Şimdi Ara

'Kargoyu Almadınız' İcrası!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başına gelen olabilir diye buraya açıyorum konuyu...

Babam 2020 Mart ayında temizlik ürünü alıp ürün çok gecikince kapıda teslim almadan iade etmiş.

Bugün telefonuna gelen mesaj ile bu ürün ile ilgili icraya verildiğini öğrenmiş.

Aradım, karşıma hukuk bürosu çıktı ve dedikleri şu şekilde ;

*Size gönderilen icra ürün fiyatı değil iadenizden dolayı taşıma ücreti için tarafınıza yansıtılan ücrettir. Eğer ürünü teslim alıp iade etseniz böyle bir hakkı yok firmanın ancak siz teslim almadan direk iade ettiğiniz için taşıma ücretini size yansıtma hakkı var dediler. Hatta ve hatta baya avukatlık bürosu bu merdiven altı firmalardan neden alışveriş yapıyorsunuz ,sonra mağdur oluyorsunuz böyle falan dedi(Bizden yana görünmeye çalışıyor).120 TL yatırın icra takibi kapatılsın denildi.

Bu konu hakkında kısa süre önce haberde yapıldı.

"Kargoyu almadınız" icrası!facebook
    "Kargoyu almadınız" icrası!
    https://www.facebook.com/HaberturkTV/videos/kargoyu-almad%C4%B1n%C4%B1z-icras%C4%B1/583135099576355

Haberde de anlaşılacağı üzere bunlar avukatlar ile danışıklı ve gerçekten icraya verebiliyorlar. Ancak hiç bir şekilde haklı değiller ve sakın para ödemeyin.

Başınıza gelebilir böyle bir durum. Dolandırıcılığın yeni şekli. Türkiye de bu tuzağa düşecek binlercesi var , tebrik ediyorum bu dolandırıcıları her gün yeni fikirler ile çıtayı yükseltiyorlar.

İyi forumlar

CPU: AMD Ryzen 5 3600 | GPU: SAPPHİRE 5700 XT NİTRO + | RAM: ADATA 2x8GB 3000MHz | Anakart: GİGABYTE B450M AORUS M | SSD: Samsung 860 EVO 250GB PSU: COOLAR MASTER M750W 80 BRONZE | HDD: Seagate Barracuda 1TB | Kasa: CORSAİR CRYSTAL 280X | Monitör: XİAOMİ Mİ ULTRAWİDE 32"" | Fare: RAZER DEATHADDER ELİTE | Klavye: RAMPAGE KB-R 101 | Kulaklık: STEELSERİES ARTİSTİC 7 WİRELES| Pad-1: STEELSERİES QCK LİMİTED GAMİNG MOUSEPAD |

• akdeniz bölgesinde ikamet eden bir arkadaşıma marmara bölgesinden alıcı ödemeli kargo gönderiliyor.

arkadaşım önce alışveriş sitelerindeki hesaplarını kontrol ediyor ancak herhangi bir bekleyen siparişi yok. kargo firmasını arıyor dağıtıma çıkarmayın iade edin diye...

tabi malum kargo firması sallar mı bu isteği  dağıtıma çıkarıp getiriyorlar kapıya.

pakete bakıyor zarf gibi incecik bir paket. 50 tl küsür gönderi ücreti var. teslim almadan iade ediyor.

40 kere dedim ki paketin resmini çek gönderici adına bakalım gerekirse şikayetçi olursun falan. o arada bi hengame bi şeyler olmuş unutmuş resim çekmeyi... 

neyse umarım icraya verip de uğraştırmazlar.

işin ilginç yanı bu herif, arkadaşımın adresini nerden buldu ?

gittigidiyor trendyol hepsiburada dışında başka bir alışveriş sitesi de kullanmıyor üstelik...

tabi kargo firmalarının elinde adreslerimiz tclerimiz kayıtlıydı ama ordan bi veri sızıntısı vs olmaz ki acaba nerden buldular ki yaaa  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 18 Şubat 2022; 15:26:50 >

• bilgileri yemeksepetinden alıyorlar sanırım.

hacklenmişti.

şu sıralar acaip derecede arttı bu kargo dolandırıcılıkları...

ülke Teksas a döndü her alanda...

Her hangi bir sipariş verdiğimi hatırlamıyordum.

Ama kutu üzerinde ismim ve adresim yazılı görünce imzalayıp teslim aldım.

Kutuyu açtığımda Iphone 7 telefon olduğunu gördüm. Faturası bile yanındaydı.

Hemen kart ve banka hesaplarımı kontrol ettim her hangi bir tahsilat yoktu.

Faturayı daha dikkatli incelediğimde aylar önce havale ile sipariş verip havale tutarını göndermediğim siparişi gönderdiklerini anladım.

Ancak daha da garip olan fatura altında ödeme tarihi saatine kadar yazıyordu.

Bir yanlışlık olduğunu anlayıp dönüş yaparlar nasılsa diye bekledim bir ay ancak arayan soran olmadı.

Ben de telefonu nakite çevirip kart borcumu ödedim...

