Şimdi Ara

Karantinadan memnun olanlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Trump Çin'den ABD ye gelen ürünlere %60 gümrük vergisi uygulanacak demiş. Pandomim Tiyatrosu seyrettiriyorlar. Coğunluk ağzı açık Cavit 19 'u seyrederken, planlarını duyuruyorlar. Saçma olduğu kadar komik bir plan ve bu komedinin faturası normal vatandaşa çıkacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 17 Mayıs 2020; 17:58:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdilik memnunuz
    1000tl de olsaydi kraldik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faturayı normal vatandaş ödeyecek ise anormal vatandaşlık bir durum yok, sen rahatsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hahhah bildirimlerde etkinus 'u gördükçe beni bir gülme alıyor :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • Bu bildirim senin için süt oğlan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm Almanyada Komplo Teorisyenleri olarak damgalanmalarina ragmen Corona Önlemlerine karsi insanlar Protesto gösterileri düzenlenmekte. Komplo Teorisyenleri kavrami Medya ve Bilimadamlari tarafindan Politik Motivasyon araci olarak kullanilmakta. Bu kavram ise halkin gözünde onlara Komplo Teorisyenleri kavramini yakistiranlari, yargisiz infazcilar olarak görülmesine sebep olmakta. Sonuc olarak olarak olay tehlikeli bir salgini bastirmaktan uzaklasmis oluyor.

    Ülkede halkin süphesini kendi hedefleri dogrultusunda kötüye kullanmak isteyip kendi yapilari altinda insanlari kanalize etmek isteyen orgnanize yapilar olabilir. Yada sistem elestirisi adi altinda ülkeye icerden ve disardan zarar vermeye calisanlarda olabilirler. Ne varki tüm bunlar vatandaslarin Komplo Teorisyenleri olarak damgalanmalari icin hakli bir sebep olamaz. Burdaki vurus noktasi cok yanlis, böyle zor zamanlarda insanlarin beraberlik icinde olmalari ve kendi iclerinde gruplara ayrilmamalari gerekmezmi?

    Medya ve Habercilerin abartili tepkilerinin herzaman agir sonuclari olmustur. 11 Ekim 2014 te Almanyada asiri sagci Pegida hareketi kuruldugunda, Politikacilar Pegida eylemlerini orgnaize edenleri degilde her Pazartesi bu eyleme katilan insanlari suclamislardi. Pegida eylemlerinde sloganlar Yalanci medya ve Vatan hainleri pankartlariyla dolyudu. Bu pankartlara karsi Yalan haber sloganiyla hakreket edildi, ne varki buda Yalanci Medya sloganina esdeger bir karsi atak olmustu. Bu karsi tepki istenen birsey olmaliydi. Cünkü sadece diyalektik ortami yaratildiginda ve daha buyuk tepki verildiginde daha fazla buyumek icin sokaga ve yanlarina daha cok insan cekebilirlerdi.

    Yabanci karsitligi ve asiri sagciligin bundaki rolu cok kisa oldu. Siyasiler cok sonralari buyuk bir tuzaga cekildiklerini ve gösterdikleri tepkilerin halkin karsi tepkilerini dahada buyuttugunu anladilar. En basinda dogru davransalar tum bunlar erkenden önlenebilirdi.

    Tum bu yanlislar AfD nin dogmasina yol acti. 2011 de Almanyada Medya ve Politikacilar tüm insanlarin yakindan hissettikleri yeni bir gunah kecisine karsi harekete gectiler. Dostlar ve Komsular birden düsman oldular. Medya bu gunahkecilerine karsi eger bunlari normal insan olarak görüyorsaniz yaniliyorsunuz diye propaganda yapti. Medya yöneticileri daha fazla alkis, abone ve okuyan cekmek ve daha fazla para kazanmak icin bu yanlisi surdurduler. Politikacilarsa daha fazla oy pesindeydiler. Söylenmeyenler söylendi, yapilmayanlar yapildi, o zamanlar ortada ne Pegida nede AfD vardi.

    Tam aksine insanlar, Medya, Organizatörleri ve dunyaya kendilerini demokrat olarak gösterip bu kutuplasmadan zevk alan Politikacilar vardi. Hicbiri Medyanin bu insanlara sapladigi hancerin birgun kendilerine döneceginin farkinda bile degildi. O zamanlar cok eglendiler, güldüler ama artik yüzleri asik, gülemiyorlar, cunku durum artik cok ciddi.

    2011 yili bir tepkinin baslama noktasi olup simdi Almanyanin icinde bulundugu tehlikeli durumu yasamasina sebep oldu. Ayni yil yine Devlete karsi olusan komplonunda dogum gunu oldu.

