Şimdi Ara

kardeşim için endişeleniyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • küçük bir kardeşim var. ve özetle ailem çok kötü ve eğitimsiz. fakat kardeşimin sosyal zekası ve uyumluluğu çok yüksek. annem ve babam isr çocuk yetiştirmeyi bilmeyen iki tane sığır. bu çocuğun da benim gibi olmasını istemiyorum. bu çocuk için ne yapabilirim? ben olmasam çocukla kimse ilgilenmeyecek? başka iyi bir aileye verilme şansı felan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ya bilader boş yapma burda herkesi kendi aileniz gibi sanmayın.kimse durduk yere ailesinden şikayetçi değil.bilip bilmeden yorum yapma yasak olmasa aileme öyle bir küfür etcem burda şimdi zerre değerleri kalmamıs gözümde.ve unutma bunlar bosuna değil altında yatan sebebler var herkesi aileniz gibi sanmayın
  • Youtube'da yararlı yurt dışı içerikli efendim bilim içerikli, kişisel gelişim içerikli kanalların videolarına sürekli tıkla ana sayfada onlar çıksın ve belki dikkatini çekip açar o da ve ufku biraz açılabilir belki, kendini bir şeye yönlendirir en azından. Celal Şengör ve Evrim Ağacı'nı vs. takip etmesini falan söyle. Eğitimin önemini vurgula kendinden örnekler vermeye çalış. Ülkenin pek parlak bir geleceğe sahip olmadığını, bunun için yurt dışına yönlenmesi gerektiğini aşıla falan fıstık illa kendini geliştirecektir.
  • Üstteki adamı dinleme de ne yapiyosan yap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bro gerçekten senin durumundayım.beni 1 değil 4 kardeşim var ve hepsi için üzülüyorum.bu lanet ailenin yanında bir gelecekleri yok benim gibi değersiz bir yığına dönüşecekler.

    eğer bilgili biri varsa söylesin devlet yurtlarına gitmeleri bile onların hayatını kurtaracak yapılabilir mi bu?
  • yarın aile ve sosyal bilmem ne bakanlığına gidicem bakalım geçen binere yazdım sadece arayıp noldu bi gelişme var mı dediler he yok diyip kapattım. işte devlet kurumlarının geldiği nokta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Homo.sapiens.sapiens H kullanıcısına yanıt
    6 yaşında çocuk çok mutlu ve sosyal şuan böyle şeyler öğrenmesi için erken. bilinçlenmesini biraz geciktirmem lazım kendimi toparlasam düzeni kursam felan kendi yanıma alırım da şuan için malesef durumum yok. acil bir çözüme ihtiyacım var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen nasıl seni dunyaya getiren insanlara iki sıgır dersin? Eminim bunu diyip asalakça onları hor gorme sebebin fazla paraları olmamalarıdır. Boş adam. Klasik ergen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VaporWave

    yarın aile ve sosyal bilmem ne bakanlığına gidicem bakalım geçen binere yazdım sadece arayıp noldu bi gelişme var mı dediler he yok diyip kapattım. işte devlet kurumlarının geldiği nokta.
    ben biraz araştırdım çocuğun aileden alınması için anne babasının ölmüş olması,ihmakarlık vs gibi durumlar yazıyordu.

    mesela bak küçük kardeşim 7 yaşında daha şimdiden psikolojik sorunları var.geçenlerde ilaç felan muhabbeti dönüyordu pek girmedim.hakeza diğer kardeşlerim ve benimde var.

    onun dışında evde huzursuzluk had safhada.beslenmelerine hiç değinmeyeceğim.şuan kan testleri yapsa hepsinin değerleri düşük çıkacak.çünkü düzgün beslemiyor çocukları üzerinde doğru düzgün denetleme kuramamış düzen yok.sabah kahvaltısı 11 12 öğle yok gibi aksamda var yok bende bilmiyorum çünkü yemeğin azaldıgını pek görmüyorum.

    eğitim desen yine gerideyiz.

    yani avrupda veya abd de felan olsa cocukları aileden alırdı ama türkiyede hiç umut yok gibi.

    elimdende bişey gelmiyor bilmiyorum cok üzülüyorum bu duruma hayat herkese adil değil




  • Knk şaka yha ülkemizi tabii ki kötülemek istemedim sadece çocuk kendini geliştirmeye adaması için hani knk yoksa biz de her zaman reisimizin yanındayız elhamdülillah
  • beni dünyaya getiren iki insan mı? bu aileyi ben seçmedim öyle değil mi? aile içi şiddet görmeyi de ben seçmedim? annemin dayak yemesini de ben seçmedim? bunların hala boşanmamalarını da ben seçmedim. bu iki dünyaya faydası olmayan sığırın dünyaya 3 tane çocuk getirmesini de ben seçmedim öyle değil mi? şimdi beni niye ergen diye yaftaladın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterkame

