaksa 44k yapar. Bunun içinde günlük 1500 lira daha kar elde etmeniz gerekir. Bu rakamlara elektrik su arızları gibi şeyleri eklemiyorum onlar olduğunda rakam değişir. Bununla birlikte iş yeri bağlar. Asla yıllık izin yapamazsın şimdiki gibi. Düğün cenazeye zor bela gidersin. Dükkanı rast gele acıp kapatırsan müsteri dağılır. Dükkanı her gün aynı saatte açıp kapatman lazım ki milletin ayağı senin düzenin alışsın. Tabi birde ne satacağın var. Onu bulmak ayrı bir dert. Dükkanı ücra bir yerde tutarsan kira ucuz olsun dersen zaten 6 ayda bayrağı çekersin. Aklına takılan bişey varsa sorabilirsin hocam daha detaylı konuşuruz.

Unutmadan kafe işi patlarsa milyonlara aldığın masa sandalyeyi paraya dönsün diye yok pahasına satmaya çalışırsın ona girmiyorum bile..

• Sağol dostum zaman ayırıp uzunca aydınlatıcı şekilde anlatmışsın. 🙏 Gözüm korktu diyebilirim ama kabul etmek lazım acı gerçekleri. Aklıma neden cafe geldi. Çay ve kahve işinde güzel kar var. Dükkan döner diye düşündüm. Ama evde ki hesap çarşıya uymuyor tabi. Kalem kalem gider var. El yanında çalışmakta zor. İki ucu kirli değnek.

• Tavsiyem, kari koca isten ayrilmak yerine sadece birinizin isten ayrilmasi ve kafe isine girmesi. Ne zaman ki kafe toparlar tatmin edici bir gelir seviyesine ulasir o zaman digeri isi biraakabilir.

Kafe gibi birseyi ilk actiginizda gunde 300 500 tl ciroyu zor yaparsiniz. Musteri gorup alisana kadar finanse etmek lazim. Bu yuzden 1 i issi birakabilir dedim. En azindan bir sekilde duzenli para giirisi hayati fonksiyonllar icin onemli.

1 2 milyon verip en azindan urunu tedarikcisi musterisi cirosu belli bir kafe devralmak daha mantikli olabilir.en azindanhesap kitap kolaylasir goturusu getirisi ongorulebilir olur.

Yukarida yazan arkadas da finansaal olarak zaten benim yazmak istediklerime de tercuman olmus. Sayesinde daha kisa yazabiliyorum.:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

açacağınız lokasyon önemli. mahalle içinde cafe açacaksanız onun yerine fast food dükkanı açın. döner,çiğ köfte tarzı.

onu kendine, sonra da eşine sor yavrum

Yavru kuş

İş başka arkadaşlık başka derler. Konu ticaret ve evden sonrada iş yerinde sürekli dip dibe olacaksın. Tecrübesi olan cevap verir diye ümid ediyorum.

Ayni kafede calismaya baslayinca, is yeri ayni zaten sohbet muhabbet kalmayacak, o ne yasiyorsa sen de onu yasayacaksin. Esinle muhabbetin, toptanci geldi mi eksik var. mi alisveris yapmak gereek, vergiyi odedin mi mujtasar noldu, gecici vergi yuksek geldi gibi muhabbetlere donecek. Kari koca iliskisi ve muhabbetinden is, ortak ve arkadas muhabbetine evrilecek. Yok kuafore gitmem lazim yok evde su eksik diyip kasadan para aldikca, moraller bozulacak. Aksam gec saatlere kadar her gun durmaksizin tatilsiz calismaya baslayinca, karsilikli motivasyon ve tavirlar da olumsuzlasacak.

Ozellikle korona doneminde esim de ben de evdeydim evden calistik. O bile beni biraz rahatsiz etti. Yani konusacak konu kalmiyor ortada. Bu soylediklerimi de dikkate alin lutfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 14 Ağustos 2025; 11:37:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.