Şimdi Ara

Karar verildi.! İKTİSAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim ilgi alanım iktisat ekonomi bunun hep farkındaydım fakat heryerde olması dolayısıyla çekiniyordum...... bütün gece bu konuyu düşündüm .. sonunda kararımı verdim ...

kısaca özetlemek gerekirse ekonomi benim hayatımın hep içersindeydi.. 6 7 yaşında felan o zamanın parasıyla altı alırdım bazen satardık... tabiki bunlar babamın yardımıyla oldu paramın arttıgını görmek beni çok mutlu ederdi... ilk okulda felan ufak şeylerin ticaretiyle uğraştım hep. arkadaşlar oyun oynarken benim aklım hep bu konulardaydı, tabiki oyunda oynuyordum ama kafam hep paradaydı liseye geçtim borsaya merak saldım.. borsa üzerine yogunlaştım şuandada kendimi iyi bir borsacı , iyi bir tekniz analizci , en önemliside iyi bir yatırımcı olarak görüyorum .... son 2 yıldır dolar üzerinde yoğunlştım teknik analiz bilgim oldupğu için fzla yabancılık çekmedim...

onun haricinde nerden baksan son 4-5 yılım hep ekonomi, borsa forumlarında , sitelerinde geçti ..... ekonomi hayatımın nerdeyse %70 ini kapsadı ...

şimdi ben böyle bir yapıyla böyle bir kafa yapısıyla hukuğa , pdr ye gitsem olurmu ? hadi hukuk bir nebze olabilir fakat pdr olamaz.... benim alanım tam nedir ? İKTİSAT....

kendimi geliştirmeye devam ettiğim sürece ilerde sorun yaşamıyaccağımı tahmin ediyorum...umarım ilerde pişman olmam.

arkadaşlar ne olursa olsun içinizde olan bölümü yazın , hangi bölüm size işte tam benlik dedirtiyosa onu yazın .. diğer türlü başarılı olmanız imkansız zaten....

bu yazıyı iibf yi kötüleyenler ve şuanda boş mezunların paylaştıkları yorumlar yüzünden yazdım. 5 yıl sonra inşallah editlicem... belki ibretlik bir yazı ortaya çıkar kim bilir..

HERKESE BAŞARILAR , BAŞARI , ŞANS , AZİM SİZİNLE OLSUN.

• Şimdi hukuka puanın yetse yine de iktisat mı derdin?
  • İibf pişmanlıktır kardeşim hepsini okumadım ne yalan söyliyim ama sonlara bakınca hukuk olsa bir nebze demişsin ne alaka?Artık her şey bireysel çabaya kaldı hukuk da müthiş değil artık ama bir iibf kadar da berbat değil.He boun bilkent odtü vb.ler üzerlerine alınmasınlar mesela kuzenim Boun işletme 4 teyken teklif gelmişti ilk işine 4 binle başladı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de senin aynı durumdayım. Hatta Bilkentte mühendisliği 2. Sinifta bırakıyorum bunun için. İçinde seni heyecanlandıran ne varsa onun peşinden git.Fakat Oxforddan gelmiş bir ekonomistle görüştüğümde borsanın işletmeye daha yakın olduğunu söyledi. Eğer iktisati istemenin tek sebebi borsa ise işletme de düşünebilirsin. Bunun haricinde hedeflediğin yerler neler üniversite olarak ?