    Demokratlarin insanligin ideallerine ihanet etmesi herseyi mumkun kilmisti. Bu ihanet, organize olan ve Komplo teorisyenleri olarak adlandirilan insanlarin, Polise karsi siddet kullanmasininda tohumlarini ekti. Böylelikle sucsuz vatandaslarida buyuk bir hizla yanlarina cektiler. Ne ekersen onu bicersin!

    Tüm bunlara bakildiginda Corona önlemlerine karsi organize olan insanlara gösterilecek yanlis tepkinin agir siyasi sonuclari olacaktir. Bu ates Almanyada yanip tum dunyayi kasip kavurabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 19 Mayıs 2020; 10:50:56 >




  • Bugün cok degisik bir olaydan haberdar oldum. Iki farkli Romanya uyruklu arkadaslardan edindigim bilgiye göre, Romanyada Hastanede yakini ölenlere cenaze icin Coronadan öldü diye imza atarlarsa 2000€ Para ödendigini aksi takdirde Cenazenin yakildigini bildirdiler. Hastaneye Coronadan ölen hasta basina 7000€ Para ödeniyor. hastanede Coronadan ölmeyen hastalar üzerindende bu parayi almak icin Coronadan ölmeyenleride Coronadan öldü diye kayda gecirmeye calisiyor. Olayin Romanyanin degisik yerlerinde ve hastanelerinde yasandigini, bilinen her ölümde ayni seyleri cenaze sahiplerine dayattiklarini söylediler.

    Bu gibi salginlarla basabilmek icin en önbemli sey gerceklerdir. Gercekleri sapitanlar salginlarla basa cikamazlar, Sagligi icin özel hayatin gizliliginden vazgecenlerde sonunda her ikisinide kaybeder!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 19 Mayıs 2020; 13:4:16 >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    demokrasi tiyatrosu heheh

    bu Corona saçmalozluğunda partiler etkisiz eleman. Sistemin piyonları onlar.

    Corona saçmalığı bahanesi ile uygulanmaya çalışılan OHAL gibi önlemlere karşı duran insanlar arasında sözde muhalefet partiler yok.

    Bu zorbalığa karşı duranlar normal vatandaşlar.

    Ancak bu karşı duruşu, Berlin ve Münih'teki Corona saçmalığına karşı gösteri yürüyüşünü kukla Alman hükümeti TV'lerinden medyalarından bambaşka yansıtmaya çalışacaktır. Gösteri yürüyüşüne kendi provakatörlerini karıştırıp otomobilleri ters cevirmek, kaportalarını yumruklamak, otobüs dükkan camlarını kırmak, yağmalamak, ateşe vermek, vandalizm yapıp suçu normal vatandaşa atabilirler, AYNEN Gezi Parkı Olaylarında Yapıldığı Gibi. Hepsi TV'den Medya'dan orkestra edilecek. TV'ye Medya'ya endeksli takip eden biri yine bu satılmış sistemin yörüngesinde düşünüyor olacak.

    oho bu arada Etkinus konuk komedyenlige devam etmiş. Bu gelişmeler arasında gerçekten güldüğüm şeyler de cıkıyor neyse ki, haha :) kaptan havlu attı herhalde o bildirim yapmyor. Bildirim Kaptanı unvanı vercektim ona :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    heheh merkez bankasından basıyorlar ne de olsa. ancak bu olayın kaynak ve belgesi varsa onları da alalım, daha net olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasil belge gösterebilirim? Ölüm sebebi Corona olmadigi halde, hastanenin teklifini kabul edersen Corona diye yaziyorlar. Burda yetkili kurum bu durumda Hastane belge ve istatistiklere kasitli yanlis bilgi giriyor. Hastane Coronadan ölmeyen hastaya Coronadan öldü diye belgemi verecek? Kaynaklar tanidigim Romen arkadaslar. Bu iki arkadasta cok farklilar, biri digerinin zitti. Biri Universite mezunu digeri asiri dindar normal egitim almis ve cok farkli dunya görüslerine sahip ikiside Romanyanin farkli sehirlerinden olan arkadaslar. Her ikiside Romanyadaki akrabalarindan ayni duyumu almislar. Eger böyle bir imkanin varsa Romenlerin oldugu internet forumlarini arastirmak gerekir veya tanidgin Romenler varsa onlarada sorabilirsiniz.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Hah şimdi oldu. 2 Romen, farklı kişiler aynı seyi söylemişler ise bu belge yerine geçer.
    Hastane sistemi herşeyi yapar.
    Ben yıllar önce göz numaramı kontrol için İstanbul Altunizade 'de bir göz hastanesine gittim. Neyse, göz numaram ölçüldü, işlem bitti falan tam cıkıyorum, doktor "göz tansiyonunu da ölçtürmek istermisin" gibi sordu, okey ölçtüreyim dedim, danışmanlıktan yeni muayene fişi cıkarmalısın dedi, bir ödeme daha mı yapacağım yani dedim, yok SGK ödüyor dedi. Doktor bunu derken son derece rahat son derece kaşarlı ama. Kıllandım. Yok kalsın dedim. Sonradan göz kontrol için dahi pek gitmememeye başladım zaten cunku gözbebeğini açmak için göz kaslarını felç edici bi damla damlatıyorlar, o yüzden. Bu arada... gözlük takmadan göz kusurunu iyileştiren yöntemler var, bir alman anlatıyor. Onun YT linkini verirrim sonra.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Italyan Milletvekili Sara Cunial Bill Gates hakkinda insanliga karsi suc isledigi icin tutuklanmasi talebinde bulundu.

