Şimdi Ara

Kardeşimi nasıl ikna ederim tavsiye lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Durum şöyle ki kardeşim 3-4 senedir yazılımcı olcam cart curt diye tutturuyordu. Bu yüzden babam da bunu yazılım lisesine kayıt ettirdi. Burda da okula başlayınca hediye olarak monster notebook vereceklermiş ancak beyefendi nedense verilen bilgisayarı beğenmeyip babamdan yeni bilgisayar istedi ve bunun icin babamı sıkıştırmaya başladı. Annem ve babam ayrıldığından beridir kardeşim annemle beraber farklı bir şehirde yaşıyor ve bu yüzden babam kendini suçlu hissediyor çocuğumun yanında olamadım diye kardeşim de babamın bu zaafını kullanıp onu sürekli sıkıştırıyor ve şuan babamın maddi durumunun kötü olduğunu bile bile ondan sürekli bilgisayar istiyor. Babam da alamam diyemiyor. Bugün de kardeşimle konuştum bak babamın maddi durumu iyi değil okula bir ton para verdik dedim o da beni ilgilendirmez ben bilgisayarı istiyorum dedi . Ben de bu böyle deyince senden bir halt olmaz deyip yüzüne kapattım. Şimdi benim bu çocuğu ikna etmem lazım . Liseye yeni geçecek çocugu ,kardeşi olan forumdaşlarımın tavsiyelerini özellikle bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oturup usulünce konuşmak gerekir, ergenlik dönemi olunca tavırlar değişebiliyor. Vaziyeti net, detaylı biçimde ona anlatmalı, göstermeli. Eğer baban sıkıntı içindeyse onun anlatması, konuşması iyi olur, durumu açıklasın. Mümkünse annen de açıklasın, zaten bilgisayar vereceklerse bekleyebileceğini üçünüz de anlatabilirsiniz tane tane. Sen de üzülüp sinirlenme, ergenlik döneminde destek olunursa sorunlar çözülür, umarım konu tatlıya bağlanır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Burada senlik bir durum yok bence. Olay babanda bitiyor. Almak istiyorsa alır, istemezse almaz. Ben bu tür durumlarda çocuklarımın birbirine müdahale etmesine izin vermiyorum. İkisine de hak geçmeyecek şekilde bir şey istediklerinde mantıklı bir şeyse istedikleri ve alabileceksem eşimle karar verip alıyoruz. Çok gereksiz bir şeyse de almıyoruz kavga çıksa bile.

Ben baba olarak çocuklarımım birbirlerinin istedikleri şeylere bana gelip alma demelerine o senin işin değil derim. Her ne kadar laptop konusunda mantıklı düşünüyor da olsan dediğim gibi alıp almamak babanın bileceği bir iş. Almaması gerektiğine baban kendisi karar versin, senin bir şey yapmana gerek yok. Ya da annen de müdahale edebilir babana şımartma diye.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.