Orijinalden alıntı: Çark95

Ben de senin aynı durumdayım. Hatta Bilkentte mühendisliği 2. Sinifta bırakıyorum bunun için. İçinde seni heyecanlandıran ne varsa onun peşinden git.Fakat Oxforddan gelmiş bir ekonomistle görüştüğümde borsanın işletmeye daha yakın olduğunu söyledi. Eğer iktisati istemenin tek sebebi borsa ise işletme de düşünebilirsin. Bunun haricinde hedeflediğin yerler neler üniversite olarak ?

ingilizce ytü istanbul marmara hedefliyorum hocam ... marmarayı öven çok oldu eğitim açısından..mezunlarına göz gezdirdiğimde güzel mevkilere ulaşmış çok sayıda mezun gördüm. 3 kişiyle konuştum .. tavsiye verdiler saolsunlar.
  • Bu yaşta teknik analiz öğrenecek kadar borsanın içinde olman cok ilginc doğrusu. Çevrende bu işle ilgilenen birileri kesin vardır diye düşünüyorum. Ama bence iktisati secmenin tek sebebi borsa olmamali çünkü bunu iktisat okumadan dahi yapabilirsin. Genel olarak ekonominin ilgini çektiğinden emin ol. Ekonomi ayni zamanda çokça agir matematik demek bunu da unutma. Marmara iktisata iyi diyorlar. Burak sevindik gibi bazı borsa spekulatorleri de oradan mezun.

ayrıca işsiz kalırsın diyenlere bakma okula git gel yapıp sınav sonucuyla bilgisini değerlendiren oluyor onlar büyük ihtimalde işsiz kalacaklar
    bi kaç örnek vereyim goldman sachs, jp morgan, morgan stanley gibi yatırım bankaları ekonomi uzmanlarına başlangıçta 5000 tl maaş veriyor bi arkadaş vardı o londra goldman sachsta 140 bin sterlin yıllık alıyordu

Orijinalden alıntı: Çark95

Bu yaşta teknik analiz öğrenecek kadar borsanın içinde olman cok ilginc doğrusu. Çevrende bu işle ilgilenen birileri kesin vardır diye düşünüyorum. Ama bence iktisati secmenin tek sebebi borsa olmamali çünkü bunu iktisat okumadan dahi yapabilirsin. Genel olarak ekonominin ilgini çektiğinden emin ol. Ekonomi ayni zamanda çokça agir matematik demek bunu da unutma. Marmara iktisata iyi diyorlar. Burak sevindik gibi bazı borsa spekulatorleri de oradan mezun.

babam borsanın icinde hocam tabi emekliliğe ayrıldı şuan her yıl temettü ile geçiniyoruz....aslında benim ekonomi ye olan ilgim babam sayesinde... ben babama özenirdim hep , hep onun yanındaydım her saniyem onunla geçti . tek sebebi borsa değil hocam ama borsanın yüksek bir etken olduğunu söylüyebilirim. zaten borsada iyi bir yatırımcı olmak için iyi bir ekonomi bilgisine sahip olmak gerekir, ekonomiyi , dünyada olan biten herşeyi iyi gözlemlemek gerekir .... çok teşekkür ederim hocam yazıların içinde. forumda böyle açıklama yapan , yardımcı olmaya çalışan üyeleri görmek çok güzel...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_fear -- 27 Mart 2016; 11:03:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RioShui

en doğru kararı vermişsin tebrik ederim kardeşim

ayrıca işsiz kalırsın diyenlere bakma okula git gel yapıp sınav sonucuyla bilgisini değerlendiren oluyor onlar büyük ihtimalde işsiz kalacaklar
    bi kaç örnek vereyim goldman sachs, jp morgan, morgan stanley gibi yatırım bankaları ekonomi uzmanlarına başlangıçta 5000 tl maaş veriyor bi arkadaş vardı o londra goldman sachsta 140 bin sterlin yıllık alıyordu