    Italyan Milletvekili Sara Cunial Italyan Meclisinde yaptigi konusmada, Italyan Parlamenterlerini Zorunlu asiya karsi durmalari cagrisinda bulundu. Bu tür oyunlarin Yozlasmis Derin Devlet tarafindan oynandigini söyleyerek, Bill Gatesin Asi kampanyasinin bas sorumlusu oldugunu belirtti.

    Cunial "Gates onlarca yildir, Tarim , Teknolji ve Enerji uzerinde üstünlük kurarak dünya nüfusunun azaltilmasi, Dünya üzerinde Diktatörlügün insanlari kontrol altina alma planlari icin calistigi tezinde bulundu"

    Haberin Linki
    BURDA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 22 Mayıs 2020; 10:44:36 >




  • Sicaklarin baslamasiyla birlikte pek cok Devlet senkron bir sekilde Pandemiye Reklam arasi vermeye basladi. Tatil cenneti olan ülkeler Yaz sezonunda Turistleri kacirmak istemiyorlar ve iki hafta icinde TV deki Pandemi ve Corona reklamlari en aza inecek. Bundan sonra Devlet insanlara Pavlov edasiyla hastaligin tehlikesi kalmadigini anlatmaya baslayacak. Pavlovun sevimli yaratigi misali halkta buna göre tepki vererek guzel bir tatil gecirmeye calisacak. Sezonun kapanmasiyla birlikte Pandemiye kaldiklari yerden devam edecekler. Pavlov zilini calacak ve herkes yeniden evlerine kapanacak .

    Edit: Sonbaharla birlikte Coronanin 2. Perde acilisi pardon 2. Dalgasi icin yönetmen kameraya start verdiginde bu mesaji Uplayacam Tarih 25.5.2020



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 25 Mayıs 2020; 12:15:26 >




  • Alman Hükümetinin talebiyle Corona Virüs senaryosu icin Alman Robert Koch Enstitusu 2012 yilinda görevlendirilip, tamamlanip 3 Ocak 2013 yilinda Drucksache 17/12051 yayimlanmistir. Buyrun Linkhttps://dip21.bundestag.de/dip21/btd/17/120/1712051.pdf

    Dökümani inceleyecek olursaniz Covid 19 un seyrinden tutunda alinan önlemlere risk tasiyanlara kadar bugun yasananlarin hepsi o dönemde belirtilmis. Dokümani 55. Sayfadan itibaren incelerseniz bugun yasadigimiz durumu hatta yarin ne olacaginida görebilirsiniz.

    Senaryoya göre Asyadan cikan Yeni Tip SARS Virusu Asyadan Dunyaya yayiliyor. DSÖ den hastaliga dair Resmi bir uyari gelmeden önce Almanyaya seyahat eden bircok insan arasinda Virus tasiyan hastalarda bulunuyor. Böylelikle hastalik tum Almanyada yayiliyor. Yetkililer ve hukumet tarafindan cok cabuk önlemler alinip uygulamya konsada salginin hizla yayilmasinin önüne gecilemiyor. Ilk sene icinde 300 gunde yaklasik 6 Milyon insan Almanyada hastalaniyor. Saglik sistemi hastalikla basa cikmada zorlaniyor.

    Hayati önem tasiyan islerin yurumesi icin anahtar pzisyonu olan önceligi yuksek islerin faaliyetlerini surdurmesine musaade ediliyor. Hastaligin cabuk yayilmasini onlemek adina buyuk alanlar kapatiliyor. Ilk dalga bittikten sonra zayif 2 dalga daha cikiyor. Hastaligin ilk cikisindan 3 sene sonra hastaliga karsi bir asi gelistirilebiliyor.