Konuyla ilgili Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ise şunları söyledi: “Bu tarz bir olayda kargoyu teslim almamak sorumluya hiçbir yükümlülük ve sorumluluk yüklemez. Kargoyu almazsanız ‘Şu cezayı alırsınız’ gibi mesajlara itibar etmeyin. Kargo alınmadığı takdirde gönderene iade edilir. İnternetten alışverişlerde tüketicinin siparişten sonra teslim anına kadar vazgeçme hakkı olduğu gibi teslim alsa bile teslimden itibaren 14 gün zarfında koşulsuz, cezasız ve herhangi bir masrafa katlanmadan iade hakkı vardır. Bu iadeyi yaparken de herhangi bir ücret ödemez. Bu dolandırıcılar hukuk bürosu adı altında merkez kurmuşlar. Bizzat kendim aradım ama herhangi bir yetkiliye ya da avukata bağlamadılar. Şebeke gibi çalışıyorlar. Vatandaşlara icralık olmamaları için 95 TL kadar küçük bir meblağ istiyorlar. Tüketiciler de, icralık olmaktan korkuyor, ‘Vereyim, kurtulayım’ diyor ve yüzde 99’u da bu tuzağa düşebiliyor. Günde bin kişiden bu paranın aldığını düşünün. Bu da günde 95 bin TL haksız kazanç demek. Bunun yanı sıra bu insanlar, tüketicinin özel verilerini kullanıyor, kişinin huzur ve sükûnunu bozuyor ve tehdit ediyor. Bu tuzaklara düşmeyin.”

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Siz arasaydınız ya!..

Ben de bir cep telefonu siparişi verdim. 2 üst modeli geldi. Fatura benim adıma. Aradım firmayı söyledim. Ben aramasam öyle kalacaktı. Hak geçecekti.. Neyse ki bilerek hak yemedik bugüne kadar.

kargo geri kapıya geldi kargocu ücretinden emin olamadı geri bayiye götürdü sonra.

2-3 gün sonra bayiye gidip 32 lira şeye 48 lira ödedim. Ben bunu almazsam ne oluyor diye sormuştum kargo şirketi icraya veriyor sizi demişti çalışan.

biri size ödemeli kargo yollarsa ve almazsanız başınıza birşey gelmemesi lazım ama şirketler için farklı kanunlar varsa bilmiyorum.

Bizim kendi kendimize yolladığımız kargoda durum buydu.

İlla insanlıktan çıkalım mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aimstein -- 18 Şubat 2022; 22:0:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her hangi bir sebebe gerek olmaksızın istediğiniz kişiyi istediğiniz tutarda ilamsız ödeme emri çıkartarak icraya verebilirsiniz. Yalnız karşı taraf yok öyle bir şey diye tebliğden itibaren bir hafta içerisinde itiraz ederse ödeme emri düşüyor.

Yani başınıza gelirse yapılacak şey çok basit, itiraz ediyoruz diyeceksiniz.

İtiraz etmezseniz ciddi ciddi emir kesinleşiyor bu arada. Garip bir durum ama böyle de saçma bir kanunumuz var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 18 Şubat 2022; 22:12:4 >
  • Iyide, burada bence kabul edilmis bir satis sozlesmesi olmasi lazim. Misal ben birsey talep ettim, gonderttim ama kabul etmedim urunu sonra. Tamam burada dursuk yere karsi taraf kargo masrafi yapti. Bu illa kucuk birsey olmasina gerek yok, buyuk birseyde olabilir. Ama kalkip satin almadigim, sozlesme yapmadan bana biri birsey gonderiyorsa almak zorunlulugu olmamali.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bir üst mesajıma bak. İstediğiniz kişiyi icaraya verebilirsiniz. Adı ilamsız takiplerde ödeme emri.

daha sonra size yaptırım sırası geçer eğer isterseniz

• Ya o kisim ayri birsey, o zaten isin suyunun ciktigi nokta. Ilamsiz verirse, hemen gidip itiraz edilmeli. Itiraz edinde, karsi taraf dava acmak ve ispatlamak zorunda kaliyor, ama dolandirma amacli oldugundan borcu kanitlayici belgesi olmayacagindan is itiraz sonrasinda kalir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahmetli amcama emekli olduğunda fazla para vermişler adam hesapladı götürdü geri verdi adamıda şikayeti etti. Bu çakallarda kazı nerden yolarım derdindeler vay la şaka gibi herkes kafakoparıcı olmuş bu yaşıma daha girdim.

Ha burada amcam maliyeciydi 1 gr rüşvet bile yemeden çalıştı böyle yaşayanlar erken gidiyor işte hayat sevdiğini yanına erken alırmış. Yeryüzünde yaşayanlarda salgında birbirini kazıklıyor başta marketler eninde sonunda haramın ahı çıkar yesinler bakalım daha ne kadar yiyecekler gudubetler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geçen gün bana da sms geldi. hem hukuk bürosunu hem numarası araştırdım. böyle bi büro yok ve numara dolandırıcı numarası olarak bi sürü yorum almış. aradım konuştum. dalga geçecektim ama araya konu dışı şeyler girince kapatmak durumda kaldım. tekrar aradığımda otomatikman kapanıyor.

• Klasik instagram satıcıları bir keresinde biri bize dandik ürün gönderdi sonra kapı duvar. aradan biraz zaman geçince patlattık farklı adreslere siparişleri tabi alan olmadı.Gidiş geliş kargo girdi elemanlara  

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.