çok teşekkür ederim hocam... Ailem saolsun hep yanımda kararlarıma saygı duyuyorlar , başka bir bölüm seç diye en ufak baskı uygulamadılar , yanımda oldular .
    bugün ülkemizde zehir gibi gençler, yaşıtlarım aile baskısı yüzünden hiç ilgisi olmayan alanları seçiyorlar...
    Aynı şeyleri düşünüyoruz.Ve uzun zaman sonra ilk defa birinin böyle iibf bölümleri hakkında istekli oluşunu gördüm, çok mutlu oldum.Çünkü iibf bölümlerinden birini yazanların yarısı zorunluluktan okuyorlar.
    Bu durum benim hiç umrumda olmadı.Hikayelerimiz benziyor beni de çok küçük yaşta annem sevdirdi ticareti :)
    Sürekli evleri satarken kontratları bana yazdırırdı, para hesaplarını beraber yapardık falan, sonra ticaret lisesi, sonra kocatepe de işletme yazdım 2. sınıftan bıraktım daha güzel bi yerde okumak için bölümü.Şuan lys kasıyorum.Ama bana çoğu rehber hocam işletmeyi önerdi.İktisat teorik işletme pratik dendi hep.Bu yıl yine iktisat-işletme yazıcam sadece.Nedense iktisat bana daha çekici gelir hep ama tercih zamanlarında da hocalarım işletme doldurur tercihlere.Bakalım bu yıl nolucak 😏
    Umarım istediğin yeri kazanabilirsin, böyle istekle bu bölümlere gidecek insanları görmek ne güzel.

• jack_fear J kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de senin siyasetçi olan halinim. Senin ekonomideki durumun benim siyasetteki durumum yani 4-5 yıldır ilgileniyor, okuyor ve yazıyorum. Kendi teorilerim, insanların ilgiyle dinlediği düşüncelerim var. Geçen sene siyaset bilimi istiyordum ama puan etmedi ben de mezuna kaldım. Bu bölümü okuyacaksam iyi bir yerde okumam gerek. Ama tek sıkıntım mezun olunca ne iş yapacağım.. Bu konu da en ufak bir bilgim yok. Memur olmak istemem açıksası. Senin bu konu da bir bilgin var mı? Ya da kendini nasıl hazırladın bu durma? mezun olup işsiz kalma ihtimali de var
  • Yalnız iktisatta oturup koç holding hisselerinin performansını falan incelemiyorsun, yani en finansal derslerde bile (financial-monetary economics falan) matematiksel modeller kurup onun üzerinden çeşitli çıkarımlar yapıyorsun, bu da linear algebra, differential equations, optimization gibi matematiksel alanlarda sağlam bir altyapı gerektiriyor.

Eğer daha sözel istiyorsan işletme seçmen mantıklı olur.

• İşletme okursan muhasebeden kafanı kaldıramazsın. Ne bileiym marka yönetimi dersleri alırsın. İktisat hele ki ingilizce okumak mükemmel bir keyif. Resmen istediğim şeyi okuyorum, bir de muhasebe gibi, sosyoloji gibi alakasız derslerde kasmasalar tam olacak.

Ha bir de ytü ve itü'nin econ bölümlerini kafandan çıkar ikiside yeni açıldı çok eksik var. ytü tr'deyim bende kaçmanın yolunu arıyorum, fazla matematik ekollü diyeyim.

Orijinalden alıntı: spacestone

Kesinlikle katılmıyorum.İibf sana bakar okul fazla önemli değil.Bknz Yaşar Uysal bak bakalim adam nereden mezun birde başarılarına bak

dokuz eylülden mezun olmuş. sütçü imam üniversitesi felan değil

Orijinalden alıntı: spacestone

Kesinlikle katılmıyorum.İibf sana bakar okul fazla önemli değil.Bknz Yaşar Uysal bak bakalim adam nereden mezun birde başarılarına bak

Ohoo böyle bir mantıkla her okul yazılabilir çünkü her okuldan her bölümden çok uçuklar çıkıyor.Ben genele vuruyorum Boun,Odtü gibi üniv.lerin iibf bölümlerindeki adamların iş bulma oranıyla diğerleri bir mi?Ona bakarsak Bilecik Üniversitesinden siyaset ve kamudan kaymakam çıkmış şimdi yazalım mı bunlar istisna,kişisel avantajların olması(ailenin zengin olması,torpilinin olması gibi).Zibil gibi açılmaya devam ediliyor ne yazık ki.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.