    Hastaligin insanlarda ve ekonomide verdigi zararlar su sekilde anlatilmis. Enkube zamani 14 gun ve her enfekte olan ayni zamanda hastalniyor. Hijyen önlemleri altinda maske ve yuz koruma gözlük gibi koruyucularin kullanilmasi öneriliyor. Hastalik Güney DOgu Asya ülkesindeki bir hayvandan Hayvan Pazarindan insanlara yayilacak deniyor.

    Salginin süreci 64. Sayfada grafiklerle anlatilmis;

    enfekte olanlarin durumu hastanelik olacak kadar agir ve hastanelerde yogun bakima gereksinim duyuyorlar. Önlem alinirsa ilk dalgada 6Milyon 2. dalgada, 3 Milyon ve 3. Dalgada 2.3 Milyon hastalanacak.

    Tum salgin sureci boyunca hastaliktan en az 7,5 milyon insan ölmesi bekleniyor.

    58. Sayfada hastaligin belirtileride yazilmis, bir bakalim;

    14 Gün enkübe süreci var, yani hastalik bulasmasi halinde 14 gune kadar ilk belirtiler ortaya cikiyor. Bu belirtiler en cok ilk 5 gunde görülüyor ancak 14 gune kadar uzayabilir. Nerdeyse tum enfekte olanlar hastalaniyor. Semptomlar, Ates, Kuru öksürük, bircok hastada zor nefes alma görülmekle birlikte hastalarin Röntgen sonuclarinda Akcigerlerinde degisiklik görülüyor, Titreme, mide bulantisi ve kas agrilari gibi belirtiler var. Ayni zamanda ishal, bas agrisi, döküntü, bas dönmesi, kramp ve istahsizlikta diger belirtile arasinda. Hastaligin her yas grubuna farkli etkisi var. Cocuklar ve gencler hafif belirtilerle atlatirken 65 yas üstü yaslilarda cok daha agir geciyor. Gencler hastaligi bir hafta icinde atlatirken, yaslilarda bu bu 3 hafta hastane bakimi veya tedaviye bagli 60 gune kadar uzayabiliyor.

    Evet arkadaslar hastaligin senaryosu daha 2012 yilinda Alman devletinin talebiyle Robert Koch enstitusu tarafindan yazilmis. Isminden tutunda bugunku alinan önlemler ve hastalik belirtileri öleceklerins ayilarina kadar belirlenmis. Alman hukumeti 2012 ailinda gelecegimi görüyordu acaba? yoksa kuresel planli bir oyundan haberdarlarmiydi? Hala daha bana ve ben gibi dusunenlere komplo teorisyeni demekte diretecekmisiniz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Alman Hükümetinin talebiyle Corona Virüs senaryosu icin Alman Robert Koch Enstitusu 2012 yilinda görevlendirilip, tamamlanip 3 Ocak 2013 yilinda Drucksache 17/12051 yayimlanmistir. Buyrun Linkhttps://dip21.bundestag.de/dip21/btd/17/120/1712051.pdf

    Dökümani inceleyecek olursaniz Covid 19 un seyrinden tutunda alinan önlemlere risk tasiyanlara kadar bugun yasananlarin hepsi o dönemde belirtilmis. Dokümani 55. Sayfadan itibaren incelerseniz bugun yasadigimiz durumu hatta yarin ne olacaginida görebilirsiniz.

    Senaryoya göre Asyadan cikan Yeni Tip SARS Virusu Asyadan Dunyaya yayiliyor. DSÖ den hastaliga dair Resmi bir uyari gelmeden önce Almanyaya seyahat eden bircok insan arasinda Virus tasiyan hastalarda bulunuyor. Böylelikle hastalik tum Almanyada yayiliyor. Yetkililer ve hukumet tarafindan cok cabuk önlemler alinip uygulamya konsada salginin hizla yayilmasinin önüne gecilemiyor. Ilk sene icinde 300 gunde yaklasik 6 Milyon insan Almanyada hastalaniyor. Saglik sistemi hastalikla basa cikmada zorlaniyor.

    Hayati önem tasiyan islerin yurumesi icin anahtar pzisyonu olan önceligi yuksek islerin faaliyetlerini surdurmesine musaade ediliyor. Hastaligin cabuk yayilmasini onlemek adina buyuk alanlar kapatiliyor. Ilk dalga bittikten sonra zayif 2 dalga daha cikiyor. Hastaligin ilk cikisindan 3 sene sonra hastaliga karsi bir asi gelistirilebiliyor.

