Şimdi Ara

Karda Yaz Lastiğiyle Yapılan Kazada Suç Durumu! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • konu sahibi sizin dediklerinize katılıyorum. amcaoğlum ağır ceza hakimi. birçok konu üzerinde konuşma fırsatım oluyor. burada lastik diş derinliği yaz-kış lastiği gibi birçok sebep davanın seyri için etmen olabiliyor. ama hepimizin atladığı en önemli konu ise aracımızın bakımlarını yaptırdığımızda fatura almamış olmamız. ölümlü kazalara karışıldığında davanın seyrinde büyük etkisi olacak işlemlerden biriside bakım faturanız. mutlaka bakım sonrası faturanızı alınız ve bir sonraki bakıma kadar saklayınız.

    ha her dava bu kadar detaylımı bakılıyor kesinlikle hayır. ama karşı tarafın avukatı iş yapacağı tutarsa direk kendinizi +12 yıl hapiste bulabilirsiniz.


    her zaman tedbir önemlidir. kış lastiği takılıp takılmaması o bölgenin meteoroloji verilerinin ortalamasına göre belirlenir. eğer ortalaması 7 derece üstündeyse takmanız için hiçbir zorlama yoktur. ama 7 derecenin altındaysa bu her türlü size eksi olarak dönecektir.
  • paylaşacağım linkten yaşadığınız bölge itibari ile kış aylarının ortalama sıcaklığına bakarak kış lastiği ihtayıcının ne derecede gerekli olduğuna kendinizde karar verebilirsiniz.

    https://www.mgm.gov.tr/veridegerlendirme/il-ve-ilceler-istatistik.aspx?k=H


    birde konu sahibine şunu sormak istiyorum ! profilinizdeki resim ile konu arasında epey benzerlik bulunmakta. mesleğiniz nedir ? lastikçi ?

    doğru olanı sadece tek taraflı olarak seçip konu açmışsınız. doğrunun hangi derecede doğru olduğuna bakmak daha makuldür. ankarada yaşayana kış lastiği gereklidir konunuzun cezai yaptırımı ankara için geçerlidir fakat izmir için tamamen geçersizdir. daha aydınlatıcı şekilde konuyu açarsak insanımız gerekliliklerini öğrenmiş olurlar ki bizde bu durumda faydalı olmuş oluruz.
  • Evet hersey avukatlarda bitiyor.

    Avukat işi biliyorsa, her an hersey olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi Türkçe ile, iletişim arasındaki farka girmek lazım.



    İstanbul valiliği HUSUSİ araçlar İçin ilgili tarih aralığında zorunlu kıldı ve sürücü araca kış lastiği takmadı ise, kazaya sebebiyet veren unsur olarak değerlendirebilir.



    Ancak HUSUSİ araçlar İçin kış lastiği tak demedi ise, araçlar yönetmeliğe uygun diş derinliğine sahip lastiklerle normal şekilde seyir eder!



    TİCARİ olarak ruhsatlandırılmış araçlarda zaten şans yok! 1 Aralık 1 Nisan aradı mecbur. Takmadıysa kusur olur.



    Her ilde her yerde diye bir şey yok! Yazmak kolay ama fark var! Bu farkta HUSUSİ-TİCARİ arasındaki fark ile, hususi olsa da valilik kararı. Hepsi bir olmaz. Senaryonuzu ANTALYA’da gerçekleşecek şekilde yazarsanız, büyük ihtimalle böyle bir kusur davada kabul görmeyecektir. Ancak Erzincan ilinde olan Kaza için olabilir. Her iki görüşte mantık çerçevesine uydurulur ama sahasının çizgisi budur. Eksik bilgi! Mahkeme, önce mevzuata bakar! Var mı karşılığı diye, eğer karşılık var ve karar vermeye yardımcı ise, ek bilgi talep etmez değerlendirir. İlk iş zaten biz de hemen içeriye tıkmaktır. Sizin de aklınıza o gelir. Halbuki ülkede uygulanmayan (yıllardır) kişinin suçu sabit olana kadar masumdur ilkesine göre, mahkemenin asıl işi, dava dosyasının delillerini toplamak ve ona göre karar vermek, bu süre içerisinde her iki tarafında yaşamını normal akışında devam ettirmeye çalışmaktır. Suç üstü durumları hariç.



    Hemen gaza gelmeyin. Mevzuat okuyun! Avukat olmanıza gerek yok. Ben değilim ama okuyunca anlaşılıyor. Dava incelikleri avukatların işi, şade vatandaş genel kuralları bilse zaten her şey çok kolaylaşır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşuna klavye yoruyorsunuz, kar uzerinde kış koşullarina uygun olmayan lastikle seyir etmenin NESINI SAVUNUYORSUNUZ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kış lastikleri kuru yolda 7 dereceden düşük sıcaklıkta, ıslak yolda 9 dereceden düşük sıcaklıklarda tutunur.

    1 aralık itibariyle kış lastiği takıp, Şubat sonu itibariyle kış lastiği takmayın. Şehrinizin hava koşullarını öngörün ve lastik seçiminizi ona göre yapın.

    Taksirli adam öldürmek filan işi de yalan. Yaya, yaya geçidi dışında bir yerde karayoluna atlıyorsa ben ne yapayım? Fren izime bakarlar anca.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.