    Sen nasıl seni dunyaya getiren insanlara iki sıgır dersin? Eminim bunu diyip asalakça onları hor gorme sebebin fazla paraları olmamalarıdır. Boş adam. Klasik ergen.
    ya bilader boş yapma burda herkesi kendi aileniz gibi sanmayın.kimse durduk yere ailesinden şikayetçi değil.bilip bilmeden yorum yapma yasak olmasa aileme öyle bir küfür etcem burda şimdi zerre değerleri kalmamıs gözümde.ve unutma bunlar bosuna değil altında yatan sebebler var herkesi aileniz gibi sanmayın
  • geçen sene üniversite okurken powerliftingg yarışmalarına hazırlanan biriydim. okulu bıraktım işi bıraktım döndüm eve. şimdi depresyondan 8 kilo vermişim. spor desen 5 kg deadlift yapamam belki de. babamla kavga ettim mahkemeye verdi onu da sorun şu hala aynı evde yaşıyoruz. hem kendimden utanç duyuyorum hem de her gün bu negatif enerji beni çok kötü etkiliyor, çıkamıyorum depresyondan eskisi gibi yaşayamıyorum artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 sene sonra hayatta olursanız pişman olacaksınız bu soylediklerinize. Elin ergeni gelmiş bana bilader diyor birde ugrasamam blok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boşver bunlar charles manson’a felan da sallar. psikolojik sorunu olan herkesi yadırgarlar. youtube da c manson’ın videoları aç altındaki yorumlar bak . biri de çıkıp demiyor ki biz bu insanlara çok kötü davrandık böyle oldular, acaba altında neler yatıyır bilinçaltında ne var, onları sorgulamazlar. kendi kendilerine böyle oldu derler. babam da aynı şekilde bana hiç bir şey öğretmedi, ama ne zaman yaptırmaya kalksa bana istediği şeyleri bilmediğim için yapamadığımdan beni döverdi hep. bu da o şekil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam çocuğa acilen bir dalda eğitim vermeye başlayın. satranç olur matematik olur fizik olur yeter ki olsun. çocuğa küçük yaştan itibaren bir alanda bir şey öğretilmesi çocuğu o alanın en iyilerinden biri yapabiliyor. ki kardeşinizin sosyal zekâsı da iyiymiş, değerlendirin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VaporWave

    boşver bunlar charles manson’a felan da sallar. psikolojik sorunu olan herkesi yadırgarlar. youtube da c manson’ın videoları aç altındaki yorumlar bak . biri de çıkıp demiyor ki biz bu insanlara çok kötü davrandık böyle oldular, acaba altında neler yatıyır bilinçaltında ne var, onları sorgulamazlar. kendi kendilerine böyle oldu derler. babam da aynı şekilde bana hiç bir şey öğretmedi, ama ne zaman yaptırmaya kalksa bana istediği şeyleri bilmediğim için yapamadığımdan beni döverdi hep. bu da o şekil.
    aynen öyle mecburen bu hayata bir şekilde tutunacağız yarın işkura gidip bir iş bulmaya calısacağım üniye başlayınca ocağa kadar kredi felan vermeyecekler onun için harçlık cıkarmam lazım aileden zaten umudum yok.

    daha şimdiden ünide nasıl geçinirim ya kyk yurdu cıkmazsa ne mok yerim, part time bir iş bulamazsam ne mok yerim hesabını yapıyorum.okadar düşünüyorum ki hiç olmazsa gider hastanenin bekleme salonunda garda felan yatarım seviyesine geldim.

    hem kendi geleceğimle ilgili kaygılarım hem kardeşlerimin gelecekleri ve düşecekleri durumlar.

    insanlar anlamıyor sürekli olarak herkesi kendi şartlarında görüyorlar.eee onlara ters olan bir durum oluncada böyle saldırganlasıyorlar.adam el bebek gül bebek ailesinin yanında büyümüş gelmiş bize diyor 10 sene sonra pişman olacaksınız felan.

    çok karamsarım cok




  • satrancı ve matematiği çok iyi yapıyor. ama ben oynarken viraz onla sıkılıyorum. kulüplere felan yollamak istiyorum ama götür getir yapıcak vaktim yok. babamdan para istemediğim için zaten günde 8 saatlik bir işte çalışıyorum. boş zamanlarımda da parka felan o gün ne olursa onu yapmaya çalışıyoruz. ama şöyle hir şey var. 14-15 yaşıma kadar ben de çok başarılıydım fen lisesi felan okudum. sonradan bilincim yerine gelince aile içi şiddeti - huzursuzluğu felan görünce zaten psikolojim bozuldu ve şimdi olduğum yer bu. bu da ileri de aynılarını yaşamasın istiyorum. yoksa kendisini geliştirmesi için her şeyi yaparım zaten. annem - babam. ilgilenmiyorken benim ilgilenmeme de üzülüyorum zaten. babam geçen gelmiş çocuğu kurslara götürsene felan dedi çok sinirlendim. bir gün silahı alıp ortalığı dağıtıcam bakalım ne zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bakın, ben de aynı yoldan geçtim sizinle. hatta neredeyse aynı yol. tek bir fark vardı. hikâyedeki çocuk bendim. çocuk şu anda aile kavramını yeni yeni öğreniyor, ailesinden ayırırsanız -ne kadar anne baba sığır olsa da- çocuğun durumu değişebilir. devlet yurdu olayı falan zaten bambaşka bir olay. akraba olarak güvendiğiniz, düzgün insan var mı? onlarla bir konuşun kurs işini, annenizle de konuşun. benim önerim: dediğim gibi kurs işini hâlledin ve çocuğu düzenli olarak pedagog'a götürün. aile ortamından ayırmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterkame

    Sen nasıl seni dunyaya getiren insanlara iki sıgır dersin? Eminim bunu diyip asalakça onları hor gorme sebebin fazla paraları olmamalarıdır. Boş adam. Klasik ergen.
    sıgira sığır denir. sigirlar ureyebilmektedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aile dediğim komple sülale olarak bir şey var. bizim köyü komple yaksalar mesela türkiye kalkınabilir. anlatılacak çok uzun şeyler var artık benim ne bir şey anlatasım var ne de motivasyonum. kafama sıkıp kurtulasım var ama kardeşim hayatla tek bağlantım. anneme babama bağırırken felan görünce çok üzülüyor. ama ona rağmen şuan çok iyi durumu. inşallah bir şey olmaz diye uğraşıylrum sürekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.