    Hastaligin insanlarda ve ekonomide verdigi zararlar su sekilde anlatilmis. Enkube zamani 14 gun ve her enfekte olan ayni zamanda hastalniyor. Hijyen önlemleri altinda maske ve yuz koruma gözlük gibi koruyucularin kullanilmasi öneriliyor. Hastalik Güney DOgu Asya ülkesindeki bir hayvandan Hayvan Pazarindan insanlara yayilacak deniyor.

    Salginin süreci 64. Sayfada grafiklerle anlatilmis;

    enfekte olanlarin durumu hastanelik olacak kadar agir ve hastanelerde yogun bakima gereksinim duyuyorlar. Önlem alinirsa ilk dalgada 6Milyon 2. dalgada, 3 Milyon ve 3. Dalgada 2.3 Milyon hastalanacak.

    Tum salgin sureci boyunca hastaliktan en az 7,5 milyon insan ölmesi bekleniyor.

    58. Sayfada hastaligin belirtileride yazilmis, bir bakalim;

    14 Gün enkübe süreci var, yani hastalik bulasmasi halinde 14 gune kadar ilk belirtiler ortaya cikiyor. Bu belirtiler en cok ilk 5 gunde görülüyor ancak 14 gune kadar uzayabilir. Nerdeyse tum enfekte olanlar hastalaniyor. Semptomlar, Ates, Kuru öksürük, bircok hastada zor nefes alma görülmekle birlikte hastalarin Röntgen sonuclarinda Akcigerlerinde degisiklik görülüyor, Titreme, mide bulantisi ve kas agrilari gibi belirtiler var. Ayni zamanda ishal, bas agrisi, döküntü, bas dönmesi, kramp ve istahsizlikta diger belirtile arasinda. Hastaligin her yas grubuna farkli etkisi var. Cocuklar ve gencler hafif belirtilerle atlatirken 65 yas üstü yaslilarda cok daha agir geciyor. Gencler hastaligi bir hafta icinde atlatirken, yaslilarda bu bu 3 hafta hastane bakimi veya tedaviye bagli 60 gune kadar uzayabiliyor.

    Evet arkadaslar hastaligin senaryosu daha 2012 yilinda Alman devletinin talebiyle Robert Koch enstitusu tarafindan yazilmis. Isminden tutunda bugunku alinan önlemler ve hastalik belirtileri öleceklerins ayilarina kadar belirlenmis. Alman hukumeti 2012 ailinda gelecegimi görüyordu acaba? yoksa kuresel planli bir oyundan haberdarlarmiydi? Hala daha bana ve ben gibi dusunenlere komplo teorisyeni demekte diretecekmisiniz?
    Evet biliniyordu zaten daha yenimi farkettin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba siz aklı başında birine benziyorsunuz düşüncelerimiz uyuşuyor şu covid süreci hakkında. Şimdi ben bunu çevremdekilere falan anlatmaya çalıştığımda hastalığı hafife alma falan filan saçma sapan söylemlerle karşılaşıyorum bunu nasıl anlatabilirim bunlara? Aşırı korkuyorlar gördükçe sinirim bozuluyor bu bilgileri nereden elde ediyorsunuz ve sizce 20 yaş altı yasak ne zaman kalkar?

    size pm atacaktım bu kullanıcı pm almak istemiyor diye bir hata mesajı aldım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaimaN kullanıcısına yanıt
    Yasaklar Bayramdan sonra kalkacak yavastan hersey normale dönecek. Malum yaz aylari geldi ve kimse turist kaybetmek istemez, özellikle biz hic istemeyiz. Cevrendekiler yasli iseler, gunluk disari cikip yarim saat gunes isigi almalilar, yoksa D Vitamini eksikliginden bagisiklik sistemleri zayif olur ve her tur hastaliga acik olurlar. PM alamiyoruz, GSM onaysiz uyelere bunu kapattilar. Artik her nedense, sansür ortami her yerde, yakinda TC kimlik no isterler . Bu forum ne efsaneleri kaybetti, hala daha onlarin actigi eski konuarla ayakta, yeni nesil Konu Disi muhabbetlerde Looser olduklarini tescilleyen seylerle sacma sapan ergen konulari acmakla mesgul



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 26 Mayıs 2020; 10:47:38 >
  • yarından sonra inşallah yavaş yavaş kısıtlamalar kalkmaya başlayacak... şu seyahat yasağı kalksa da evimize gitsek ama istabul'un seyahat yasağı daha sonra kalkacak diyorlar te allahım ya
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.